$
לונדון 2012

רושמים הישגים באולימפיאדה הקוריאנית

צפון ודרום קוריאה בדרכן לאולימפיאדה הטובה ביותר שלהן זה שני עשורים, לאחר שספורטאי צפון קוריאה זכו במספר מדליות הזהב הרב ביותר מאז 1992

בלומברג 18:5605.08.12

צפון ודרום קוריאה בדרכן לאולימפיאדה הטובה ביותר שלהן זה שני עשורים, לאחר שספורטאי צפון קוריאה הקומוניסטית זכו במספר מדליות הזהב הרב ביותר מאז 1992.

 

צפון קוריאה, המדורגת כעת במקום ה-20 בקרב למעלה מ-200 המדינות המשתתפות, זכתה בארבע מדליות זהב ומדליית ארד אחת בג'ודו והרמת משקולות. מאז אולימפיאדת ברצלונה לא זכתה המדינה בכל כך הרבה מדליות. במקביל, דרום קוריאה מדורגת רביעית לאחר שגרפה תשע מדליות זהב, שלוש כסף, וארד אחת. ביחד, המדינות מפגרות בשלוש מדליות זהב מ-16 המדליות שזכו בהן ב-1992, זאת כשנשאר שבוע לסיום המשחקים האולימפיים של לונדון.

 

שתי המדינות, שעדיין מוגדרות במצב מלחמה, מתחרות בנפרד באירועי ספורט בינלאומיים. המשלחת הדרום קוריאנית אמנם גדולה פי 4 מהמשלחת של הצפון, אך הספורטאים הצפון קוריאניים מתחרים ב-11 אירועים החל מהרמת משקולות ועד לשחייה צורנית, זאת תחת הפיקוח של קים ג'ונג און, המנהיג החדש ששולט ביד רמה במדינה המבודדת והנחשלת לאחר שעלה לשלטון בדצמבר.

 

"צפון קוריאה מציגה את היכולת הטובה ביותר שלה", אומר יאנג מו ג'ין, פרופסור ללימודי צפון קוריאה באוניברסיטת סיאול. "זו האולימפיאדה הראשונה מאז החל המשטר של קים ג'ונג און, כך שהם מנסים לנצל זאת כדי להעלות את המוראל של העם ולאחד אותו".

  

קים ג'ונג אן.  "זו האולימפיאדה הראשונה מאז החל המשטר של קים ג'ונג און, כך שהם מנסים לנצל זאת כדי להעלות את המוראל של העם ולאחד אותו" קים ג'ונג אן. "זו האולימפיאדה הראשונה מאז החל המשטר של קים ג'ונג און, כך שהם מנסים לנצל זאת כדי להעלות את המוראל של העם ולאחד אותו" צילום: איי פי

 

שתי הקוריאות לרוב מציגות ביצועים טובים יותר בשבוע הראשון של האולימפיאדה, בגלל שענפי הספורט שבהם המדינות חזקות, כמו קליעה, ג'ודו, קשתות, מתוכננים להתקיים בשבוע הראשון. דרום קוריאה זכתה בשלוש מדליות בקשתות ושתיים בכל אחד מהענפים הבאים: סייף, ג'ודו וקליעה. האירועים הנותרים שבהם משתתפת דרום קוריאה כוללים קליעה, הרמת משקולות ואגרוף, וצפון קוריאה עוד צפויה להשתתף בתחרויות השחייה הצורנית והקפיצה למים, שבה יתחרו הספורטאים על האפשרות לזכות בארבע מדליות.

 

מרימת המשקולות רים ג'ונג סים היא המצטרפת האחרונה לרשימת זוכי מדליות הזהב של צפון קוריאה, נכון לאחד באוגוסט. החדשות "העניקו עונג נוסף" לצפון קוריאה, דיווחה סוכנות החדשות הממשלתית, במבזק באנגלית למחרת. "היה זה מגוחך למדי מצד אתרי התקשורת המערביים להניח שהרפובליקה הדמוקרטית של צפון קוריאה תגרוף רק מדליית כסף אחת", באולימפיאדה, צוטט באותו דיווח צ'אנג בום, אזרח פיונגיאנג.

 

במסגרת הסכם הזיכיון בין איגוד ערוצי השידור של אסיה – פסיפיק ורשות השידור הארצית של המדינה, KRT, ישודרו בצפון קוריאה למעלה מ-3,000 שעות של שידורים חיים ומוקלטים מהמשחקים, כך כי הכריז נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי ז'ק רוג ב-24 ביולי.

 

צפון קוריאה מאפשרת שידור טלוויזיוני של חמש שעות ביום מהאולימפיאדה, אף שהאזרחים נתקלים בקשיים בצפייה בשל הפסקות חשמל, מדווח ארגון התקשורת הדרום קוריאני NK. בצורה יוצאת דופן שודרו במדינה גם זכיות של ספורטאי דרום קוריאה. התמיכה של דרום קוריאה, שניתנה במסגרת המשטר הקודם תחת הכינוי "מדיניות זריחת השמש" עזרה למדינה הקומוניסטית לשפר את הביצועים של הספורטאים שלה, מסביר לי וו יאנג, מרצה ללימודי צפון קוריאה בסיאול.

 

"זקוקים לכסף, מידע, יכולות ועצות כדי לשפר את ביצועי האתלטים", הוא מסביר. "בבידוד ובלי כסף יש גבול מסוים למה שצפון קוריאה יכולה לעשות".

 

ענפי ספורט קוריאניים ותוכניות אמנות קיבלו מימון גבוה יותר לאחר יישום המדיניות ב-2007, במסגרתה עלה גם מספר משחקי הכדורגל המשותפים, האימונים והזדמנויות העידוד, על פי המסמך הלבן שפרסם משרד התרבות הדרום קוריאני ב-2010.

 

אולם ההתקשרות הזו כמעט והסתיימה לאחר שבמרץ 2010 פאנל בינלאומי האשים את צפון קוריאה בהטבעת ספינת מלחמה דרום קוריאנית. עם זאת, נשיא דרום קוריאה לי מיונג באק השיב את המדיניות של אימוץ הצפון.

 

תחת הנהגתו של קים, אוהד כדורסל שעוד לא חגג 30 וחונך במערב, צפון קוריאה עשויה להרחיב את תעשיית הספורט שלה ולעקוב יותר בקפידה אחר המגמות העולמיות, ובכך תתרחק מהאמנות והקרקסים שמדינות סוציאליסטיות לרוב תומכות בהם. בחודש שעבר דווח כי קים לקח על עצמו את תפקיד המנהיג הצבאי הבכיר, כך שהוא שולט כעת על הצבא ו-1.2 מיליון החיילים.

  

שחקני טניס שולחן מדרום קוריאה וצפון קוריאה. בניגוד לשנים עברו, מותר לשדר היום בצפון קוריאה ספורטאים מהדרום שחקני טניס שולחן מדרום קוריאה וצפון קוריאה. בניגוד לשנים עברו, מותר לשדר היום בצפון קוריאה ספורטאים מהדרום צילום: רויטרס

 

בעוד שמספר המדליות הולך וגדל, הספורטאים הקוריאנים מצאו עצמם מככבים במספר שערוריות בלונדון. שני זוגות של שחקניות בדמינטון מדרום קוריאה נפסלו באחד באוגוסט, בטענה שהפסידו בכוונה משחק במוקדמות כדי להימנע מיריבות חזקות יותר בסיבוב הבא. יום קודם לכן, הסייפת שין אה לאם התיישבה בוכה על המשטח וסירבה לעזוב אותו לאחר שהפסידה את הקרב מכיוון שהשעון הוסיף שנייה אחת למערכה. ואילו צפון קוריאה סרבו להתחיל את משחק הכדורגל של נבחרות הנשים מול קולומביה, לאחר שלוח התוצאות הקרין תמונה של דגל דרום קוריאה.

 

המשחק נדחה במשך 65 דקות, ויצא לדרך רק אחרי שהמארגנים התנצלו על הטעות, והבטיחו כי ינקטו צעדים למנוע חזרה על השגיאה. צפון קוריאה ניצחה בתוצאה 2-0.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x