$
ספורט ישראלי

"מה הגנק האלה שווים בכלל?!"

"חיפה הייתה צריכה לנצח" ו"מה זה הליגה הבלגית בכלל?" היו משפטים שחזרו על עצמם השבוע בכדורגל הישראלי, וזאת הבעיה

אוריאל דסקל 15:5225.08.11

התחושה בישראל אחרי ההפסד של מכבי חיפה לגנק בליגת האלופות היא ש"חיפה לא הייתה צריכה להפסיד" וש"גנק לא הרבה יותר טובה מחיפה" וש"חיפה היתה צריכה לגמור את זה במחצית הראשונה". היו גם רבים שאמרו כי "הכדורגל הבלגי הראה שהוא לא יותר טוב מהכדורגל בישראל" וש"מה זה הליגה הבלגית בכלל". אלו דברים שחזרו על עצמם בשיחות בין אוהדי כדורגל ישראל וגם בתקשורת ובקרב אנשי כדורגל ישראלים.

 

יפה. עם גישה כזאת נשארים במקום בזמן שכל אירופה בורחת לנו.

 

אז ככה. אליניב ברדה, מה שנקרא אחד שיודע כי הוא שיחק כאן במועדונים הכי גדולים וכעת בעיצומה של קריירה מאוד יפה בבלגיה, אומר שרק צריך לראות את המתקנים כדי להבין מה ההבדל בין הכדורגל הישראלי לכדורגל הבלגי. ועזבו את המספרים הכלכליים ששמים את הכדורגל הישראלי באור מביך ביחס לכדורגל הבלגי (למרות שהמספרים הכלכליים מספרים לנו, בדרך כלל, כמעט הכל) – מכבי חיפה, וגם הפועל תל אביב העפילו לליגות האלופות בזכות ניצחונות על קבוצות קטנות וקבוצות אוסטריות (בשלושת המקרים).

 

האוסטרים סובלים כבר שנים רבות מדעיכה בכדורגל המקומי שלהם – אבל זה כבר סיפור אחר. מכבי תל אביב העפילה לליגת האלופות בזכות ניצחון על הקבוצה היוונית הכי גרועה שהגיעה לשלב הזה (וחוץ מזה, יש ליוונים איזושהי בעיה עם המכבים – נקרא לזה 'נאחס'). בסך הכל, גם לרוזנבורג, מאלמו, ויסלה קרקוב, קופנהגן וגנק הפסידו הקבוצות הישראליות למרות "שהיו צריכות לנצח" ולמרות ש"הן לא היו טובות יותר". אבל כנראה שאם כל הזמן מפסידים לקבוצות האלה, אז הן יותר טובות.

 

מלבד מחצית ראשונה מופלאה של מכבי חיפה, גנק לא נפלה מהקבוצה בירוק באף שלב של ההתמודדות. ההפך, לאורך 3 מחציות הקבוצה הבלגית הראתה שהיא איכותית יותר מחיפה. וגם בפנדלים הראו השחקנים שלה איך עושים את זה נכון תחת לחץ.

 

להבא, לא צריך בכלל לשאול איזו ליגה טובה יותר. זה ברור. כיוצא מכך, הקבוצות הישראליות צריכות להגיע יותר צנועות למפגשים האלה. ולפרשנים למיניהם, כדי להסתכל על התמונה הגדולה. לספר ש"הגיע לנו" וה"שופט אנטישמי" לא מקדם את הכדורגל הישראלי.

 

 

פאלקאו עם גביע ליגת אירופה. גם כסף פאלקאו עם גביע ליגת אירופה. גם כסף צילום:איי אף פי

 

לפחות יש כסף

 

לפחות מכבי חיפה יכולה להתנחם בכך שאופ"א כבר סידרה לה הכנסות של 3.5 מיליון יורו בבונסים על שלב המוקדמות בליגת האלופות והעפלה לשלב הבתים בליגת אירופה. זה 18 מיליון שקל מבלי לחשב Market Pool, הכנסות ממכירת כרטיסים (לא רבות) ובונוסים על הצלחות בשלב הבתים של ליגת אירופה. עם ההכנסות מפרסום, מכירת שחקנים (ליאור רפאלוב ומסיללה), כרטיסים, בונוסים וזכויות השידור והסכם הטוטו – מכבי חיפה יכולה לסיים את העונה עם הכנסות נאות ביותר של כ-50 מיליון שקל. כך שתקציב של 60 מיליון שקל נראה שפוי. במיוחד אם יעקב שחר מוכר עוד שחקן ב-2/3 מיליון יורו בתום העונה.

 

אוטוטו ליגת האלופות ז"ל?

 

בספרד ובאיטליה יתחילו, כנראה, את הליגה בזמן – למרות האיומים בשביתה מצד השחקנים. האיום בהשבתת הליגה הוא חלק ממכלול של בעיות בליגות הללו, שקשורות גם במצב הכלכלי של המדינות שלהן. בספרד, למשל, חצי מהקבוצות ללא ספונסר ראשי ואת רוב כספי זכויות השידור שואבות הענקיות ברצלונה וריאל מדריד. באיטליה, אנשים מגיעים פחות למגרשים וניהול ארכאי שמסתמך אך ורק על בעלים שמכניסים את היד לכיס שלהם, פגע ברוב מועדוני הכדורגל בחצי האי. ישנן הערכות שהבעיות של הליגות המקומיות הללו מחזקות את רעיון הסופרליג האירופאי. ב-2014, יגמר החוזה של איגוד הקבוצות האירופאי (ECA) עם אופ"א וכבר נשמעו קולות לוחמניים מאוד בהקשר הזה מצד האיגוד, שטוען כי הוא יכול לעשות עסקים טובים יותר מאופ"א.

 

הקשיים הכלכליים של מילאן, אינטר, יובנטוס לצד דעיכה של חשיבות הליגה המקומית והפער האדיר בין ברצלונה וריאל מדריד לשאר הליגה, בנוסף חובות הקבוצות האנגליות כגון מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי, וההגבלות החדשות (פייר פליי פיננסי) – הופכים את הרעיון הזה לקורץ הרבה יותר עבור המועדונים הגדולים, שעשויים לדחוף להיפרדות מאופ"א. או לפחות להפעלת לחץ על אופ"א לשנות את המבנה הנוכחי של הטורניר המכניס ביותר שלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x