$
רכישות

שיאי ההעברות נשברים בפרמיירליג; הסוכנים הרוויחו מיליארד ליש"ט מאז 2011

הוצאות השיא יתורגמו גם להכנסות שיא עבור הסוכנים, שבשש השנים האחרונות הרוויחו 1.5 מיליארד ליש"ט מהליגה האנגלית לבדה

שירות כלכליסט 08:5928.08.17
קבוצות הפרמיירליג ניתצו את שיא ההוצאות הקודם שלהן והזרוע עוד נטויה.

 

 

 

 

נכון לשעה 9 בבוקר ב-24 באוגוסט, ההוצאות נטו על ההעברות על ידי קבוצות הפרמיירליג עמדו על 1,170 מיליון ליש"ט, כך לפי מחקר שערכה חטיבת עסקי הספורט של פירמת רואי החשבון דלויט. נכון לשעה 9 בבוקר ב-24 באוגוסט, ההוצאות נטו על ההעברות על ידי קבוצות הפרמיירליג עמדו על 1,170 מיליון ליש"ט, כך לפי מחקר שערכה חטיבת עסקי הספורט של פירמת רואי החשבון דלויט. צילום: איי אף פי

 

נכון לשעה 9 בבוקר ב-24 באוגוסט, ההוצאות נטו על ההעברות על ידי קבוצות הפרמיירליג עמדו על 1,170 מיליון ליש"ט, כך לפי מחקר שערכה חטיבת עסקי הספורט של פירמת רואי החשבון דלויט.

 

מדובר על שיא חדש לחלון ההעברות אחד, גבוה מ-1,165 מיליון ליש"ט שנקבע בקיץ שעבר. בקיץ 2016 הוציאו הקבוצות 865 מיליון ליש"ט.

 

"אנחנו מצפים שיהיו הוצאות גבוהות נוספות בשבעת הימים שנותרו, כשהמועדונים יחפשו למצוא שווי בשוק", הגיב כריס סטנסון, יועץ בחטיבת עסקי הספורט של דלויט. "בקיץ שעבר קבוצות הפרמיירליג הוציאו בסביבות 300 מיליון ליש"ט בשבוע האחרון של חלון ההעברות, יותר מכפי שהוציאו לאורך כל החלון בינואר 2017".

 

סטנסון הוסיף כי אף שהסכומים גבוהים, הקבוצות יכולות להרשות זאת לעצמן.

 

"רמת ההוצאות על ההעברות בחלון ההעברות של הקיץ הוא יוצא מהכלל, אך כשבודקים אותה ביחס להכנסות השיא מחוזי השידור וההכנסות המסחריות ומיום המשחק, רואים שהקבוצות מוציאות בהתאם ליכולות שלהן", הוסיף.

 

"היכולת לייצר הכנסות שיא מסוג זה ולמשוך את השחקנים הטובים ביותר בעולם ממשיכה לבסס את המעמד של הפרמיירליג כליגה המצליחה ביותר מסחרית בעולם".

 

מדובר על זינוק בהוצאות מאז 2003, כשהקבוצות הוציאו 215 מיליון ליש"ט בחלון ההעברות של הקיץ.

 

הוצאות השיא יתרגמו גם להכנסות שיא עבור הסוכנים, שבשש השנים האחרונות הרוויחו 1.5 מיליארד ליש"ט מהליגה האנגלית לבדה.

 

הסוכנים מרוויחים מיליארדים

 

הנתון מעורר ההשתאות חושב על ידי העיתון מייל און סנדיי שהתבסס על הנתונים הרשמיים שפרסמו התאחדות הכדורגל, הפרמיירליג והפוטבול ליג, ובהתבסס על הערכות שמרניות של העמלות שגובים הסוכנים על חוזים של שחקנים. לשם השוואה, בסביבות 2,500 שחקני הרכב פותח ב-92 המועדונים ב-4 הליגות הראשונות של אנגליה הרוויחו בסביבות 10 מיליארד ליש"ט מאז 2011.

 

כך שהסוכנים – מדובר על מאות – הרוויחו ביחד 15% מהסכום הזה רק הודות לכך שהעבירו שחקנים בין קבוצות והשיגו להם את החוזה הטוב ביותר האפשרי.

 

הסכום של 1.5 מיליארד ליש"ט כולל מעט יותר ממיליארד ליש"ט בתשלומים שמעבירות הקבוצות לסוכנים, כפי שהן מדווחות בכל שנה ומעט פחות מ-500 מיליון ליש"ט ב-5% בממוצע שגובים הסוכנים משכר השחקנים.

 

הנתונים הרשמיים האחרונים הזמינים לגבי תשלומי הסוכנים בין אוקטובר 2015 לספטמבר 2016 הצביעו על כך שקבוצות הפרמיירליג לבדן הוציאו 174 מיליון ליש"ט בתקופה המדוברת, בעוד ש-72 המועדונים בפוטבול ליג הוציאו 46 מיליון ליש"ט.

 

הסכומים האלה צפויים לזנק מעל 200 מיליון ליש"ט לסביבות 50 מיליון ליש"ט, בהתאמה בעת החשיפה הבאה.

 

חלק מהסוכנים כבר הפכו להיות מפורסמים הודות לפעולות שלהם, הבולט שביניהם הוא ז'ורז'ה מנדש, הסוכן של ז'וזה מוריניו וכריסטיאנו רונאלדו בין השאר, ומינו ראיולה שהלקוחות שלו מונים את רומלאו לוקאקו, זלאטן איברהימוביץ', פול פוגבה והנריק מחיטריאן המשחקים במנצ'סטר יונייטד.

 

אך הניתוח של המייל און סנדיי מצביע על כמה סוכנויות בולטות אחרות. ווסרמן גרופ (56 עסקאות בשתי הליגות הבכירות בתקופה שנבדקה), סטאלר גרופ (53), בייס סוקר (45) היו העמוסות ביותר.

 

הבריטים נעלמים מהמגרשים

 

שפילד יונייטד היא הקבוצה היחידה בשתי הליגות עם הרכב בריטי ואירי טהור. יש לקבוצה שני שחקנים מאירלנד. אולם לאחר הברקזיט אירלנד תישאר באיחוד האירופי בעוד שבריטניה כבר לא, כך שהם ככל הנראה ייחשבו לשחקנים זרים.

 

בפרמיירליג, לארסנל יש הכי הרבה שחקנים זרים (28) ואחריה צ'לסי (27), מנצ'סטר סיטי (22), ווטפורד (22), ליברפול (21) ומנצ'סטר יונייטד (19), לווסטהאם ולסטוק יש גם 19 שחקנים זרים, כל אחת. שתי הקבוצות עם מספר השחקנים הזרים הקטן ביותר הן ווסט ברום וברנלי.

 

חמש הקבוצות בצ'מפיונשייפ עם מספר השחקנים הזרים הגבוה ביותר כוללות שלוש קבוצות מלונדון ומדרום מזרח: ברנטפורד (15), פולהאם (15), רדינג (15). וולבס הם הבאים בתור עם 14 שחקנים זרים ולידס עם 13. מילוול מאחד האזורים הכי פחות אופנתיים של לונדון עם 3 שחקנים זרים בלבד ולבורטון אלביון יש 2 שחקנים זרים.

 

למועדונים בליגות הנמוכות יותר יש הרבה פחות שחקנים זרים. בלאקפול וצ'רלטון מובילו את פוטבול ליג 1 עם 6 שחקנים כל אחת. קראולי, הסמוכה לשדה התעופה גטוויק מובילה בפוטבול ליג 2 עם 7 שחקנים. לאקסטר סיטי, לינקולן סיטי וסטיבינג' ולו שחקן זר אחד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x