$
אירועי ספורט

הטניסאים עייפים ופצועים בתום עונת המשחקים. האם הגיע הזמן לקצר את העונה?

חמשת הטניסאים המצטיינים של 2016 נעדרים מטורניר היו.אס.אופן - האם העונה ארוכה מדי או שהבעיה בציוד ובמשטחים?

שירות כלכליסט 12:0230.08.17

באימון מסכם עם לואיס פואיל הבין אנדי מארי שאין לו ברירה אלא לפרוש מטורניר הגרנד סלאם האחרון לשנה. הוא נפצע בירך בחצי גמר הרולן גארוס, והפציעה הזו פגעה גם בביצועים שלו בווימבלדון. עכשיו מתברר שהיא הייתה חמורה עד כדי כך שאינו יכול להתחרות בטורניר.

 

 

טניסאי פצוע. ב-ATP מנטרים את הפציעות מאז 2012, ולפי הנתונים שאספו, נרשמה ירידה של 7% בפציעות עד כה השנה. "השחקנים שלנו עושים עבודת מניעה רבה, שקשורה גם למספר השנים המתרחב שהם בסבב", הגיב טום אלנבקר, פיזיותרפיסט לשעבר המשמש כיום כסגן נשיא השירותים הרפואיים ב-ATP. טניסאי פצוע. ב-ATP מנטרים את הפציעות מאז 2012, ולפי הנתונים שאספו, נרשמה ירידה של 7% בפציעות עד כה השנה. "השחקנים שלנו עושים עבודת מניעה רבה, שקשורה גם למספר השנים המתרחב שהם בסבב", הגיב טום אלנבקר, פיזיותרפיסט לשעבר המשמש כיום כסגן נשיא השירותים הרפואיים ב-ATP. צילום: איי אף פי

 

כתוצאה מכך, חמשת השחקנים המצליחים ביותר ב-2016 נעדרים מניו יורק. העונה של נובאק ג'וקוביץ' הסתיימה בגלל פציעה במרפק, אותה הוא מייחס "לעודף משחקים". סטן וורניקה יאלץ לוותר גם על שאר השנה בעקבות ניתוח ברך. קי נישיקורי לא יעלה על המגרש לפני ינואר, לאחר שקרע גיד בפרק היד הימני.

 

בנוסף, התוכניות של מילוש ראוניץ' לאחר הטורניר לא ברורות. עליו לעבור ניתוח להסיר שאריות עצם שיצרו אי נוחות באחד מפרקי כף היד שלו.

 

על אף הפרישות האחרונות, בסבב ATA טוענים שהשנה היו פחות פציעות מאשר בשנה שעברה. אך בהתחשב בכך שכל ספורט תלוי במידה רבה בכוכבים הגדולים שלו, אולי המצב מצביע על כך שהגיע הזמן לבצע שינויים משמעותיים בלוחות הזמנים, במשטחים ובציוד?

 

ב-ATP מנטרים את הפציעות מאז 2012, ולפי הנתונים שאספו, נרשמה ירידה של 7% בפציעות עד כה השנה. "השחקנים שלנו עושים עבודת מניעה רבה, שקשורה גם למספר השנים המתרחב שהם בסבב", אמר טום אלנבקר, פיזיותרפיסט לשעבר המשמש כיום כסגן נשיא השירותים הרפואיים ב-ATP.

 

"כעת, בין 40 ל-43 מבין 100 השחקנים הבכירים שלנו הם מעל גיל 30", הוא הוסיף. "ההפסקה תעזור לג'וקוביץ' לחזור לכושר שיא".

 

אין ספק שהקריירות נהיות ארוכות יותר, אך נראה גם שהנטל של ארבעה טורנירי גרנד סלאם, 8 אירועי Masters 1000 שהם חובה ולפחות ארבעה טורנירים נוספים ש-30 המדורגים הראשונים מחויבים להשתתף בהם באופן קבוע - מתחיל ליצור בעיות לקבוצה המובחרת של שחקנים שלרוב מעפילה לחצאי גמר ולגמרים.

 

בשנה שעברה שיחק מארי 87 משחקים, נישיקורי 79 וג'וקוביץ' 74. לשם השוואה, ג'ון מקנרו (אם כי בתקופה פחות מחייבת פיזית) שיחק 85 משחקים כשרשם את אחוז הניצחונות הטוב ביותר בהיסטוריה של ה-ATP ב-1984.

 

"זה כנראה לא קשור למספר המשחקים והטורנירים שמישהו משחק, אלא יותר למספר המערכות, כמות הזמן שהם נמצאים על המגרש ובאיזו תדירות יש להם משחקים רצופים בלי מנוחה ושבועות להתאושש", אמר אלנבקר. "אם למישהו יש היסטוריה של בעיות גב, בעיות ירך, בעיות כתף, הם חייבים לבצע עבודות תחזוקה מדהימות בין הטורנירים רק כדי לשמור על בריאות האזורים הללו".

 

אך מנוחה ושבועות התאוששות לא תמיד זמינים כדי לבצע בהם עבודות תחזוקה. טורניר המאסטרס באינדיאן וולס ובמיאמי מתקיימים ברצף אחד אחרי השני, וכן גם הטורנירים במדריד וברומא במאי, ובקנדה ובסינסינטי באוגוסט.

 

עבור שמונת השחקנים הבכירים, העונה השנה תסתיים בגמר ה-ATP בשבוע השלישי של נובמבר. העונה הבאה תתחיל כבר ב-1 בינואר. פירוש הדבר שיש שישה שבועות בלבד – חמישה לשחקנים שבגמר גביע דיוויס - כדי לנוח, להתאושש ולהיכנס לכושר בתקופת אימונים של שבועיים - שלושה.

 

 

נקודת האור החיובית מהפציעות הרבות היא ההתמקדות ביו.אס.אופן על התקדמות הדור החדש. בעיקר אלכס זברב ומרין צ'יליץ' - גם דניס שאפוואלוב, בורנה צ'וריץ. וכן, פתאום גם מריה שראפובה, שחוזרת מהשעייה על שימוש בחומרים אסורים, יכולה להפוך לסיפור הגדול של הטורניר. נקודת האור החיובית מהפציעות הרבות היא ההתמקדות ביו.אס.אופן על התקדמות הדור החדש. בעיקר אלכס זברב ומרין צ'יליץ' - גם דניס שאפוואלוב, בורנה צ'וריץ. וכן, פתאום גם מריה שראפובה, שחוזרת מהשעייה על שימוש בחומרים אסורים, יכולה להפוך לסיפור הגדול של הטורניר. צילום: איי פי

 

לוח הזמנים של ה-ATP נמצא תחת בדיקה, ואם יהיו שינויים הם יכנסו לתוקף ב-2019, אך העונה קרוב לוודאי תישאר באותו האורך והאירועים המרכזיים יוותרו בלוח הזמנים.

 

לצד המסחרי יש משקל בשיקולים, אך המצב הנוכחי מטיב גם עם שחקנים הרחוקים מהבית, לדוגמה כשיש שני טורנירים המתקיימים בארה"ב אחד אחרי השני.

 

ייתכן שיהיה מהלך לעבר אירועים ארוכים יותר בסבב, בדומה לטורנירי אינדיאן וולס ומיאמי האורכים 12 יום. זה יעניק לשחקנים יותר ימי מנוחה בין האירועים, אך לוח הזמנים יישאר ארוך וצפוף, מה שיפעל לטובת מרבית השחקנים בסבב, שלרוב לא מתקדמים מעבר לסיבובים הראשונים.

 

המגרשים הקשים (Hard courts) מהווים את הנטל הכבד ביותר על הגוף, אך זהו המשטח הדומיננטי בטורנירים, ולא צפויה הורדה במספר האירועים על משטחים קשים. יתרה מכך, בהתחשב בהעדפה של המארגנים משטחים קשים, ב-ATP מתקשים לשמור על המספר הנוכחי של טורנירים על משטח קשה.

 

רפאל נדאל מאמין שגם הכדורים צריכים להשתנות.לפי נדאל, הכדורים משתנים מטורניר לטורניר ו"לא טוב לשחק עם כדור אחד כאן וכדור אחר שם", זאת מאחר שחלק מהכדורים כבדים יותר מאחרים. "זה יכול לפגוע קשות בשורש כף היד, במרפק, בכתף - זה רע. זה מאוד רציני. יש חוזי ספקים בין כדורים לטורנירים, אני מבין את זה", אומר נדאל, "אבל יש דרך לתקן את זה. חייבת להיות".

 

רוג'ר פדרר חושב שעניין הפציעות קשור בעיקר לגיל שחקני העילית - כמעט כולם בני 30 ומעלה. "אולי לחלק מהשחקנים נמאס לשחק פציעות - והם אמרו לעצמם, כשאני חוזר, אני רוצה לחזור ב-100%" אמר פדרר. "זו השחיקה. אבל לשחקנים יש את האופציה לא לשחק כל כך הרבה ואני לא חושב שהטור עושה משהו רע".

 

נקודת האור החיובית מהפציעות הרבות היא ההתמקדות ביו.אס.אופן על התקדמות הדור החדש. בעיקר אלכס זברב ומרין צ'יליץ', וגם דניס שאפוואלוב ובורנה צ'וריץ. וכן, פתאום גם מריה שראפובה, שחוזרת מהשעייה על שימוש בחומרים אסורים, יכולה להפוך לסיפור הגדול של הטורניר. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x