$
נדל

"למה הרווח נותר ליזמים?"

דיירים שרוצים בפרויקט פינוי בינוי טוענים תמיד שמתנגדים הם סחטנים שרוצים כסף או תוספת בנייה גדולה יותר. בשטח, הדברים אינם תמיד שחור ולבן

שי פאוזנר 08:4907.04.11

דיירים שרוצים בפרויקט פינוי בינוי טוענים תמיד שמתנגדים הם סחטנים שרוצים כסף או תוספת בנייה גדולה יותר. בשטח, הדברים אינם תמיד שחור ולבן.

 

בדיקת "כלכליסט" העלתה שבמתחם בולט מתנגד, שמואל שי כהן, בעל משרד תיווך בקומת המסחר באחד המבנים. לשאלה אם יש מחיר שבו הוא יסכים

להתפנות הוא משיב, "אני רציתי שיבנו לי פה משרד; אם אזוז איאלץ לסגור את העסק. יש כאן סיכון. מתחילים פרויקט עם גוף מסוים שאין לו אחריות אישית. בינתיים היזם גוזר קופון, והערבויות שלו לא מכסות את הנפילה אם תבוא".

 

שי מוסיף, "מה יהיה אם אוציא צו מניעה לאחר שדיירים כבר פונו לדירות בהשכרה, וזה יהפוך למאבק משפטי של 10–15 שנה? בר דיין הזמין אותי לפגישה ולא קיים אותה. הוא מקווה שיהיה רוב שיהיה לי קשה לעמוד מולו". וטענה נוספת יש לשי: "כאיש נדל"ן אני יודע שמקובל לתת ליזם אחוזי בנייה פי שלושה בשטח שיפונה. כאן מקבלים היזמים כמעט פי חמישה. למה הרווח נותר להם ולא מתחלק עם התושבים?".

 

תגובת שנהב ובר דיין: "לפני כשנתיים נפגש הדייר עם עו"ד בר דיין. מאז הוא סירב לכל פנייה אליו. בפני בעלי החנויות עומדות שתי אפשרויות: קבלת דירה או זכאות ליחידה מסחרית הפונה לרחוב ארלוזורוב. אם יבקשו לשמר את עסקיהם ימצא הקבלן מיקום חלופי לעסק באזור בתקופת הבנייה. ביקשנו יחס של בניית ארבע דירות במקום כל דירה במתחם כמקובל ברמת גן. התמורה לדיירים יחסית לזכויות בתב"ע".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x