$
נדל

באר שבע תעבור מתיחת פנים - תוכנית המתאר תאושר עד סוף יולי

מטרת התוכנית: יצירת תשתית שתאפשר את הכפלת אוכלוסיית העיר והסביבה עד 2020, הסדרת יישובי הבדואים בנגב והפיכת באר שבע למוקד משיכה המתחרה בערי המרכז

ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה (הולנת"ע) קיימה היום (ג') דיון ראשון בהערות הציבור לתוכנית המתאר החלקית של באר שבע.

 

מטרת העל של התוכנית היא "ליצור את מטרופולין באר שבע", כלומר - להפוך את הנגב הצפוני למרחב מטרופוליני שבאר שבע היא מוקדו המרכזי. התוכנית מיישמת את מדיניות תמ"א 35, תוכנית מתאר ארצית שמטרתה לארגן את האוכלוסייה בישראל בארבעה מטרופולינים.

 

על פי התוכנית, מטרופולין באר שבע צפוי לרכז כ-12% מאוכלוסיית ישראל, לעומת 7% מהאוכלוסיה שמרוכזים בו היום. היעד הוא הכפלת האוכלוסייה מחצי מיליון תושבים כיום למיליון תושבים בשנת 2020. ממשרד הפנים נמסר כי: "התוכנית מהווה מסגרת, אשר תאפשר גיוס מאורגן של משאבים לאומיים ליצירת מטרופולין מגובש, מרושת היטב, עתיר מוסדות, בעל מרחב ציבורי מטופח ואוכלוסיה ברמה גבוהה".

 

התוכנית עוסקת גם במתן מענה תכנוני לאוכלוסייה הבדואית באזור, וכוללת תכנון והקמת יישובים נוספים, פיתוח תעסוקה, שירותים ומוסדות. במקביל לכך פועל צוות בראשות משרד ראש הממשלה ליישום דו"ח גולדברג, שמטרתו להשלים את פעולת התכנון באמצעות הסדרי הקרקע ולטפל בהיבטים המשפטיים של הסדרת הבעלויות והתיישבות הבדואים במרחב.

 

התיישבות בדואית בנגב. התוכנית כוללת סיוע בהסדרת התחום התיישבות בדואית בנגב. התוכנית כוללת סיוע בהסדרת התחום צילום: חיים הורנשטיין

 

בשנת 2006 אושרה התוכנית להפקדה על ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה. בשלב זה הוגשו כ-60 מסמכי התנגדויות מפורטים מטעם תושבים, מוסדות וארגונים שונים. הדיון בתוכנית יימשך בישיבות הבאות, והיא צפויה לקבל אישור עד סוף יולי 2010.

 

"ממשלות ישראל הציבו במשך שנים את פיתוח הנגב בעדיפות לאומית גבוהה, והשיקו יוזמות נקודתיות שונות, לא תמיד מתואמות, באזורי הנגב השונים. למרות הצלחות חלקיות, יוזמות אלה לא יצרו את המסה הקריטית שתאפשר את המראתו של האזור, וחזון הנגב ממתין עדיין להגשמה מלאה" אמר היום האדריכל שמאי אסיף,שעמד בראש הצוות האחראי על התוכנית. לדבריו: "רק הפיכת המרחב כולו למטרופולין מגובש, מאורגן ואיכותי, תאפשר לו להפוך למוקד משיכה אטרקטיבי ומתחרה למרכז הארץ".

 

אסיף הדגיש כי כלי התכנון מוגבלים כאשר הם אינם מגובים במשאבים, וכי רק באמצעות עדיפות מובהקת לפיתוח הנגב הצפוני, לרבות הקצאת משאבים ומאמצים ממשלתיים מאורגנים ומרוכזים, תושג מדיניות הממשלה לחיזוק הפריפריה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x