$
חדשות נדל

פרסום ראשון

לראשונה: משרד הבינוי ועמידר מגבשים תוכנית לקידום פרויקטי תמ"א 38 בפריפריה

מדובר בבניינים שבהם יש דירות של חברת הדיור הציבורי, אולם בשל מיקומם אין כדאיות כלכלית לביצוע תמ"א 38. עלות התוכנית - 400 מיליון שקל ל-10 שנים. הכסף יגיע ממכירת כ-2,000 דירות חדשות שתבנה עמידר ב-7 פרויקטים להתחדשות עירונית באזורי ביקוש

אמיתי גזית 16:0617.08.16

משרד הבינוי מגבש תוכנית ראשונה מסוגה בעלות של 400 מיליון שקל ל-10 שנים, לקידום פרויקטים של תמ"א 38 - חיזוק מפני רעידות אדמה - בפריפריה בבניינים שבהם יש דירות של חברת עמידר.  

 

 

הכסף למימון המהלך יגיע ממכירת כ-2,000 דירות חדשות שתבנה חברת עמידר ב-7 פרויקטים להתחדשות עירונית במתחמים באזורי ביקוש כגון תל אביב, ירושלים ורמלה, בהם יש לה לפחות 50% מהדירות.

 

בדרך כלל פרויקטים של תמ"א 38 מקודמים על ידי יזמים פרטיים לפי שיקולי רווח והפסד. בתמ"א 38 היזם מחזק את הבניין ומגדיל את שטח הדירות הקיימות תמורת דירות שהוא בונה על הגג ואותן הוא יכול למכור בשוק החופשי. במקרים מסוימים אפשר ליישם את תמ"א 38 גם על ידי הריסת הבניין ובניית חדש וגדול יותר, כאשר גם במקרה זה עודף הדירות נמכר על ידי היזם.

 

יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון צילום: אסי אפרתי

 

בית עמידר בתל אביב בית עמידר בתל אביב צילום: יריב כץ

 

הבעיה היא שהדירות בפריפריה בכלל ובשיכונים בהם יש לעמידר דירות בפרט, זולות ולכן תמ"א 38 אינו רווחי בהם. מאז 2005 כשאושרה לראשונה תמ"א 38, לא קודם ולו פרויקט אחד בערים כגון בית שאן וטבריה הממוקמות על השבר הסורי אפריקאי הרגיש לרעידות אדמה. התוכנית החדשה היא בשורה לתושבי הערים האלה ואחרות, שכן עמידר תיכנס לנעליו של היזם ותפעל לחידוש המבנים בלי שיקולי רווח והפסד.

 

בסך הכל יש בבניינים האלה כיום כ-600 דירות, עם השלמת הפרויקט יבנו במקומם 2,500. כך שיישארו 1,900 דירות שימכרו בשוק החופשי. על פי ההסכם משרד הבינוי יוכל לקנות כרבע מהדירות ולהוסיפן למלאי הדיור הציבורי.

 

תקציב הפרויקט הוא כ-2.5 מיליארד שקל ל-10 שנים. עלות הבנייה היא כ-1.9 מיליארד שקל. 200 מיליון שקל ישולמו כדמי ניהול לעמידר ו-400 מיליון שקל יופקדו בקרן ייעודית לפריפריה. הסכום הזה יספיק לחיזוק ושיפוץ 3,000 דירות בערים כטבריה, בית שאן וקרית שמונה.

 

ההסכם נרקם ב-2014 אך התקציב אזה היה רק 1.4 מיליארד שקל. במשרד הבינוי ביקשו להרחיבו וכך נולד ההסכם החדש עם כמיליארד שקל יותר בקופה.

 

ההסכם מתייחס גם לפעילותה המסורתית של עמידר-ניהול הנכסים שהעמידה לרשותה המדינה. על פי המסמך משרד הבינוי ישלם לחברה מידי שנה דמי ניהול בסך 190 מליון שקל, כלומר סך של 1.9 מיליארד שקל בעשור. מדובר בתוספת של כ-5% לעומת תקציב 2015-2016 בו שילמה משרד הבינוי לעמידר 180 מליון שקל לשנה.

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "במשך שנים התרגלנו לרשימה הולכת וגדלה של אוכלוסיה חסרת דיור, להזנחה גדולה בתנאי הדיור בתוך השכונות, ולחוסר מענה עבור ציבור גדול של אנשים שאין להם קורת גג. ההסכם שגיבשנו מציג פעולות מקיפות וארוכות טווח, ההכרחיות לדיירי הדיור הציבורי. ההסכם יגדיל באופן משמעותי את מספר הדירות של הדיור הציבורי, ישפר את איכות החיים של עשרות אלפי אנשים בשנים הקרובות, ויצמצם את רשימות הממתינים בכל רחבי הארץ. הפתרון למצוקה של דיירי הדיור הציבורי הוא יעד ראשון במעלה, וערך יסוד בחברה הישראלית. אנחנו רתומים למשימה ונמשיך בה, הן באמצעות רכש דירות חדשות והן באמצעות שיקום הקיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x