$
תעשייה ופיננסים

הטרנד החדש בתעשיית הזיופים: מותגי אופנה זולים

מפעלים בסין שהתפוקה בהם ירדה בגלל המיתון מספקים עתה את הביקוש הגובר לזיופים של מותגי ביניים, כגון אד הארדי ותיקי קובה

סוכנויות הידיעות 23:1901.08.10

באקלים הכלכלי הנוכחי, גם זייפנים מתפשרים על המותגים שהם בוחרים להעתיק. "הניו יורק טיימס" מדווח כי לאחר שנים של זיוף מוצרי יוקרה, ובהם תיקים של לואי ויטון שמחירם המקורי 2,800 דולר, הזייפנים גילו שאפשר לגרוף רווח נאה גם מזיוף מוצרים פשוטים יותר, כמו מגפי הפרווה האוסטרליים

Ugg שנמכרים ב־140 דולר בגרסת המקור או אפילו נייר הטואלט האמריקאי Angel Soft.

 

שינוי הטרנדים בתעשיית הזיופים, שגוזלת מעסקים בארה"ב כ־200 מיליארד דולר בשנה, נועד לענות על צורכי נפגעי המיתון המחפשים הנחות ומבצעים, והוא משגשג גם על רקע השבתת מפעלים בסין.

 

כ־80% מהסחורות שהוחרמו בארה"ב בשנה שעברה יוצרו בסין, לאחר שהירידה ביצוא הסחורות הלגיטימיות במהלך המיתון גרמה למפעלים לחפש מוצרים חלופיים לייצור.

 

התשובה המיידית היתה זיופים למותגים יוקרתיים פחות שאותם קל למכור באינטרנט. כך גם חומקים הזייפנים מהפעילות המשפטית הבלתי מתפשרת שנוקטים יצרני מותגי היוקרה כדי להתחקות אחר הזיופים ולהגן על מוצריהם.

 

התעשייה החדשה מאפשרת, למשל, להשיג חולצות של המותג הפופולרי אד הארדי ב־82.50 דולר, ולמרבה ההפתעה גם חיקויים שהם לפעמים יקרים יותר מהמקור. הקרבה במחירים מקלה על הזייפנים למכור את הסחורה, ולעתים קרובות הצרכנים אינם מבינים שקנו זיוף אלא חושבים שמצאו דיל טוב למוצר המקורי.

 

"אם המחירים קרובים, חלק מהצרכנים מתפתים להאמין שהם קונים מוצר אמיתי", אומר רוברט ברצ'יאסי, נשיא הקואליציה הבינלאומית נגד זיופים.

 

הרשויות לא מפרסמות נתונים מדויקים לגבי זיופי המוצרים, אולם מעצבים ומומחים טוענים שמגמת זיוף המוצרים הפשוטים התחזקה בשנה האחרונה. השווי הכולל של הסחורות המזויפות שהוחרמו על ידי רשויות המכס בארה"ב עלה ביותר מ־25% בכל שנה בשנים 2005–2008, אולם הסטטיסטיקה משקפת רק חלק קטן מהבעיה, שכן זייפנים רבים משווקים ישירות ללקוחות דרך האינטרנט.

 

מותג המגפיים הפופולרי Ugg Australia החל בפיתוח תוכנית אכיפה מקיפה לאחר שהחלו להיחשף ממדי התופעה. ב־2009 הוחרמו 60 אלף זוגות מגפיים מזויפים על ידי רשויות המכס ברחבי העולם, ובאותה השנה גם הצליחה החברה לסגור 2,500 אתרים שמכרו מגוון סוגים של חיקויים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x