$
כלכלה ומדיניות

דו"ח פסימי של ממשלת יפן: "התאוששות מהמשבר - לא בעתיד הנראה לעין"

בתוך כך גם שכנותיה דורשות תשובות על מצבה בעקבות אסון הטבע שפקד אותה והדליפה הרדיואקטיבית; שר החוץ הסיני: "אנחנו מבקשים שיפן תדווח על המידע הרלוונטי באופן מהיר, מקיף ומדויק"

סוכנויות הידיעות 14:1608.04.11

הכלכלה היפנית נמצאת במצב חמור ובלי אפשרות להתאוששות מהירה בעתיד הנראה לעין, זאת בעקבות האסונות שפקדו אותה וגרמו לצניחה הגדולה ביותר בהיסטוריה בסנטימנט בסקטור השירותים, כך עולה מדו"ח ממשלתי שפורסם היום (ו').

 

בעוד יפן מתמודדת עם ההשלכות הכלכליות מרעידת האדמה,

היא צריכה להגיב גם לחששות שהביעה סין בנוגע להזרמת הקרינה הרדיואקטיבית מהכורים הגרעיניים שנפגעו לתוך הים. שר החוץ הסיני אמר כי המדינה עוקבת "מקרוב" אחר הפעולות של יפן לסיום המשבר בכורים, ודרש לקבל מידע מדויק מטוקיו. "כשכנים של יפן, אנחנו באופן טבעי מודאגים מהמצב",אמר דובר השר הונג לי.

 

סין היא המדינה הראשונה שמבטאת באופן פומבי את חששותיה מהמשבר שמתרחש כבר קרוב לחודש. מדינות אחרות החרימו או הגבילו יבוא מיפן כאמצעי זהירות נגד הקרינה, ואילו בדרום קוריאה סגרו מספר בתי ספר בשל חשש לגשם חומצי. "אנחנו מבקשים שיפן תדווח על המידע הרלוונטי לצד הסיני באופן מהיר, מקיף ומדויק", הוסיף הדובר.

 

בעקבות רעידת האדמה והצונאמי שפגעו ביפן ב-11 מרץ קרוב ל-28 אלף נהרגו או נעדרים, ונפגעו שישה כורים גרעיניים. כתוצאה מכך, המדינה עומדת בפני המשבר הכלכלי החמור ביותר מאז מלחמת העולם השנייה.

 

הפסקות החשמל היזומות, סגירת מפעלים וירידה חדה במספר התיירים פגעו בכלכלה השלישית בגודלה בעולם. כלכלנים רבים מעריכים שהיא תיפול למיתון השנה על רקע הפגיעה בייצור המפעלים והייצוא.

 

הבנק המרכזי של יפן הודה כי המשבר בכורים בפוקושימה צפונית לטוקיו, פירושו מחסור בחשמל והפרעות באספקה שיותירו את הכלכלה חלשה לזמן מה.

 

הערכת הקבינט הייתה עגומה למדי גם כן. "הכלכלה היפנית מצאה עצמה במצב חמור בשל השלכות רעידת האדמה", נכתב בדו"ח שכלל סקר חודשי של עובדי בתי מלון, מסעדות ונהגי מוניות שהצביע על נפילה חדה באמון לרמות שלא נראו מאז ימי השיא של המשבר הכלכלי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x