$
עסקי ספורט

הפסדיה של ווסטהאם ב-2008 - יותר מ-37 מיליון ליש"ט

"הגרדיאן" חושף כי המועדון ממזרח לונדון נמצא בסכנת פשיטת רגל זאת בשל בחובות של כ-100 מיליון ליש"ט

סוכנויות הידיעות 11:5403.09.09

"הגרדיאן" חשף היום את ספרי החשבונות של ווסטהאם מהפרמיירליג לפיהם הפסידה הקבוצה 37.4 מיליון ליש"ט בשנה שהסתיימה ב-2008.

זאבון אלבר הינס מווסטהאם. מחפשים דרכים לצמצם עלויות זאבון אלבר הינס מווסטהאם. מחפשים דרכים לצמצם עלויות צילום: רויטרס

 

את רוב ההפסדים כיסתה החברה של ביורגולפור גודמונדסון שהיתה הבעלים של המועדון. החברה הזרימה 30.5 מיליון ליש"ט למועדון ו-17 מיליון ליש"ט גויסו בהלוואות מבנקים איסלנדים בינואר 2008.

 

ההפסדים הביאו, כאמור, למעבר הקבוצה לידי CB הולדינג. חברה בת של בנק שטראומור האיסלנדי.

 

למועדון יש עדיין חובות של כ-100 מיליון ליש"ט. CB הולדינג הצליחה לצמצם חלק מהחובות על ידי מכירת שחקנים ב-11.67 מיליון ליש"ט ב-12 החודשים עד יוני השנה – אבל הזמנים הקשים לא עברו.

 

המועדון חייב לחמישה בנקים כ-20 מיליון ליש"ט לכל אחד ודרישה שלהם לקבל את החוב חזרה עשויה להביא לפשיטת רגל מהירה.

 

32 מיליון ליש"ט עבור 36 משחקים

 

הנהלת המועדון טוענת כי יש לבנקים כוונות טובות והם לא ידרשו את החוב. עם זאת לפי ניק איגואה, המנהל הפיננסי של המועדון, האסטרטגיה היתה "מעוותת מבסיסה". "ההפסדים התפעוליים והמשכורות הגבוהות גרמו למועדון להסתמך על 'הרצון הטוב' של הבנקים וזה מעוות", אמר איגואה.

 

תקציב השכר ב-2008 עמד על 63.3 מיליון ליש"ט מתוך מכסה של 81.5 מיליון ליש"ט – יחס גבוה מדי של 78%. המועדון משלם גם ריבית על ההלוואות של 7.4 מיליון ליש"ט בשנה. המועדון הלונדוני ספג גם הפסדים של 4 מיליון ליש"ט מפשיטת הרגל של הספונסרית הרשמית, חברת התעופה XL וכן התחייב לפיצויים בסך 21 מיליון ליש"ט לשפילד יונייטד בעקבות סאגת קרלוס טבס.

 

המועדון כשל גם בשוק העברות השחקנים כאשר רכש כוכבים ב-20 מיליון ליש"ט והבטיח להם משכורות של 12 מיליון ליש"ט בשנה אבל הם שיחקו רק 36 משחקים בהרכב הקבוצה. השחקנים הללו, פרדי ליונברג, קרייג בלאמי וקיירון דאייר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x