$
חסויות וזכויות שידור

תחרותיות טובה בהרבה ממגה קבוצות

לפרמיירליג אולי אין את הקבוצות הכי טובות בעולם אבל היא הליגה הכי טובה בעולם

אוריאל דסקל 12:2829.09.13

בתקופה האחרונה, הביקורות על הפרמיירליג הציפו את כלי התקשורת. נכתב רבות על כך שהליגה לא מגדלת שחקנים אנגלים צעירים, שכסף קובע הרבה יותר מדי מהעלילה ומחירי הכרטיסים והמרצ'נדייז מרחיקים את האדם הפשוט מהמשחק. הכל נכון, אבל דבר אחד אי אפשר לקחת מהפרמיירליג: אופן חלוקת הכספים מהסכמי הטלוויזיה שלה הפכו את הליגה למעניינת באירופה. בטווח הארוך, הכספים הגדולים הפכו את הקבוצות הקטנות לכאלו שיכולות להתחרות שווה בשווה כמעט בכל משחק.

 

 

 

 

מנצ'סטר יונייטד. הייתה מנצחת כל משחק בספרד מנצ'סטר יונייטד. הייתה מנצחת כל משחק בספרד צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

ההסכמים החדשים של הליגה (5.5 מיליארד ליש"ט לשלוש שנים) מאפשרים לקבוצות כמו סאות'המפטון לקנות שחקנים מאולימפיק ליון, סלטיק ורומא. נוריץ' סיטי יכולה לרכוש  מספורטינלג ליסבון, לאציו ופ.ס.וו איינדהובן. ווסטהאם יכולה להבטיח את שירותיהם של שחקנים משאחטר דונייצק, ליברפול וריאל בטיס; סוונסי יכולה לרכוש חצי מהליגה הספרדית ואברטון יכולה לשאול שחקנים מברצלונה וצ'לסי. ההסכמים שמבטיחים סכום התחלתי גבוה מאפשרים לקבוצות בינוניות להביא שחקנים איכותיים מקבוצות פאר אירופאיות שבעבר הרוויחו יותר מקבוצות בינוניות מאנגליה וכיום צריכות את הכסף שלהן.

 

נכון, אתלטיקו מדריד ניצחה את ריאל מדריד אמש בספרד – ניצחון חשוב להמשך הליגה הספרדית. אבל מדובר בתחילת דרכה של ריאל מדריד של קרלו אנצ'לוטי וההיסטוריה מראה שריאל עוד תתאושש ותעקוף את אתלטיקו בדרך למקום השני או הראשון. מה גם שמדובר בניצחון ראשון של אתלטיקו בסנטיאגו ברנבאו מאז 1999. בסך הכל, הליגה הספרדית נהרסה לחלוטין מהסכמי טלוויזיה אינדיבידואלים שפתחו פער אדיר בין ברצלונה וריאל למדריד לשאר הליגה (ואת זה אמר דייגו סימונה, מאמן אתלטיקו מדריד). גם בסריה A, שמתאוששת לאט, ההסכמים מסייעים בעיקר לגדולות של הליגה ובגרמניה הסכום הכולל של הסכמי הליגה הוא נמוך מאוד. זה אומר שסאות'המפטון מקבלת מהטלוויזיה הרבה יותר מכמעט כל קבוצה בגרמניה, מה שמאפשר לה להביא שחקנים שבעבר לא היו חושבים להגיע אליה.

 

זה מוביל לכך שסאות'המפטון יכולה לנצח את ליברפול, אברטון את צ'לסי, אסטון וילה את ארסנל ומנצ'סטר סיטי וווסט ברומיץ' את מנצ'סטר יונייטד. כמעט ולא רואים כאלו הפתעות בלה ליגה או אפילו באיטליה. ונראה כי מתגבשות שתי קבוצות על בגרמניה, שגם אותן יהיה קשה לנצח. עם זאת, בפרמיירליג כמעט כל שבוע יש הפתעה גדולה.

 

"באיטליה וספרד זה ניצחון, ניצחון, ניצחון כל משחק", אמר ז'וזה מוריניו, שאימון בריאל מדריד ובאינטר וכיום מאמן את צ'לסי. "באנגליה הניצחון לא מובטח בכל משחק. כל משחק קשה". הסכמי הטלוויזיה באנגליה אפשרו למשוך איכות, שהעלתה את התחרותיות, שמאפשרת לחתום על הסכמי טלוויזיה גדולים יותר, שמאפשרים למשוך שחקנים איכותיים יותר – זה מעגל קסם שכזה.

 

זו הסיבה שמיליונים ברחבי העולם צופים בפרמיירליג כל שבוע. אז נכון, לפרמיירליג אין קבוצות על כמו ריאל מדריד, ברצלונה, באיירן מינכן או דורטמונד אפילו. אבל משחק כדורגל טוב לא נוצר מזה שיש "כוכבים" על המגרש או בגלל מותג של קבוצה כזו או אחרת. כדורגל הוא מעניין כשיש תחרות על המגרש. כשלא יודעים מי ינצח את המשחק. המשחק השווה ביותר תמיד יהיה הרבה יותר מעניין מקרב בין כוכבים בינלאומיים שמועכים קבוצה של שחקנים שמרוויחים פחות מ-5% ממה שהסופרסטארים מרוויחים (משהו שקורה על בסיס שבועי בלה ליגה).

 

אולי, יום אחד יבינו את זה במשרדי ברצלונה וריאל מדריד.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x