$
רכישות

במקום הראשון: לקריסטל פאלאס יש את הסגל הגדול באירופה

לקבוצה האנגלית יש 34 שחקנים - יותר מכל קבוצה אחרת ב-31 הליגות הבכירות באירופה

סוכנויות הידיעות 16:2323.01.14

קריסטל פאלאס הרכיבה את הסגל הגדול ביותר מבין 31 הליגות הבכירות באירופה, כך עולה ממחקר של The CIES Football Observatory. 

 

 

 

קריסטל פאלאס. קנו יותר מדי קריסטל פאלאס. קנו יותר מדי צילום: איי אף פי

 

ב-CIES מצאו שבסגל של פאלאס רשומים 34 שחקנים ששיחקו בעונה הנוכחית או בשתי העונות הקודמות. המספר הזה גבוה משל ארסנל, קייבו ורונה האיטלקית ואז'אקסיו הצרפתית, שאצלן רשומים 31 שחקנים. ממצאים נוספים מהמחקרים חושפים כי תנועת השחקנים בין הקבוצות באירופה מעולם לא הייתה גבוהה כל כך.

 

פאלאס עלתה בעונה שעברה לפרמיירליג, ותחת היו"ר סטיב פאריש גייסה בקיץ 16 שחקנים חדשים. אך הקבוצה התקשתה להרשים, והמנג'ר לשעבר איאן הולווי התפטר באוקטובר לאחר שהודה: "שינינו יותר מדי מהר מדי".

 

בפרמיירליג יש מגבלה של 25 שחקנים בסגל, כך שתשעה מהשחקנים של פאלאס אינם מורשים לשחק עבור המועדון העונה תחת המאמן החדש טוני פוליס. הנתונים עליהם התבסס המחקר נאספו באחד באוקטובר, 2013 כשכמה מהשחקנים של פאלאס, כמו החלוץ קווין פיליפס, מתוכננים לעזוב את המועדון בינואר.

 

"זה משקף תכנון אסטרטגי לוקה בחסר, מכיוון ששחקנים רבים אינם זכאים להשתתף במשחקי הליגה", נכתב במחקר בנוגע לאסטרטגיה של פאלאס. "ההתנהלות הזו עשויה להיות בעל השפעה על המוראל של הקבוצה בטווח הארוך".

 

אולם יו"ר הקבוצה פאריש הגיב לבי.בי.סי וטען כי מדובר באנומליה. לדבריו, "המחקר הוא אנומליה. הוא לא טוען שהשתמשנו במספר הרב ביותר של שחקנים בשנים האחרונות".

 

"ב-2010, היינו בהליכי פשיטת רגל, וניצלנו מירידה מהצ'מפיושיפ. עכשיו אנחנו בפרמיירליג, כך שבהתחשב בדרך שעברנו זה לא ממש מפתיע. היו לנו שאיפות מוגזמות והיינו צריכים להביא לא מעט שחקנים חדשים כדי לרענן את ההרכב.

 

"חלק מהשחקנים יגיעו מהאקדמיה, ואנחנו מעוניינים להעניק לשחקנים את ההזדמנות - בניגוד לקבוצות אחרות כמו טוטנהאם או צ'לסי שאמנם יש להם הרבה צעירים, אבל הם לא מתקרבים להרכב הפותח. ספגנו ביקורת מכיוון שהחתמנו יותר מדי שחקנים אבל בפרמיירליג יש פציעות, שחקנים עוזבים ואחרים מתגלים כלא מתאימים. להערכתי יש לנו פחות שחקנים בהשאלה מאשר קבוצות אחרות בפרמיירליג".

 

שיא בשיעור השחקנים הזרים

.

לפי המחקר, המצב של פאלאס הוא טיפוסי לקבוצות הפרמיירליג באנגליה, שביחד עם הקבוצות באיטליה הן בעלות הסגלים הגדולים ביותר באירופה. על אף כניסתם לתוקף של חוקי הפייר פליי הפיננסי, תנועת השחקנים התגברה ברחבי אירופה, וההחתמות החדשות ב-2013 מייצגות 41.3% מהקבוצות ב-31 הליגות המובילות באירופה.

 

אחוז השחקנים הזרים בכל ליגה טיפס לשיא: 36.8% מהשחקנים משחקים במדינה אחרת מזו שבה גדלו. בנוסף לכך, 60.4% משחקני הפרמיירליג הם ממדינות זרות, שיא חדש והאחוז הגבוה ביותר מקרב חמש הליגות המובילות באירופה, שכוללת מלבד אנגליה את ספרד צרפת, איטליה וגרמניה.

 

במקביל, התקופה הממוצעת שבה שחקנים נשארים בקבוצות נפלה לשפל של 2.34 שנים. אמנם נשמעות לא מעט קריאות לעבר מאמן מנצ'סטר יונייטד דיוויד מויס לרענן את ההרכב שלו, אך מנצ'סטר וברצלונה הולכות דווקא נגד המגמה - הן שתי הקבוצות היחידות באירופה שבהן השחקנים נשארים בממוצע למשך יותר מחמש שנים.

 

"באופן כללי, מספר ההעברות שביצעו הקבוצות בעונה הנוכחית הוא בשיא של כל הזמנים ", אמר רפאל פולי ממחברי המחקר הדמוגרפי של CIES עבור 2014. "זוהי מגמה שקשה להבין בהתחשב באקלים הממשי עם שלל המכשולים הפיננסים שלו".

 

המחקר מצביע גם על כך שהעלייה בתנועת השחקנים מגיעה במקביל לשפל במספר השחקנים בליגות הבכירות באירופה שהוכשרו באקדמיות השונות ושעומד כעת על 21.2%.

 

צ'לסי היא הקבוצה באירופה עם המספר הרב ביותר של שחקנים בינלאומיים (שחקני נבחרות), בעוד שהפרמיירליג היא בעלת האחוז הגבוה ביותר של שחקנים בינלאומיים פעילים (44.3%), גבוה ב-10% מגרמניה, המדורגת שנייה.

 

מנגד, אחוז השחקנים הזרים בפרמיירליג הסקוטית ירד ב-8.2%, הירידה השלישית החדה ביותר. לעומת זאת, סקוטלנד חוותה גם את העלייה השנייה בגודלה בשחקנים שהוכשרו במועדונים, והיא מדורגת שביעית בתחום זה באירופה.

 

בליגות הבכירות של איטליה, טורקיה, רוסיה, פורטוגל ורומניה יש פחות שחקנים שהוכשרו במועדונים המקומיים מאשר באנגליה. מתוך 30 הקבוצות מבין חמש הליגות הבכירות, עם מספר השחקנים המקומיים הנמוכים ביותר, שמונה משחקות בפרמיירליג, כולל צ'לסי, שבסגל שלה שחקן אחד בלבד שהוכשר במועדון – ג'ון טרי. בארסנל 10 שחקנים מקומיים, הנתון הגבוה ביותר מבין קבוצות הפרמיירליג. ברצלונה היא הקבוצה המובילה באירופה עם 64% מהשחקנים עברו במערכת הנוער שלה.

 

צרפת היא המדינה המיוצגת ביותר בפרמיירליג, כששחקנה של ניוקאסל יוהאן קבאייה הוא אחד מ-49 השחקנים הצרפתיים בליגה הבכירה. בנוסף, נרשמה עלייה במספר השחקנים הספרדים, וכיום משחקים באנגליה 33 ספרדים.

 

 

חואן מאטה. שחקן בינלאומי שעוזב את צ'לסי חואן מאטה. שחקן בינלאומי שעוזב את צ'לסי צילום: איי אף פי

 

הליגה השישית באירופה

 

בישראל, למרות ירידה של 6.8% במספר שחקני הבית בקבוצותיהם, יש את אחוז שחקני הבית לקבוצה אחד מהגבוהים באירופה. 32.2% משחקני ליגת העל משחקים בקבוצת הבית שלהם. יש לציין שהתקנון של ההתאחדות לכדורגל מקשה על שחקני בית לעזוב את קבוצותיהם עד גיל 24 - מה שאין במקומות אחרים באירופה. כמו כן, הגבלת הזרים ל-5 גם כן אחראית לכך שישראל "מצטיינת" בהשתתפות שחקני הבית. בשבדיה יש את כמות שחקני הבית הגבוהה ביותר באירופה - 38.9%. סלובקיה במקום השני - 37.7%. פינלנד (34.8%), קרואטיה (32.4%), דנמרק (32.3%) סוגרות את החמישייה הראשונה. ישראל במקום השישי.

 

בדרום אירופה רק 15.6% מהשחקנים הם שחקני בית. בצפון יש את האחוז הגבוה ביותר (32.5%). במערב (20.3%) ובמזרח (16.6%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x