$
אירועי ספורט

הוועד האולימפי הבינלאומי מציג: "המהפכה של באך"

הרפורמות של נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), תומאס באך, לא בדיוק מייצגות מהפכה קיצונית, אך בכל זאת מדובר בשינויים הכי מרחיקי הלכת בתנועה האולימפית מאז התגובה לשערוריית בחירת סולט לייק סיטי ב-1999

שירות כלכליסט 21:2407.12.14

תהליך מכרז מתוקן. תכנית ספורט גמישה. משחקים בעלויות נוחות יותר. הקמת ערוץ טלוויזיה אולימפי. 

 

 

תומאס באך:  "אנחנו מעוניינים להראות שה-IOC נפתח", אמר באך. "אנחנו פותחים חלון ואנחנו רוצים שרוח רעננה תיכנס דרכו" תומאס באך: "אנחנו מעוניינים להראות שה-IOC נפתח", אמר באך. "אנחנו פותחים חלון ואנחנו רוצים שרוח רעננה תיכנס דרכו" צילום: רויטרס

 

הרפורמות של נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), תומאס באך, לא בדיוק מייצגות מהפיכה קיצונית, אך בכל זאת מדובר בשינויים הכי מרחיקי הלכת בתנועה האולימפית מאז התגובה לשערוריית בחירת סולט לייק סיטי ב-1999.

 

"האג'נדה האולימפית 2020" של באך, היא חבילה שכוללת 40 צעדים המיועדים להפוך את האולימפיאדה למודרנית יותר, להגן על המותג ולשכנע ערים מארחות פוטנציאליות שאירוח המשחק שווה מיליארדי דולרים.

 

הוועד הפועל של ה-IOC נפגש בסוף השבוע האחרון במונאקו, ובחן את המאמצים של ריו דה ז'נרו להתמודד עם העיכובים, עם זיהום המים ועם חוסר הוודאות סביב מגרש הגולף לאולימפיאדת 2016. הוועד דן גם בהכנות המקרטעות של דרום קוריאה לאירוח אולימפיאדת החורף של 2018 בפיונגצ'אנג, שמחלוקת על המימון המקומי מטילה צל על קיום הפרויקט.

 

"אנחנו מעוניינים להראות שה-IOC נפתח", אמר באך. "אנחנו פותחים חלון ואנחנו רוצים שרוח רעננה תיכנס דרכו".

 

בוועד האולימפי מנסים להפוך את האולימפיאדה ליותר אטרקטיבית ופחות יקרה, בתקופה שבה מדינות רבות במערב אירופה מביעות חוסר רצון לארח את האירוע.

 

הדיווחים כי אולימפיאדת החורף שנערכה השנה בסוצ'י עלתה 51 מיליארד דולר גרמה לשש ערים לנטוש את התכניות שלהן להגיש הצעה לאירוח האולימפיאדה ב-2022, וכעת נותרו במרוץ בייג'ינג ואלמטי בירת קזחסטן בלבד.

 

כמה מהשינויים המרכזיים שמציע באך:

 

המערכת תהפוך להיות דומה יותר להזמנה מאשר למכרז, כולל השקת "שלב הסיוע", שבו הערים הפוטנציאליות ידונו בתכניות שלהן עם ה-IOC כדי להתאים את המשחקים שיתאימו לצרכים שלהן. "אנחנו זקוקים לגישה שונה לגמרי", אמר באך. "בעבר, ה-IOC שימש יותר כמדריך וכשופט של הערים המתמודדות. כעת, אם נאמץ את השינויים, ה-IOC ישמש כשותף של הערים".

 

כדי להוריד בעלויות ולהימנע מפילים לבנים, הערים יתבקשו לנצל בצורה מקסימאלית את המבנים הקיימים והזמניים.  לפי אחד השינויים הקיצוניים ביותר, הערים יורשו לקיים תחרויות של האולימפיאדה גם מחוץ לעיר ולמדינה המארחת, "בעיקר מסיבות של גיאוגרפיה וקיימות". השינוי הזה פותח את האפשרות להגשת הצעות משותפות מצד כמה ערים, מדינות שכנות או אזורים, כולל לדוגמה אולימפיאדה שתתקיים בכמה מדינות במפרץ הפרסי. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x