$
חסויות וזכויות שידור

קים רוד יכולה לזכות בשש מדליות אבל אינה מצליחה למצוא ולו ספונסר אחד

העלייה בפשעי ירי בארה"ב מונעת מהיורה המקצועית האמריקאית לקבל הצעות חסות - למרות שהסוכן שלה הציג אותה בפני 20 חברות שונות

שירות כלכליסט 15:4514.08.16
קים רוד המייצגת את ארה"ב באולימפיאדה בתחרויות הקליעה עשתה היסטוריה אולימפית שלשום (ו'): רוד (37) הפכה לאישה הראשונה שזכתה במדליה בשש אולימפיאדות רצופות, ובכך השוותה לשיא של גולש הסקי האיטלקי ארמין זיאוגלר (Armin Zoeggeler), שרשם הישג דומה בין השנים 1994 ו-2014.

 

 

 

 

קים רוד קים רוד צילום: גטי אימג'ס

 

 

 

על אף ההצלחה, השגת ספונסר מוכר עלולה להתגלות כמשימה מורכבת יותר עבור רוד. לפני האולימפיאדה הנוכחית הסוכן שלה, פטריק קווין, הציג אותה בפני 20 חברות המעניקות חסות לאולימפיאדה, אבל איש לא השתכנע. "יהיה נחמד אם יהיה לנו ספונסר אולימפי שיכיר בגודל ההישגים שלה", אמר.

 

קוקה קולה ופרוקטר אנד גמבל לא ענו על בקשות לתגובה, אך רוד וקלעים אחרים בנבחרת האמריקאית מאמינים שהסיבה ברורה. לטענתם, העלייה בפשעי ירי ואירועי ירי המוני בארה"ב הכתימו את ספורט הקליעה. כך שבעוד שחברות כמו וינצ'סטר, ברטה ואוטיס טכנולוג'י תומכים ברוד, אין לה ספונסר אחד מחוץ לתעשיית כלי הנשק.

 

הדבר נכון גם לגבי התאחדות הקליעה האמריקאית (USA Shooting), זאת על אף שמאז שנת 2000 הענף מדורג חמישי מבחינת כמות המדליות שהוא מנפיק לנבחרת האמריקאית. מדליית הזהב הראשונה שהוענקה בריו הייתה לג'יני תראשר (19) שהתחרתה בפעם הראשונה באולימפיאדה.

 

הפוליטיקה כנראה מספרת רק חלק אחד של הסיפור. צופי הטלוויזיה האמריקאים לא נוטים לצפות בתחרויות קליעה. "הבעיה הגדולה ביותר היא חשיפה מוגבלת", אומר פיטר קרלייל, ראש חטיבת הספורט האולימפי והפעולה בחברת השיווק אוקטגון וורלדוויד. "אם הספורט עצמו לא מספק פלטפורמה עקבית לספורטאים להפוך למזוהים ורלוונטיים, השווי שמוענק לספונסר הוא מוגבל".

 

יתרה מכך, לאמריקאים רבים יש כלי נשק, כך שיש פוטנציאל להזדהות, כך לפי סקוט בצ'ר, סגן נשיא בסוכנות הפרסום צימרמן.

 

אולם, הקלעים מתמודדים עם עלות אימונים גבוהה. המחיר של כלי נשק לתחרויות נע סביב 8,000-20,000 דולר. התחמושת, כדי החרס והתשלומים למטווחים גורמים לכך שיום אימונים יכול לעלות 450 דולר. "זה מצטבר", אומר וינסנט הנקוק, אחד מחברי לקבוצה של רוד. "מצאתי רק שני ענפי ספורט שהם יקרים יותר – כל מה שקשור לסוסים ומרוצי מכוניות".

 

הוועד האולימפי האמריקאי (USOC) עוזר לשלם את העלויות. בזכות הפוטנציאל הגבוה לזכייה במדליה, התאחדות הקליעה קיבלה בשנה שעברה 2.5 מיליון דולר, הסכום השלישי הגבוה ביותר בקרב הענפים המתחרים הקיץ, אחרי השחייה והאתלטיקה. אולם התחמושת שהפדרציה מספקת לא תמיד מכסה את הצרכים של הספורטאים. לדוגמה, רוד מספרת כי יום לפני הטיסה לריו היא ירתה ב-450 מטרות.

 

הנקוק מצידו ניסה ביום שבת לזכות במדליית זהב באולימפיאדה השלישית ברציפות שלו בירי סקיט (skeet shooting). אף שהוא נחשב לאחד הספורטאים הבכירים בתחרות, גם הנקוק עדיין מתקשה למצוא תומכים מחוץ לתעשיית כלי הנשק.

 

"הרבה פעמים הם אומרים שהם מאוד מחבבים אותי ושהתארים שלי מדברים בעד עצמם, אבל הם לא בטוחים אם אתאים", הוא אומר. "נראה שהם מעוניינים, אבל לא רוצים להיקלע לסערה תקשורתית אם מישהו יקשר זאת לאחד ממקרי הירי".

 

קלעים במדינות אחרות נתקלים בבעיות דומות. אפילו באיטליה, שלפדרציית הקליעה הלאומית יש 500 אלף חברים – לשם השוואה, לפדרציה האמריקאית יש 5,250 חברים – הנבחרת מתקשה להרגיע את חששות הספונסרים מהתקשרות לכלי נשק. "מדברים על רובים ואקדחים ואנשים נלחצים, בייחוד באירופה עם גל הטרור האחרון", אומר לוסיאנו רוסי, מחוקק איטלקי המכהן גם כנשיא פדרציית הקליעה במדינה. "עלינו לספק דימוי חדש של הספורט שלנו. אם הצופים יכירו את הספורט, הם יבינו ויאהבו אותנו, ואם הם יאהבו אותנו הספונסרים יגיעו".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x