$
רכישות

הסינים מממנים את מסע הרכש של אברטון

קבוצת הכדורגל אברטון חתמה על חוזה מימון תקדימי עם בנק סיני, שאמור להכניס לה עשרות מיליוני ליש"ט בשלוש השנים הבאות. לפי הקבוצה, ההסכם, בשווי 60 מיליון ליש"ט, עשוי לפתוח בפניה הזדמנויות חדשות בשוק הסיני רחב ההיקף

שירות כלכליסט 15:1009.07.17

קבוצת הכדורגל אברטון חתמה על חוזה מימון תקדימי עם בנק סיני, שאמור להכניס לה עשרות מיליוני ליש"ט בשלוש השנים הבאות. לפי הקבוצה, ההסכם, בשווי 60 מיליון ליש"ט, עשוי לפתוח בפניה הזדמנויות חדשות בשוק הסיני רחב ההיקף.

 

 

 

 

הכסף קרוב לוודאי שלא ישמש עבור התכנית לאצטדיון ברמלי מור דוק, שכן העלות תהיה גבוהה בהרבה מ-60 מיליון ליש"ט. הכסף אם כך ישמש לפעילות היומיומית של המועדון, בין אם על העברות או פעילויות אחרות. הכסף קרוב לוודאי שלא ישמש עבור התכנית לאצטדיון ברמלי מור דוק, שכן העלות תהיה גבוהה בהרבה מ-60 מיליון ליש"ט. הכסף אם כך ישמש לפעילות היומיומית של המועדון, בין אם על העברות או פעילויות אחרות.

 

הקבוצה רכשה עד כה שחקנים בכ-83 מיליון ליש"ט, כולל מייקל קין ב-24 מיליון ליש"ט, ג'ורדן פיקפורד ב-24 מיליון ליש"ט, דייבי קלאסן ב-23 מיליון ליש"ט ועוד. הקבוצה אמנם מכרה לאחרונה את רומלו לוקאקו, חלוצה, למנצ'סטר יונייטד בסכום של כ-75 מיליון ליש"ט (עם תוספת בונוסים של 15 מיליון ליש"ט והעברתו בחינם של וויין רוני) אך מתכננת לרכוש שחקנים נוספים וזאת בזכות הסכם ייחודי עם השוק הסיני.

 

ההסכם הוא עם הבנק התעשייתי והמסחרי של סין (Industrial and Commercial Bank of China), הבנק הגדול בעולם, שהסכים להעניק לקבוצה אשראי של 60 מיליון ליש"ט לשלוש שנים. זו העסקה הראשונה של הבנק עם קבוצה בפרמיירליג. "ישנן מספר סיבות לזה שאנחנו מרוצים שהגענו להסכם הזה עם אברטון", מסר ג'ותאן דורנל מהשלוחה של הבנק בלונדון. "מעבר לכך שזו השותפות הראשונה שלנו עם קבוצת כדורגל בריטית, אנחנו מתרגשים לחבור למועדון שאפתני כל כך, וכולנו מצפים בכיליון עיניים לראות כיצד לקו האשראי עליו הסכמנו יהיה חלק בהצלחה העתידית של הקבוצה".

 

עם זאת, קרוב לוודאי שהכסף לא ישמש עבור התכנית לאצטדיון ברמלי מור דוק, שכן העלות תהיה גבוהה בהרבה מ-60 מיליון ליש"ט. הכסף, אם כך, ישמש לפעילות היומיומית של המועדון, בין אם על העברות או פעילויות אחרות.

 

ההכרזה על העסקה פורסמה רק עתה, אך הצדדים הגיעו להסכמה כבר ב-30 ביוני לאחר שקיבלו את אישור הפרמיירליג. לפני תנאי העסקה אברטון לא תקבל רק 60 מיליון ליש"ט בפעם אחת, אלא מימון של 60 מיליון ליש"ט יהיה זמין עבור הקבוצה בכל זמן שתזדקק לו. המנגנון דומה לאובר דראפט. לא חייבים להגיע למצב הזה, אך אם כן אפשר להשתמש בו באופן מיידי ויודעים כמה ההלוואה תעלה. אם כך, בשלוש השנים הבאות הבוסים של אברטון יודעים שיש להם מאגר של עד 60 מיליון ליש"ט שהם יכולים ללוות ממנו. שיטה זו פשוטה יותר מאשר ללוות כסף בכל פעם שזקוקים לו. קבוצות כדורגל צריכות לעיתים לקבל החלטות מהירות בנוגע להוצאת כספים, לדוגמה כששחקן מבוקש הופך זמין. לולא העסקה הזו, אברטון ככל הנראה הייתה צריכה לבצע עסקאות פיננסיות נפרדות בכל פעם, מהלכים שאורכים זמן ועולים יותר. בתיאוריה, העסקה הזו מעניקה לאברטון מרחב פיננסי לקבל את ההחלטות המהירות הללו.

 

"אנחנו מרוצים שנכנסו לשותפות הזו עם הבנק הסיני, שתגביר את הגמישות הפיננסית שלנו, תפחית את הסיכון לפריסת החובות ותוריד את העלויות, זאת תוך כדי הצטרפות לרשימת הדברים שאברטון עושה לראשונה", מסר סאשה ריאזנטסב, דירקטור בקבוצה.

 

העסקה עשויה להוביל לכך שאברטון לא תצטרך יותר למכור שחקנים כדי לרכוש אחרים. בשנים האחרונות, הקבוצה נאלצה לממן את הוצאות ההעברות שלה על ידי מכירות שחקני מפתח. בעזרת חבילת המימון החדשה לצד מימון מפרחאד מושירי, היא תוכל לקבל כעת החלטות מהירות לרכוש שחקנים מבלי שתצטרך למכור חברי הרכב.

 

בעל המניות העיקרי של אברטון אמנם משקיע בגאווה במועדון, אך הוא לא בהכרח רוצה לממן את ההוצאות היומיומיות, אלא הוא רוצה שהקבוצה תוכל לעמוד על 2 רגליים. העסקה עם הסינים מספקת למועדון את הגמישות הפיננסית הנחוצה לניהול היומיומי מבלי שיצטרכו לפנות ישירות למושירי בכל פעם שנתקלים בהוצאה לא צפויה. "בהתבסס על התרומות המשמעותיות שהמועדון קיבל בשנה האחרונה מבעל המניות, אברטון היא עכשיו קבוצה ממומנת היטב עם הון יציב לטווח הארוך", סיכם ריאזנטסב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x