$
חברה וסביבה

"כל שנה זורקים הצרכנים העשירים מזון בכמות הזהה לצרכים של תושבי אפריקה"

ארגון המזון והחקלאות: תפוקת המזון העולמית חייבת לצמוח ב-70% עד 2050 כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם, שצפויה להגיע ל-9 מיליארד בני אדם

סוכנויות הידיעות 12:3922.01.12

64 שרי חקלאות וקובעי מדיניות שנפגשו בסוף השבוע בברלין גינו את עודף הפסולת במדינות עשירות, וקראו לצרכנים להפסיק להשליך אוכל, בזמן שכמיליארד אנשים במדינות מתפתחות סובלים מרעב.

 

חוזה גרזיאנו דה סילבה, מנהל ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), אומר כי הצרכנים במדינות

העשירות משליכים לפח כ-220 טונות של אוכל בכל שנה, כמות הזהה לכלל צורכי המזון באפריקה מדרום לסהרה.

 

"עלינו לשנות את דרך החשיבה, עלינו להגביר את החינוך, עלינו לקיים דיונים על תאריכי התפוגה", אמרה שרת החקלאות הגרמנית אילסה איינר. "כל מוצר מזון שנזרק זה בזבוז". דה סילבה הוסיף כי שליש מהמזון המיוצר בעולם בכל שנה, ב-1.3 מיליארד טונות, נזרק לפח.

 

שרי החקלאות סיכמו את הכינוס בקריאה להתייחס יותר "באחריות ובזהירות" למזון. "במדינות המפותחות נושא בזבוז האוכל הוא נושא לדאגה", אמר דה סילבה. "אפילו כיום, על אף שאנחנו מייצרים מספיק מזון, יש מיליארד אנשים בתת תזונה".

 

מארגון המזון והחקלאות נמסר כי תפוקת המזון העולמית חייבת לצמוח ב-70% עד 2050 כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם, שצפויה לטפס ל-9 מיליארד איש. אולם לדברי שר החקלאות באיחוד האירופי, דקיאן קיולוס, העלאת התפוקה לבדה לא תספיק. לדבריו, מדובר למעשה בשאלה של חינוך.

 

"עלינו ליישם במהירות תוכניות חינוך בנושאי מזון ותזונה, כדי לעזור למשפחות לאכול בצורה טובה יותר", חיזק את דבריו ראש ארגון המזון והחקלאות, שהוסיף כי הצרכנים של היום איבדו את הידע של "הסבתות" בבישול, ומעדיפים לרכוש יותר מזון מעובד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x