$
אירועי ספורט

טוקיו 2020: אחרי החגיגות מתחילים החששות

ההתלהבות בקרב 13 מיליון תושבי העיר הלכה וגדלה השנה בעקבות מאמצי הממשלה בראשותו של שינזו אבה להציג את האולימפיאדה כמנוע לצמיחה והתאוששות מרעידת האדמה, הצונאמי והאסון הגרעיני, שפגעו במדינה ב-2011 אבל האם היפנים קונים את זה?

בלומברג 14:4908.09.13

צעקות של שמחה וענני קונפטי מילאו את חלל הפארק האולימפי קומוזוואה (Komazawa) בטוקיו, לאחר שנודע כי הבירה היפנית זכתה באירוח אולימפיאדת 2020, הפעם השנייה בה תארח את אירוע הספורט הגדול בעולם.

 

תושבי טוקיו אומרים תודה ל-IOC תושבי טוקיו אומרים תודה ל-IOC צילום: איי אף פי

 

"וואו!" קרא מאסיושי שיבויה (27) שבילה בפארק. "זה ממש מרגש שהאולימפיאדה תהיה בטוקיו. אני משחק כדורסל, אבל בשביל המשחקים האולימפיים אני רוצה דווקא לצפות בתחרות שלא נתקלים בה לעיתים קרובות, כמו קפיצה לרוחק". טוקיו גברה על איסטנבול 36 -60 בהצבעה הסופית שנערכה בקרב חברי הוועד האולימפי הבינלאומי, שהתכנסו בבואנוס איירס בסוף השבוע. מדריד הודחה כבר בסיבוב הראשון של ההצבעה, לאחר שזכתה במספר קולות זהה לזה של העיר הטורקית.

 

ההתלהבות בקרב 13 מיליון תושבי העיר הלכה וגדלה השנה בעקבות מאמציה של הממשלה בראשותו של שינזו אבה להציג את האולימפיאדה כמנוע לצמיחה והתאוששות מרעידת האדמה, הצונאמי והאסון הגרעיני, שפגעו במדינה ב-2011. לאחר שהאפתיה הציבורית פגעה בניסיונות לזכות באירוח אולימפיאדת 2016, סקר ממרץ האחרון חשף ש-70% מאוכלוסיית טוקיו תומכת בהצעה לאירוח 2020.

 

"אני מצפה שהבחירה תעניק לכלכלה היפנית תנופה וצמיחה", הכריז אבה לאחר ההכרזה על ניצחונה של טוקיו. מבחינתו של קאזויושי שימאמורה (63), החדשות על כך שטוקיו זכתה העלו חיוך על שפתיו וזיכרון מאולימפיאדת טוקיו 1964. "הייתי בצופים אז, והייתה לי ההזדמנות להניף את דגל הלאום עבור אחד מהאירועים. איני זוכר כבר איזה מהם, אבל אני עדיין שומר את מדליית ההנצחה שקיבלתי".

 

יפן אמנם הצליחה להרגיע את החששות בקרב חברי הוועד האולימפי לגבי האפשרות שהקרינה מהכור הגרעיני ההרוס בפוקושימה תפגע בספורטאים או בצופים, אך דליפות של מים מזוהמים והתקדמות איטית בהשתלטות על הכורים, ממשיכה להוות בעיה עבור רבים. "אני נרגש, אך גם מודאג מכך שהבעיות בפוקושימה יישכחו", טוען מיסאטו סוזוקי (35). "לא חלה כל כך הרבה התקדמות, כך שייתכן ועכשיו יופעל לחץ מבחוץ לזירוז הפעולות".

 

מיוקי טאניגוצ'י (49), מספרת שנולדה ב-1964, השנה בה התקיימה האולימפיאדה האחרונה ביפן, והיא מרוצה מהאפשרות שתוכל לצפות במשחקים בטוקיו. "נלחצתי מהסיכויים של טוקיו לזכות, בהתחשב במצב הגרעיני", היא אומרת. אולימפיאדת 2020 תהווה למעשה את הפעם הרביעית שבה יפן מארחת משחקים אולימפיים. מלבד אולימפיאדת 1964, המדינה אירחה את אולימפיאדות החורף ב-1972 ו-1998. "הנפתי את הידיים שלי באוויר לאות ניצחון", אומר יושיפומי קוו ואמורה (68), תושב הירושימה, שביקר בסוף השבוע בטוקיו. "המשחקים יכולים לספק דחיפה כלכלית. אני מצפה לכך שיפן תזכה במדליות זהב בשחייה ובהתעמלות".

 

אולם מבחינתו של ריוטה קוואנו בן ה-11, ששיחק בפארק כדורגל, לא מדובר בסיפור כל כך גדול. "אני לא רואה מה ההתלהבות", הוא טוען. "צריך לשלם כדי ללכת לצפות, נכון? אני מעדיף לצפות בבית הטלוויזיה עם החברים שלי. אבל, כן הייתי רוצה לראות את הכדורגל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x