$
ספורט עולמי

מילאן החדשה: הפרארי הזו - למכירה או לפירוק?

פטריק קאטרונה, חלוץ מילאן בן 19, הוא כרגע הסיפור הגדול באיטליה. הוא וחבריו לאקדמיה של מילאן הם העתיד של הקבוצה - לטוב ולרע - למרות ההוצאות האדירות שלה בשוק העברות השחקנים; ואיך ייראה העתיד הסיני שלה?

אוריאל דסקל 08:3401.09.17

ביוני האחרון קבוצת הנערים (עד גיל 16) של AC מילאן זכתה באליפות הליגה שלה. הפליימייקר שלה היה אחד, דניאל מאלדיני. דניאל הוא בנו של פאולו, אגדה במילאן. דניאל הוא בעצמו אגדת יוטיוב מאחר שהוציא את הכדור מרגליו של קלארנס סיידורף בתאקל מושלם לפני עשור וקצת. מאלדיני הבן אולי ייכנס בחודשים הקרובים לתוכנית שנקראת "Milan Gold".

 

 

 

 

קאטרונה (במרכז).  מתארים אותו במילאן כ-predestinato - מישהו שנועד לגדולה קאטרונה (במרכז). מתארים אותו במילאן כ-predestinato - מישהו שנועד לגדולה צילום: גטי אימג'ס

 

מדובר ביוזמה הכי חדשנית של המועדון האיטלקי מאז שהקים את ה-MilanLab, מעבדת בדיקת שחקנים חדשנית בזמנה שסייעה לקבוצה לשמור על שחקניה הוותיקים עד גיל מאוחר. ל"מילאן גולד" בוחרים את 16 השחקנים הכי מבטיחים מהאקדמיה, מנתחים את החוזקות והחולשות של כל אחד מהם ומייצרים לכל אחד אימונים ספציפיים, תפורים למידותיו. כל שחקן כזה עובר גם ב"מכונת הלימודים" שמסייעת לכל שחקן להגיע למטרות שהציבו לו בצורה מהירה יותר. אין הרבה פרטים על מכונת הלמידה הזו אבל ככל הנראה מדובר בכלים לחידוד יכולות קוגנטיביות סטייל IntelliGym. היוזמה הזו כבר מניבה פירות. הראשון מביניהם - פטריק קאטרונה - חלוץ בן 19 שלמרות הוצאה של כ-200 מיליון יורו פלוס, גם על שני חלוצים חדשים - הפך לכוכב של ההתקפה של מילאן המתחדשת.

 

פטריק קאטרונה כבש בלי סוף בקדם העונה וגם בתחילת העונה המצוינת של מילאן. הוא חזק, מהיר וקר רוח מול השער. וגם מייצר צרות לכל הגנה בזכות תנועה טובה ללא כדור וכדרור שנראה גמלוני אבל מאוד יעיל. אנדרה סילבה (שנרכש הקיץ ב-38 מיליון יורו) וניקולה קאליניץ' (25 מיליון יורו) מסתכלים על הילד מהספסל והקפטן, לאונרדו בונוצ'י מכריח אותו לקנות ארוחה לכולם אחרי משחקים בהם הוא מצטיין (במילאן המתחדשת, המצטיין במשחק משלם על ארוחת אחרי המשחק). וזה בסדר, יש לו כסף - הוא חתם על חוזה ארוך טווח ביוני.

 

הוא נועד לגדולה

 

בכל מקרה, את קאטרונה מתארים במילאן כ-predestinato - מישהו שנועד לגדולה. ובמובנים מסוימים, הוא, מנואל לוקאטלי והילדים במעבדת הזהב של מילאן, הם העתיד של הקבוצה למרות ההוצאות האדירות שלה בשוק העברות השחקנים.

 

קאטרונה ואחרים הגיעו למילאן בגיל 7 עד 13 לאחר שהתגלו בקבוצות קטנות. הוא נולד בקומו שבצפון איטליה והתגלה על ידי מאורו ביאנקסי, שהשנה שוחרר על ידי ההנהלה החדשה. ביאנקסי הוא סקאוט אגדי באיטליה וגילה עבור מילאן גם את ג'אנלואיג'י דונארומה. בסך הכל, גילה ביאנקסי 39 שחקנים שכיום משחקים בנבחרות הצעירות של נבחרת איטליה. חזרה לקאטרונה: כבר מהגיל הצעיר ביותר הוא גילה יכולות הבקעה נגד כל קבוצה גדולה ששיחק נגדה וביאנקסי אמר לעיתונות האיטלקית ש"יש לו גולים ב-DNA".

 

אבל גם כובש מוכשר באקדמיה לא היה יכול לקבל צ'אנס בקבוצה הבוגרת אם המועדון לא היה מקבל החלטה לשנות מדיניות נוער ולהסליל עבור הצעירים את הדרך לקבוצה הבוגרת. החלטה כזו התקבל בשנים האחרונות של סילביו ברלוסקוני כבעלים.

 

בתחילת 2012, חצי שנה לפני שזלאטן איברהימוביץ' עזב ויחד איתו גם תיאגו סילבה, הקבוצה היתה ברצף הפסדים כספיים אדיר. ברלוסקוני, שהשקיע לא מעט בבניית תשתיות נוער למילאן - דרש מאנשי המועדון להקטין את ההשקעה בקבוצה הבוגרת ולעשות מאמצים כבירים כדי לעלות שחקנים מהנוער - נושא בעייתי בכדורגל האיטלקי, בו - היסטורית -קשה מאוד לשחקני נוער למצוא מקום בהרכבים.

 

ברלוסקוני, שחיפש להפוך את מילאן שלו לנכס יותר מניב ופחות מפסיד, גם דרש שהאקדמיה שיצרה שחקנים כגון פרנקו בארזי, בילי קוסטקורטה, פאולו מאלידני, פיליפו גאלי ודמיטריו אלברטיני תמצא דרך חדשה לגלות וללטש את היהלומים החדשים של הכדורגל האיטלקי. הדרישה האחרונה שלו היתה שאנשים כמו גאלי ובארזי ישגיחו על האקדמיה הזו (וזה מה שקרה). אמנם ב-2012 הבעיות היו רבות - היריבה העירונית אינטר היתה בעלת אקדמיה חזקה יותר, בגילאים הצעירים לא היו מאמנים איכותיים מספיק, המועדון סירב להשקיע ברכישת שחקנים לאקדמיה ועוד - אבל המועדון היה מחוייב לדרך החדשה. 

 

מה שכן היה למילאן זה מאמנים רבים שהיו שחקנים בקבוצה וטיפחו את הילדים עם כל המסורת והתשוקה למילאן. וב-2016 הושקה תוכנית Milan Gold במעבדת מילאן.

 

קאטרונה, אחד המבוגרים, יחסית, שנכנסו למכונת הלמידה - הוא הניצן הראשון של הצלחתה.

 

ולכאן נכנסת ההנהלה החדשה, שלא ברור עד כמה היא מחוייבת להליך או האם היא מתייחסת לשחקנים הצעירים הללו כעתיד המקצועי של מילאן או העתיד הכלכלי של המשטר החדש. או שזה גם וגם.

 

 

הנהגת מילאן החדשה הנהגת מילאן החדשה צילום: גטי אימג'ס

 

העתיד הסיני

 

לפני כחמישה חודשים חברת Rossoneri Sport Investment, שמיקומה בלוקסמבורג והבעלים שלה הוא לי יונגהונג הסיני, השלימה את רכישת מילאן עבור סכום של 740 מיליון יורו. חברת Rossoneri Sport Investment הוקמה לאחר ש-Sino Europe, החברה הקודמת של יונגהונג שמטרתה היתה לרכוש את מילאן, פשטה רגל. בכל מקרה, מאז הרכישה - המועדון רכש שחקנים בכ-200 מיליון יורו וסיכם עימם על חוזים ענקיים שהעלו את תקציבה של מילאן בעשרות אחוזים.

 

ההשקעה הגדולה ברכש הפתיע רבים מאחר שללי לא היה מספיק מזומן להשלים את הרכישה ולרכוש שחקנים כפי שהבטיח בחוזה עם ברלוסקוני, הוא היה צריך לקבל הלוואה בשווי 300 מיליון יורו מחברת אליוט מנג'מנט (Elliott Management). אליוט מתמחה בלהשיג נכסים רעילים בזול ואז לפרק אותם. אחת מהשיטות שלה היא להעניק הלוואות עם ריבית גבוהה ואז להשתלט על הנכס אחרי שהרוכש שלו לא מסוגל להחזיר את אותן הלוואות.

 

הבעלים החדשים של מילאן צריכים להחזיר חלק מההלוואה ב-2018, כולל ריבית של 11.5% על 180 מילון יורו. הריבית על שאר הסכום היא 7.5%. ללי יש עסקי נדל"ן בגוואנגז'ו שעשויים להגיע לשווי של מיליארד יורו וגם מניות בחברות אריזה גדולות. אך הוא גם היה חשוד בהרצת מניות והונאת פירמידה ביחד עם בניו. החברות שלו נקנסו בעבר על הגשת דוחות פיקטיביים ורישומים לא מדוייקים ואף אחד בסין לא ממש יודע כמה הוא שווה. כמו כן, הוא זייף את זהותו ואת קורות החיים שלו.

 

מרקו פאסונה, המנכ"ל של מילאן ולשעבר בעל תפקידים ביובנטוס, בנאפולי ובאינטר, הסביר בראיון ל"אובזרבר" שגם הוא היה חשדן בקשר לבעלים הסינים: "כאירופאי היה לי חשוב להבין את החזון של היזמים הסינים - מה החלום שלהם. אחרי חודשים של עבודה משותפות, אני מבין את החזון. אנחנו כבר עובדים על החזרת החוב בתחילת 2018. גובה הריבית על על ההלוואה גבוהה אבל לא נוראית. רומא לקחה הלוואה מגולדמן וזאקס עם ריבית של 6.5%. עבור סינים, ריבית דו ספרתית היא נורמלית לחלוטין".

 

פאסונה הוסיף לאובזרבר: "במקרה הגרוע ביותר באוקטובר 2018 הבעלים של מילאן יהיו אליוט. זה באמת המקרה הכי גרוע. 99% שנמשיך עם לי ואנחנו מקווים לפרויקט מוצלח. אבל במקרה הגרוע ביותר אני רגוע, אליוט לא נואשים. זו קרן גידור מהגדולות בעולם והם רוצים לשמור על המועדון ולמכור אותו הלאה. הם שילמו רק 300 מיליון יורו, שזה מחיר נמוך מאוד, והם יכולים לעשות עסקים - שזה העסק שלהם".

 

לכאן נכנסת השאלה של המודל העסקי. כי אליוט ולי לא נכנסו לכדורגל במטרה לא להרוויח - ומילאן הפסידה יותר מ-70 מיליון יורו בשנה בשנים האחרונות של ברלוסקוני וצפויה להפסיד הרבה העונה. פאסונה דיבר על חזון של העפלה שנתית לליגת האלופות, הנפקת הקבוצה בבורסה, בניית נכסים מניבים של המועדון בסין ומיצוי הפוטנציאל המסחרי של "מועדון איטלקי עם DNA של הצלחות באירופה" (בניגוד ליובנטוס, שנחשבת למועדון האיטלקי הגדול והחזק ביותר אך ללא ההצלחות האירופאיות של מילאן). לפי פאסונה, לאליוט יש אינטרס לעזור ללי, אבל - כאמור - לרכוש מועדון כמו מילאן ב-300 מיליון יורו זו לא אופציה רעה. במיוחד כשיש שחקנים שבשוק של היום שווים יותר מ-500 מיליון יורו.

 

ולכאן נכנסים השחקנים הצעירים של מילאן. אם הם יתנו יותר ממה שהם שווים על הנייר, כמו קאטרונה, המועדון יהיה שווה יותר, יכניס יותר ויצטרך להיות תלוי פחות בשוק העברות השחקנים. אם הם יכשלו, ה-11 שחקנים שמילאן רכשה הקיץ, לא יספיקו כדי להגשים את החזון של פאסונה, הסינים ואליוט.

 

"המועדון הוא ענק רדום" אמר פאסונה על מילאן. "הוא כמו פרארי שנשארה במוסך הרבה שנים ואף אחד לא נגע בה. היא עדיין פרארי". השאלה, בסופו של דבר, היא אם את הפרארי הזו ימכרו לפירוק או לא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x