$
ספורט ופוליטיקה

המועדונים הגדולים "לא מעוניינים" בסופר ליג

קרל היינץ רומיניגה ראש הארגון המייצג את מרבית מועדוני הכדורגל המובילים באירופה שינה לגמרי את דעותיו בנוגע להקמת סופר ליגה, זאת לאחר שבאופ"א הסכימו לשנות את תנאי ליגת האלופות לטובת הקבוצות הגדולות והעשירות ביותר

שירות כלכליסט 11:4030.03.17
ראש הארגון המייצג את מרבית מועדוני הכדורגל המובילים באירופה שינה לגמרי את דעותיו בנוגע להקמת סופר ליג, זאת לאחר שבאופ"א הסכימו לשנות את תנאי ליגת האלופות לטובת הקבוצות הגדולות והעשירות ביותר.

 

קרל היינץ רומיניגה. "בנוגע לסופר ליג, העמדה שלנו ברורה, והיא שאנחנו מרוצים להישאר תחת המטריה של אופ"א, ונמשיך לשתף פעולה איתם בעתיד" קרל היינץ רומיניגה. "בנוגע לסופר ליג, העמדה שלנו ברורה, והיא שאנחנו מרוצים להישאר תחת המטריה של אופ"א, ונמשיך לשתף פעולה איתם בעתיד" צילום: רויטרס

 

בניגוד מוחלט לדברים קודמים שאמר בנושא, קרל – היינץ רומניגה, שעומד בראש איגוד מועדוני הכדורגל האירופים (ECA), כבר לא מאמין ברעיון של תחרות סגורה ל-20 הקבוצות הטובות ביותר שייפרדו מהליגות הלאומיות שלהן.

 

השינוי של אופ"א פירושו שיותר מקומות בשלב הבתים יוקצו מראש לקבוצות מארבע הליגות המובילות, כך שיישארו פחות מקומות לקבוצות מהליגות הקטנות יותר. השינויים ייכנסו לתוקף במחזור בין 2018-21. "אנחנו מסכימים לגמרי עם הרפורמות", אמר רומניגה, לאחר הכינוס השנתי של ECA באתונה. "אני בטוח ב-100% שהם יהפכו את ליגת האלופות למרגשת וחזקה מאי פעם"

 

"בנוגע לסופר ליג, העמדה שלנו ברורה, והיא שאנחנו מרוצים להישאר תחת המטריה של אופ"א, ונמשיך לשתף פעולה איתם בעתיד".

 

הטון הפייסני של רומניגה כנראה קשור גם לעובדה שנשיא אופ"א החדש אלכסנדר צ'פרין העניק לחברי ה-ECA שני מושבים בוועד הפועל של הארגון.

 

רומינגה אף שלל את הטענה הרווחת לפיה ליגת האלופות החדשה תעשיר את העשירות ותפגע בעניות. "זה שגוי לגמרי", אמר לעיתונאים. "למעשה, הייתי מכנה זאת פייק ניוז".

 

לדבריו, נתונים חדשים הצביעו על כך שחלוקת התשלומים על ידי אופ"א לקבוצות שהודחו מליגת האלופות תעלה למעשה ב-224% וב-264% בליגת האלופות. "המרוויחות הגדולות ביותר הן המועדונים הבינוניים", הוסיף. "כמו הולנד וסקוטלנד".

 

מזכ"ל ECA, מישל סנטנרו אמר כי אין זה הוגן להאשים את אי השוויון בליגות האירופיות אף ורק באופ"א. "המקור המרכזי לאי השוויון אינו מערכת החלוקה של אופ"א, אלא הליגות הבכירות", הסביר.

 

בדעה זו תומך חבר האיגוד והבעלים של יובנטוס, אנדראה אניילי. "מה שיוצר אי שוויון תחרותי באירופה הוא בראש ובראשונה ההכנסות המתקבלות מחוזי השידור בליגה המקומית", אמר, מבלי לנקוב בשמות הליגות המדוברות.

 

עם זאת, בכל הקשור ליריבות בין פיפ"א והליגות המקומיות, לרומינגה יש דעה שונה, והוא ממשיך להתנגד להצעה להרחיב את המונדיאל ל-48 נבחרות.

 

"פיפ"א יודעת שאנחנו לא מרוצים מכך שהעלו את מספר המשתתפות במונדיאל ב-50%", אמר המנהל של באיירן מינכן וכוכב נבחרת גרמניה לשעבר.

 

"האופן שבו התקבלה ההחלטה אינו מקובל עלינו. פיפ"א חייבת להבין שהיא משתמש בשחקנים שלנו לטובת המונדיאל".

 

לפיכך, הוא קרא להפחתה במספר המשחקים בינלאומיים. "הבעיה הגדולה ביותר שעומדת בפנינו בכדורגל היא נושאים הקשורים לנבחרות הלאומיות, שהולכים ומתרבים. הגיע הזמן שהרשויות יחשבו יותר על כדורגל ופחות על כסף ופוליטיקה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x