$
תעשייה ופיננסים

קרלוס סלים חוגג ניצחון כפול על גייטס ובאפט

אחזקותיו הציבוריות של סלים זינקו ב-37% ל-70 מיליארד דולר ב-2010, וסייעו לו לעקוף את וורן באפט וביל גייטס בשוק המניות

בלומברג 10:3102.02.11

אחזקותיו של קרלוס סלים בחברות כרייה ותקשורת במקסיקו עזרו לו לעקוף את וורן באפט וביל גייטס בשוק המניות, זו השנה השנייה ברציפות, ורווחי 2011 עשויים להשאיר בידיו את התואר האדם העשיר בעולם.

 

אחזקותיו הציבוריות של סלים זינקו ב-37% ל-70 מיליארד דולר ב-2010, כשספקית

השירותים האלחוטיים אמריקן מובייל מייצגת 48.9 מיליארד דולר מההון. לעומת זאת, העלייה של 22% במניות ברקשייר האת'ווי לא הספיקה לבאפט בשביל לצמצם פערים, בעוד שמיקרוסופט של גייטס ירדה ופגעה בהחזרים שלו, למרות שהרחיב את ההשקעות שלו לחברות אחרות.

 

מקסיקו תהיה "השוק המתעורר של 2011" ותועיל אף יותר להעלאת רווחיו של סלים, טוען וולטר מולאנו, שעומד בראש חטיבת המחקר של BCP סקיורטיס. לדבריו, הצמיחה תנבע מהתרחבות כלכלית בארצות הברית, שותפתה הבכירה למסחר של מקסיקו, וממשקיעים המחפשים אחר הזדמנויות צמיחה מחוץ לברזיל, רוסיה, הודו וסין.

 

"מצפה לסלים שנה טובה במיוחד," מסביר מולאנו. "סין בהתחממות יתר, וברזיל בהחלט נראית כמסחר צפוף, אנשים מתחילים לראות במקסיקו אלטרנטיבה".

 

בנובמבר הסביר סלים כי השווקים המתעוררים באמריקה הלטינית ובאסיה נמצאים בעמדה "מעוררת קנאה" לצמיחה בזכות עליית הביקוש מצד הצרכנים ושיעורי ריבית נמוכים. המניות של אמריקן מוביל עלו ב-2010 ב-15%, לאחר שמספר בעלי הטלפון הסלולרי באמריקה הלטינית התקרב ל-100% מהאוכלוסייה.

 

הנכס בעל הביצועים הטובים ביותר בשנה שעברה הוא גם אחד הוותיקים של סלים, חברת האחזקות גרופו קארסו, שכמעט והכפילה את השווי שלה, במסגרות ההכנות לקראת מכירת זרוע הכרייה. לעומת זאת, ההפסד הגדול ביותר של סלים הגיע מאחזקתו ב"ניו יורק טיימס" שנפלה ב-21%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x