$
כלכלה ומדיניות

ראש העיר של בירת סיציליה: "סכנה למלחמת אזרחים"

בראיון לעיתון גרמני הזהיר ראש עיריית פלרמו כי השילוב בין המצוקה הכלכלית של המקומיים ואחיזת הצבת של ארגוני הפשע המאורגן עלול להצית משבר גורף. ללוקה אורלנדו: "סיציליה היא היוון של איטליה". הממשלה חוששת מחדלות פירעון של האי

סוכנויות הידיעות 08:5122.07.12

ראש העיר של פלרמו, בירת סיציליה, הזהיר בסוף השבוע בראיון לעיתון הגרמני "ווירטשאפטסבלאט" מפני התפרצות מלחמת אזרחים באי הדרומי ברקע המשבר הכלכלי המסלים והשילוב הקטלני בין תחושת הייאוש של המקומיים ואחיזת הצבת של ארגוני הפשע המאורגן - על כך דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית אי.אף.פי.

 

"סיציליה היא היוון של איטליה", אמר ראש העיר ללוקה אורלנדו, חבר במפלגת איטליה הערכית הנלחם בפשע המאורגן. "הצלחנו לצוף רק משום שאנחנו חלק מאיטליה", הוסיף. "עסקים רבים נסגרים, משפחות מעוטות יכולת אינן יכולות לשלם את חשבונות החשמל שלהן", ציין אורלנדו, המכהן כראש עיר מאז מאי האחרון לאחר שירש גירעון של 500 מיליון יורו בקופה הציבורית.

 

פלרמו, בירת סיציליה פלרמו, בירת סיציליה צילום: איי אף פי

 

אורלנדו הביע תקווה כי הבחירות האזוריות שיתקיימו בסתיו הקרוב יביאו לשינוי במחוז הנתון בקשיים. "ייתכן שהבחירות הללו ישימו סוף לפוליטיקה שהובילה את סיציליה לפי תהום", ציין. לדבריו, המערכת הפוליטית הנוכחית רוויה בשחיתות ובבזבזנות של כספי ציבור. סיציליה היא אחד מ־23 ממשליים איטלקיים מקומיים שדירוג האשראי שלהם הורד בשבוע שעבר על ידי סוכנות מודי'ס.

 

דברי ראש העיר נובעים מפגישת חירום שקיים בשבוע שעבר ראש ממשלת איטליה מריו מונטי עם נשיא המדינה ג'ורג'יו נפוליטנו כדי לנסות ולהתמודד עם הסוגיה החוקתית המקשה על התערבות הממשלה המרכזית בענייני סיציליה. זאת לאחר שהגירעון של האי זינק ל־7 מיליארד יורו השנה והוא נמצא בסכנת חדלות פירעון, אלא אם יבוצעו שם צעדי קיצוץ מחמירים. גורמים רשמיים בסיציליה הזהירו באחרונה כי קופת האי מתרוקנת וכי בקרוב מאוד לא תתאפשר העברת משכורות של עובדי ציבור. על רקע הסלמת המשבר, מושל סיציליה רפאל לומבארדו נמצא בחקירה בחשד לקשרים עם המאפיה, שאותם חזר והכחיש. מונטי דרש כי יעמוד בו בהבטחתו להתפטר לפני סוף החודש, מהלך אשר יכשיר את הדרך להכנסתו של צוות פיקוח ממשלתי לאי.

 

"סיציליה אינה נמצאת בסכנת חדלות פירעון", אמר לומבארדו, בהטילו את האשמה למשבר בקיצוצים שמבצעת רומא בהוראת מנגנון הייצוב האירופי. "אנחנו ניצבים בפני משבר נזילות הקשור למיתון שפוקד את שאר המדינה. הרבה מחוזות נמצאים בקשיים, לא רק סיציליה. אנחנו קורבנות של הטעיה ושקרים", הוסיף בראיון לתקשורת המקומית. מתנגדיו טוענים כי משרדיו מתוקצבים יתר על המידה ומעסיקים יותר מדי כוח אדם.

 

הבנק המרכזי של איטליה צופה כי הכלכלה תתכווץ בשיעור של 2% השנה עם תחילת השפעתם של הקיצוצים. ברקע התחזיות הקודרות הזהיר ראש הממשלה מונטי בסוף השבוע במסיבת עיתונאים ברומא, מפני סכנת ההידבקות בין הכלכלות החלשות באירופה. "קשה לומר באיזו מידה מגיעה או תגיע ההידבקות מיוון, או מפורטוגל או מאירלנד או מהמצב בבנקים הספרדיים או מהמצב שמתפתח ברחובות ובכיכרות של מדריד", אמר. מונטי אמר את הדברים בעקבות פגישת קבינט שבה גיבשה הממשלה החלטות לגבי צמצום מספר המחוזות באיטליה. בעוד מונטי נתון לביקורת קשה באיטליה, הוא מוסיף ליהנות מתמיכת עמיתיו באירופה. שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה אמר ביום שישי כי מונטי הוא בגדר "סיכוי לאיטליה ולאירופה". דבריו צוטטו בעיתון הצרפתי "לה פיגארו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x