$
כלכלה ומדיניות

מלחמת המטבעות לא צפוייה להסתיים בקרוב

שרי האוצר של ה-G20 יוציאו מחר הודעה משותפת, אך הסוגייה הלוהטת ביותר פיחות היואן מול הדולר בידי סין, ככל הנראה לא תקבל מענה בפסגת דרום קוריאה

סוכנויות הידיעות 21:0022.10.10

פסגת שרי אוצר מ-20 המדינות המתועשות שמתקיימת היום ומחר בדרום קוריאה לא צפוייה להניב הסכמות בקלות לגבי מה שקשור במטבע חוץ. השוק הפיננסי בעולם עוקב בדריכות אחר ההתפחויות אם כי הציפייה היא שלא יתקבלו החלטות.

 

"לא ציפינו שיקרה הרבה. לא חשבנו שהתנאים הכלכליים הביאו

לכך שיתקבלו הסכמות", אמר רוברט סינצ', אסטרטג מטבעות ראשי ב-RBS. "כמובן שהצעותיו של גייתנר לא יתקבלו. פשוט אין מכנה משותף רחב מספיק להסכמות", הוא אמר עוד.

 

השרים המייצגים את 20 המדינות המפותחות והמתפתחות לא יפתור את המחלוקת הגדולה בין ארה"ב לסין בנוגע לסירוב הסיני לאפשר ליואן להתחזק בשוק החופשי. גייתנר הציע במכתב ל-G20 שהמדינות השונות ייאמצו מדיניות לפיה הן יתחייבו להפחית את חוסר האיזון בחשבון השוטף שלהם ובפרט במאזן הסחר לשיעור מסויים מהתפוקה הלאומית אלא שהשרים האחרים מתנגדים להצעה מסוג זה, לרבות אלה מגרמניה ויפן.

 

הציפייה היא להצהרה משותפת שתינתן מחר בחתימת שרי האוצר והבנקאים המרכזיים שנפגשים לקראת פגישת המנהיגים מאותן מדינות בנובמבר. השרים אמורים לדון גם ברפורמה הבנקאית אך נושא המט"ח מרכז את מירב העניין. חולשת הדולר הגדילה את פער האינטרסים בין המדינות המפותחות לבין הכלכלות המתפתחות כאשר הון פיננסי זרם לכלכלות המתפתחות וחיזק את המטבעות המקומיים שלהן. ברזיל למשל, כבר הטילה מיסוי על השקעות זרות בניסיון לעצור את התחזקות הריאל.

 

שר האוצר של ברזיל גידו מאנטגה הכריז לאחרונה שהעולם מצוי במלחמת מטבעות אך לא הגיע לפגישה בדרום קוריאה. גייתנר הגביר בימים האחרונים את קצב ההתבטאויות שלו בנושא המט"ח ואמר שארה"ב תנסה לעודד את סין ומדינות אחרות לאפשר למטבעות שלהן להתחזק. לדבריו, מטרת ארה"ב היא לא לגרום לפיחות בדולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x