$
המזרח התיכון

דיווח: איראן מנהלת מתקפה מקוונת נגד ארה"ב

חוקרים אמריקנים סיפרו כי מומחי מחשבים באיראן פועלים בשיתוף ובסיוע של הממשלה בטהרן, ומנסים בימים אלה לפגוע במערכת הפיננסית האמריקנית. "חתימות" בניסיונות הפריצה הביאו לאיתור המקור - איראן

ynet 08:3713.10.12

האקרים איראנים הקשורים לממשלה בטהרן ביצעו בחודשים האחרונים התקפות מקוונות על מטרות אמריקניות, כמו בנקים גדולים וחברות אנרגיה הפועלות במפרץ הפרסי. חוקרים אמריקנים סיפרו הבוקר (שבת) לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי מדובר בפחות ממאה מומחים איראנים לאבטחת מחשבים העובדים באוניברסיטאות וברשתות לאבטחת מחשבים באיראן.

 

החוקרים הדגישו שאין מדובר בפעילים פרטיים, אלא במאמצי תקיפה המבוצעים בסיוע טכני של הממשלה האיראנית. לדבריהם, ניסיונות הפריצה נשאו "חתימות" שאפשו לחוקרים האמריקנים לשייך אותם לממשלת איראן.

 

שר ההגנה לאון פאנטה הזהיר אתמול בנאום על מאמצים שנעשים לתקוף בצורה קטלנית מערכות מחשב, שיגרמו לנזק בסדר גודל של ההתקפה היפנית על פרל הרבור ב-1941, אבל לא נקב בשמה של המדינה העומדת מאחורי המאמצים.

פאנטה אמר בנאום בניו יורק שארצות הברית פועלת לבלום את ההתקפות הללו ותגיב בהתקפות נגד בעת הצורך.

 

בדיווח נאמר כי האיראנים מנסים לתקוף את המערכת הפיננסית האמריקנית בכל נקודה אפשרית, מוול סטריט ועד לבנקים הגדולים, "בנק אוף אמריקה", פי. ג'יי מורגן, צ'ייס, וולס פרגו, ואחרים, כנראה בתגובה לסנקציות הקשות שארה"ב מובילה נגד איראן.

 

מיליארד דולר בשנה לסייבר

 

עוד נכתב כי מאמצי התקיפה נגד מחשבים אמריקניים נמצאים בשלב ראשוני, ונבלמו בשלב זה. אולם, בוושינגטון חוששים מהחרפת מאמצי האיראנים, שהוכיחו
יכולת של ממש בתקיפה של מערכות המחשוב של חברת הנפט הסעודית.

איראן לא נחשבה עד היום למדינה בעלת יכולות בתחום כמו סין, רוסיה, צרפת, ארצות הברית וישראל - אמרו המומחים לעיתון האמריקני פה אחד, אבל קיימת ביניהם מחלוקת בשאלה אם איראן מסוגלת לתקוף ולפגוע במערכת פיננסיות ובתשתית הממוחשבת בארצות הברית של רשתות המים והחשמל, למשל.

 

לפי נתונים שהוצגו, במלחמה הממוחשבת השקיעה איראן השנה מיליארד דולר. לעומת זאת, ארצות הברית השקיעה שלושה מיליארד דולר.

 

האמריקנים בודקים אפשרות שהאקרים בטהרן אחראים להתקפות ממוחשבות על הבורסה בתל-אביב ועל חברת "אל על". ההערכה היא שאיראן אחראית כנראה גם לתקיפת חברת הנפט הלאומית הסעודית "ערמקו" ופריצה למערכות חברת הגז הקטארית "רסגאז" בוירוס הרסני בשם "שאמון".

 

בשנים האחרונות, טענה איראן כי היא מנהלת עם ישראל והמערב "מלחמה טכנולוגית רכה", שכוללת מתקפות סייבר. לפני מספר שבועות, אמרו גורמי מודיעין אמריקניים לאתר המחשבים ISSSource כי הווירוס "סטוקסנט" - שגרם נזק רב לתוכנית הגרעין האיראנית - הוחדר על ידי מקומי שהופעל על ידי ישראל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x