$
חדשות נדל

הקרב על גבעת עמל: תושבים חתמו על הסכם פינוי ב-1.75 מיליון שקל

בתום משא ומתן ארוך הכריזו נציגיו של יצחק תשובה על חתימת הסכם פינוי עם משפחת ציון שעמדה בלב המאבק בתקופה האחרונה. תושבי השכונה: "המו"מ כלל לחצים ואיומים"

דותן לוי 11:3714.01.14
המאבק בין תושבי גבעת עמל ב' ואיש העסקים יצחק תשובה נמשך, אך אמש, כך לפחות לפי נציגיו של תשובה, הושג הסכם משמעותי ראשון לפינוי תושבי השכונה בצפון תל אביב. נציגיו של תשובה חתמו אמש עם משפחת ציון, אשר בית המשפט הוציא לה צו לפינוי, על הסכם פינוי מרצון בתמורה ל-1.75 מיליון שקל. מדובר במשפחה גרעינית שכללה בתוכה חמש משפחות נפרדות – ילדיהם ונכדיהם של הרצל וקטי ציון, כך שהפיצוי לא צפוי להספיק להם לרכישת פתרון דיור לכולם ובוודאי שלא בסביבת השכונה.

 

למרות ההכרזה על הסכם פינוי מרצון, מתבצע בשעות האחרונות פינוי המלווה במסוקים, שוטרי יס"מ, יחידות כלבנים וכוחות כיבוי אש. תושבת השכונה אמרה בשיחה ל"כלכליסט" כי אנשיו של תשובה ובהם קצין המשטרה לשעבר 'שוגון' (חיים פנחס) מציגים זאת כהסכם פינוי מרצון אך למעשה למשפחת ציון לא הייתה ברירה וזה היה הסכם בכפייה. "הציגו להם מסמך לפיו היו מפנים אותם בכל מקרה באמצעות כוחות משטרה גדולים, איימו עליהם שהם ישלמו את הוצאות הפינוי וילכו ללא פיצוי כלל והם נשברו. הרצל ציון אב המשפחה איים להתאבד, אך ילדיו שכנעו אותו לחתום על ההסכם", סיפרה התושבת והוסיפה כי ב-1 לפברואר צפוי לחול צו פינוי נוסף ל-8 משפחות נוספות בשכונה.

 

גבעת עמל ב' בצפון תל אביב גבעת עמל ב' בצפון תל אביב צילום: מיכאל קרמר

 

בסביבתו של תשובה היו שבעי רצון מהצלחת הפינוי לאור התנגדותה העיקשת של משפחת ציון להתפנות עד כה, מחברת אלעד ישראל מגורים יזמית הפרויקט נמסר: "אנו שמחים על הפשרה שהושגה ועל הפינוי בהסכמה מהשטח אשר מאפשרים את יישום החלטת בית המשפט ואת המשך פיתוח פארק בבלי בהתאם לתוכניות. נמשיך לפעול לפיתוח האזור תוך שיתוף פעולה עם הרשויות השונות, התושבים, וגורמי התכנון הרלוונטים".

 

תשובה. בסביבתו מרוצים מחתימת ההסכם תשובה. בסביבתו מרוצים מחתימת ההסכם צילום: עמית שעל

 

שכונת גבעת עמל ב' משתרעת על כ־100 דונם בין דרך איילון ממזרח, רחוב הזוהר ממערב, רחוב הרב שלמה גורן מדרום ורחוב בבלי מצפון. מתוך המתחם, השטח שבידי תשובה משתרע על 87 דונם ושטח נוסף צפויים לרכוש ענבל אור ושותפים. תשובה לא חסך ביועצים לטיפול במשבר. הוא שכר את הלל פרטוק, מי ששימש דובר המשטרה וקודם לכן דובר עיריית תל אביב. עוד נשכר קצין המשטרה בדימוס חיים פנחס (שוגון), שאחראי על נושא הפינויים.

 

הפינוי המסתמן מעורר שורת תהיות. במשך השנים, כשהקרקע עברה כמה ידיים עד שהגיעה לידי תשובה, הסכימה המדינה, בגיבוי העירייה, להגדיל את זכויות הבנייה ליזמים במאות אחוזים, אך לא דאגה לתושבי המקום. העירייה, זו ששיחקה תפקיד משמעותי בפינויים אחרים בעיר, מעדיפה כעת לא להתערב בסוגיה. 

 

אלעד מגורים: לא הפעלנו לחץ - הרצל ציון פנה אלינו מיוזמתו

 

מחברת אלעד מגורים נמסר כי לא הופעל כל לחץ על משפחת ציון וכי השיחות עימו נעשו דרך ח"כ איילת שקד. "לא היינו חייבים להגיע עם משפחת ציון להסכמה, בית המשפט פסק נגדו. משפטית ההמלצה הייתה לא לנהל עימו משא ומתן על מנת שלא ישתמש בכך בבית המשפט, הרצל ציון פנה אלינו מיוזמתו וללא כל לחץ מצידנו אלא שאחיו – אריה ציון התנגד לפינוי וטען לחזקה על חלק מהמבנים. לאחר ששני האחים הגיעו להבנות ניתן היה להתחיל בפינוי", נמסר.

 

עוד נמסר מהחברה, "מדובר בפינוי חשוב כיוון שהרצל ציון היה דמות מפתח בגבעת עמל, אך פינוי זה אינו הראשון ועד כה פינינו 31 משפחות במתחם".

 

ל"כלכליסט" נודע כי היום מתפנה משפחה נוספת - משפחת גבאי אשר תקבל על פי הערכות סכום דומה לזה שקיבלה משפחת ציון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x