$
ספורט ופוליטיקה

קרל היינץ רומיניגה עוזב את תפקידו כראש איגוד מועדוני הכדורגל האירופי

רומיניגה, כוכב העבר של נבחרת גרמניה, הודיע כי הוא פורש מתפקידו כראש ה-ECA שבראשו עמד מאש שנוסד ב-2008

שירות כלכליסט 17:3713.08.17
קרל היינץ רומיניגה, אחד מהאנשים המשפיעים ביותר בכדורגל האירופי, הודיע כי הוא פורש מתפקידו כראש איגוד מועדוני הכדורגל האירופי (EPA).

 

 

 

 

"קרל היינץ רומיניגה" ECA אופ""א "כדורגל אירופי" "פייר פליי פיננסי" "קרל היינץ רומיניגה" ECA אופ""א "כדורגל אירופי" "פייר פליי פיננסי" צילום: רויטרס

 

רומיניגה, שעומד גם בראש באיירן מינכן, עמד בראש ה-ECA מאז שנוסד ב-2008 במקומו של קבוצת G14 של מועדוני הכדורגל הבכירים של אירופה. הוא נבחר מחדש לתפקיד שלוש פעמים, ועזר לארגון לצמוח ל-220 חברים ממספר התחלתי של 53 התאחדויות.

 

רומיניגה השיג לקבוצות יותר סמכויות בניהול המשחק ופיצוי גדול יותר על משחקי נבחרות. בהצהרה מסר: "לאחר שנים טובות, מוצלחות ואינטנסיביות, אני מאמין שהגיע הזמן להעביר את האחריות. האמנתי מההתחלה שיש להחזיק בתפקיד הזה רק למספר מוגבל של שנים. פרישתי מביעה את הדבקות שלי בטענה זו.

 

"אנחנו יכולים להיות גאים במה שהשגנו בשיתוף עם אופ"א ופיפ"א, כל השחקנים שלנו זוכים כיום לביטוח בכל המשחקים הבינלאומיים, והקבוצות מקבלות פיצוי כשהשחקנים שלהן משתתפים בטורנירים. יתרה מכך, לקבוצות יש עכשיו שני מושבים בוועד הפועל של פיפ"א, ולפיכך מעורבים בקביעת לוח הזמנים של המשחקים ובקבלת החלטות חשובות אחרות".

 

מחליפו של רומיניגה ייקבע בבחירות הבאות של האיגוד, שיתקיימו בז'נבה ב-5 בספטמבר. המועמדים הבולטים הם איוון גזידיס מארסנל, פיטר לאווול מסלטיק וסגן יו"ר מנצ'סטר יונייטד אד וודוורד.

 

8 שנים טובות, בעיקר למועדונים הגדולים

 

שמונה שנות כהונתו של רומיניגה, שנוטה לומר את דעתו, אך מקפיד בו זמנית לשמור על דיפלומטיות, ייחשבו קרוב לוודאי להצלחה מסחררת, אף שהמבקרים יטענו שתחת הנהגתו הקבוצות העשירות התעשרו יותר והפער בין הגדולות והקטנות התרחב. לראיה, ה-ECA תמך בשינויים בליגת האלופות כך שיותר מקומות בשלב הבתים יוקצו לקבוצות מארבע הליגות הבכירות, על חשבון קבוצות מליגות קטנות יותר.

 

רומיניגה מכחיש כי המדיניות של האיגוד פגעה במועדונים הקטנים יותר. "הקבוצות הבכירות באירופה חשות סולידריות גדולה עם הקבוצות הבינוניות והקטנות, בעוד שהקבוצות הקטנות יותר מודעות לצרכים של המועדונים הגדולים", אמר. "אני גאה במיוחד בעובדה הזו".

 

אולם יש חשש בקרב המועדונים הגדולים ביותר באירופה, כולל שתי היריבות עבור הסופר קאפ האירופי, ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד, שנפגשו בסקופיה בנוגע להעברה של ניימאר, וחשות שמועדונים כמו פריז סן ז'רמן ומנצ'סטר סיטי נהנות מיתרון לא תחרותי מכיוון שהן משתמשות מכסף שאינו נובע מהכדורגל.

 

זהו חשש ממשי בקרב המועדונים המסורתיים כמו ברצלונה, באיירן מינכן ויובנטוס, עד כדי כך שבסיום חלון ההעברות יש תכנית לקיים דיון על הסכומים הגבוהים המוקצים להעברות שמשבשות את השוק. הטענה היא שחוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א נכשלו, ושיש לבחון דרכים חדשות לפקח על ההשקעות שמבצעות הקבוצות.

 

האם בעלים של קבוצה יכול להשקיע כמה כסף שהוא רוצה? אם הבעלים משקיע כספים באמצעות ספונסר אליו הוא מקושר, אז אופ"א תחקור את העניין, ובמקרה הצורך יאמצו את הכספים שמשלמים הספונסרים במונחים של התאמות למאזן של השוק במונחים ממשיים. לפי החוקים הנוכחיים, כל חברה המקושרת לבעלים ומספקת מעל 30% מההכנסה של המועדון, נחשבת מעורבת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x