$
חברה וסביבה

עובדי פוקסקון בסין איימו לקפוץ מגג המפעל אם לא ישופרו תנאיהם

פוקסקון, שמייצרת את מוצריה של אפל מתמודדת עם עובדים שמוחים על תנאי העסקה פוגעניים, רק חודש אחרי שהמפעל הגיע עם עובדיו להבנות חדשות

סוכנויות הידיעות 17:1327.04.12

עובדים במפעל הייצור של פוקסקון בסין איימו לקפוץ היום מגג המפעל כאות מחאה על תנאי העסקתם. המקרה מתרחש רק חודש אחרי שהמפעל שמייצר את מרבית מוצריה של אפל, הגיע להבנות עם העובדים על שכרם ושאר התנאים. פוקסקון מעסיקה 1.2 מיליון עובדים סיניים המייצרים אייפד, אייפון ומוצרים אחרים הנושאים את המוצג אפל.

 

פוקסקון היא המעסיקה הגדולה ביותר במגזר הפרטי בסין והיא כבר שיפרה מספר פעמים את תנאי העבודה במפעליה. ההחלטה לשפר את התנאים הגיעה לאחר מספר מקרי התאבדויות של עובדים.

 

מחאה גלובלית פרצה בשנת 2010, אחרי שאפל הציגה את הדוחות הכספיים שהצביעו על מקרי ההתאבדות שהתרחשו במפעליה של פוקסקון.

 

טים קוק, מנכ"ל אפל בביקור במפעל פוקסקון בסין טים קוק, מנכ"ל אפל בביקור במפעל פוקסקון בסין צילום: בלומברג

 

בסוף חודש מרץ אץ טים קוק, מנכ"ל אפל, למתקני פוקסקון בסין – מהלך שסטיב ג'ובס לא ביצע אף פעם, לפחות לא בצורה פומבית – כדי להצטלם עם העובדים ולהגיד שאפל מחויבת לדאגה לזכויותיהם. זה היה כיממה לפני שהתפרסם דו"ח חריף על הפרות זכויות העובדים שם. בהתחשב בכך שהדו"ח פורסם על ידי ה-FLA, ארגון זכויות העובדים הבינלאומי שאפל שכרה כדי לערוך את הביקורת, מותר להניח שקוק ידע שהדו"ח עומד לצאת ושהביקור לא היה מקרי.

 

פוקסקון הודיעה בתגובה כי היא תוריד את מספר השעות הנוספות שהיא דורשת מעובדיה, מבלי להוריד את השכר שמשולם להם. זה נשמע נחמד, אולי אפילו נחמד מכדי להיות אמיתי: ראיונות עם עובדי פוקסקון לאחר מעשה העלו שרבים מהם חרדים מכך שהחברה תוריד את מכסת העבודה שלהם, ולפיכך גם את המשכורות. רבים לא מאמינים לחברה, בלשון המעטה. והם צריכים את הכסף, הם אומרים - במיוחד בהתחשב במחירי הדיור המאמירים בסביבת חלק מהמפעלים. פוקסקון אמורה להעביד אותם בפרך מקסימום של 49 שעות בשבוע, כלומר 196 שעות בחודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x