$
חדשות נדל

מתחם ירקונים בדרך להריסה: המועצה הארצית סירבה לשנות את הייעוד החקלאי של הקרקע

מדובר במכה לבעלי המתחם – בהם משפחת נרודי ועמוס לוזון, וניצחון למשרד המשפטים. המתחם ששטחו 10,000 מ"ר בנוי ופועל למעלה מ-15 שנה שלא כחוק

נמרוד בוסו 18:2906.06.18

בהוראת בית המשפט – דנה אתמול (ג') המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בראשות היו"ר הטרי זאב בילסקי, במעמדן של קרקעות מתחם ירקונים בפתח תקווה, מעבירות הבנייה הגדולות בישראל. וכמו בדיון הקודם בנושא שנערך ביולי 2017, גם הפעם קבעה כי אין הצדקה לביטול ההכרזה על הקרקע כחקלאית. זאת למגינת לבם של בעלי המרכז, בהם חברת הכשרת היישוב שבבעלות משפחת נמרודי, איש העסקים עמוס לוזון וכן עיריית פתח תקווה – המנהלים מאבק ארוך שנים להשארת המתחם במקום.

 

 

 

זה שנים שנגד המתחם תלויים ועומדים צווי הריסה וסגירה, אך עד כה הצליחו היזמים לעכבם, והנושא עדיין מצוי בערכאות משפטיות. המכשול הקשה ביותר שעומד בדרכם בדרך להכשרת העבירה, הוא היותה של הקרקע שבה בנוי המתחם קרקע חקלאית מוכרזת. לו היתה המועצה הארצית מבטלת את ההכרזה, היתה נפתחת בפני עיריית פתח תקווה הדרך להעניק לאתר היתר לשימוש חורג, והמקום יכול היה להמשיך לפעול.

 

המועצה הארצית כבר החליטה כאמור לפני קרוב לשנה כי אין לבטל את ההכרזה, זאת לאחר מספר דיונים אשר בהם הופיעו בפניה איש העסקים עמוס לוזון ועורכי דינו. מנגד, הציג המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד ארז קמיניץ עמדה נוקשה בפני המועצה לפיה המרכז מהווה עבירת בנייה חמורה, שצווים להריסתה כבר הוצאו על ידי בתי המשפט, וכי הלבנת העבירה תהווה ביזוי של שלטון החוק. חברי המועצה השתכנעו, וסרבו להטל את ההכרזה.

 

אלא שחוות דעתו החריפה של קמיניץ הביאה את היזמים לעתור נגד ההחלטה לבית המשפט המחוזי מרכז, בטענה כי בחוות דעתו החריפה פרק המשנה ליועמ"ש את המועצה משיקול דעתה. השופט מנחם פינקלשטיין קיבל את העתירה והורה למועצה הארצית לדון בנושא פעם נוספת. אתמול התקיים הדיון וכאמור – פעם נוספת הוכרזה הקרקע כחקלאית.

 

מתחם ירקונים מתחם ירקונים צילום: אריאל בשור

 

מדובר במבנה מסחרי, בהיקף של למעלה מ-10,000 מ"ר, שנבנה על בסיס היתרים שהוצאו לו על ידי עיריית פתח תקווה שלא כדין. בנייתו הושלמה בניגוד לצו הפסקה מנהלי שהוצא נגדו ע"י בית המשפט והוא פועל למעלה מ-15 שנה, כמרכז מסחרי רחב היקף.

 

נגד בעלי המתחם ננקטו בעבר הליכים פליליים בגין עבירות השימוש והבניה שביצעו, אשר הסתיימו בהרשעות ובקנסות, בסך מצטבר של 15 מיליון שקל. בינואר 2014 נתן בית משפט השלום בכפר סבא צו אשר הורה על הפסקת השימוש במתחם החל מיום 17.7.15, ועל הריסת חלק מהמבנה עד ליום 17.4.16. בהמשך, פעלו בעלי המתחם יחד עם בעלי החנויות כדי לעכב ביצוע, ובית המשפט נענה לבקשתם והאריך מועד ביצוע הצווים מספר פעמים, כאשר המועד הסופי שניתן לסגירת המתחם הוא 1.9.17, ולהריסתו - 1.6.18. בעלי המתחם ובעלי החנויות ערערו לביהמ"ש המחוזי מרכז, שהורה על עיכוב ביצוע הצווים עד להחלטה בערעור. מאז הערעור נדון בכתב ובעל פה, אך טרם ניתן פסק דין.

 

במשרד המשפטים הביעו סיפוק מהחלטת המועצה הארצית: "אנחנו מקווים שהחלטת המועצה הארצית תקדם את הפסקת השימוש הנמשך במקרקעין, ללא היתרים, ובניגוד לייעודם. ההחלטה היא נקודת ציון חשובה במאבק העיקש נגד עבריינות בנייה בכלל, ועבריינות בנייה כלכלית בפרט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x