$
חדשות נדל

משרד הבינוי "עושה סדר" בפרויקטים: השיק מערכת טכנולוגית

הצוות והמערכת הטכנולוגית שהוקמו עורכים בקרה על מיזמי הבנייה - ומאפשרים לראשונה לקבל תמונת מצב עדכנית ושוטפת מהאתרים בשטח

אביב גוטר 20:0820.07.16
משרד הבינוי והשיכון השיק היום מערכת טכנולוגית שנועדה לעשות סדר בלמעלה מ-1,000 הפרויקטים שמנהל המשרד הכוללים כ-650 אלף יחידות דיור. מדובר בלא פחות ממהפכה בכל הקשור בניהול תהליכי העבודה והתרבות הארגונית במשרד שבעתיד יקצרו הליכי ביורוקרטיה ולחסוך בעלויות התכנון והבנייה.

 

בהשקת הפרויקט הציגו שר הבינוי והשיכון יואב גלנט ומנכ"ל המשרד אשל ארמוני את הצורך בייעול ממשקי העבודה השוטפים בכל פרויקט כשסיפרו שמיד עם כניסתם לתפקיד לפני קצת למעלה משנה נתגלו כי דיירים שרכשו דירות בשכונה החדשה בראש העין נדרשו על ידי היזמים להתאכלס אולם התשתיות בשכונה רעועות ורחוקות משלבי הסיום. בסיור שערכו בשכונה ראו כי השכונה כלל לא חוברה למים, אין מדרכות מסודרות ותלי עפר מפוזרים בכל עבר. לאחר מכן דרשו במשרד לדעת כמה תהליכים עבודה ברורים יש מרגע שמחליטים לתכנן ולהפשיר קרקעות לבנייה ועד לאכלוס דיירים, וגילו כי קיימים 542 שלבים שונים, הכוללים את מנהל התכנון, הרשות המקומית, חברת החשמל, תאגידי המים, נתיבי ישראל, ארגונים ירוקים, רשות העתיקות והרשימה עוד ארוכה.

 

לשם כך הוחלט להקים מרכז שליטה ובקרה שינהל את מיזמי הבנייה שמוביל המשרד בכל רחבי הארץ. הצוות והמערכת הטכנולוגית שהוקמו למטרה זו ממפים ועורכים בקרה על מיזמי הבנייה ומאפשרים לראשונה לקבל תמונת מצב עדכנית ושוטפת מהאתרים בשטח.

 

לכל אחד מהפרויקטים נבנה תרשים (גאנט) המשמש לתיאור פעילויות עם הקשרים ביניהם תוך ציון הזמן של כל פעילות, אילו מהפעילות נדרשות להתבצע לפני, במקביל או אחרי פעילות אחרת. במקביל יכולים במשרד להסתכל על הגאנט ממעוף הציפור ולראות אילו מהפרויקטים מאחרים או מקדימים ובכך לקבל תמונת מצב על מצב הפרויקטים. פעולות הניטור והבקרה הרציפים מקצרות את זמני מסירת המגרשים, את זמני אכלוס הדירות ופיתוח התשתיות הנלוות, ומיטיבות עם האזרח.

 

אשל ארמוני אשל ארמוני צילום: שאול גולן
בשונה ממשרדי הממשלה האחרים הבינו במשרד הבינוי והשיכון כי שימוש בנתונים מהימנים ואחידים יכולים גם לספק לגורמים המקצועיים נתוני עומק, איתם יוכלו במשרד למדוד, לפקח ולזהות כשלים בתהליכי הבנייה. מלבד הסטנדרטיזציה של התהליכים השונים יוכלו במשרד לפתח פתרונות לקיצור הביורוקרטיה החל משלבי התכנון ועד לשלבי הביצוע.

 

בכל הנוגע לתוכנית מחיר למשתכן, מערכות הבקרה והשליטה מאפשרת ליווי צמוד ושירות לרשויות, לקבלנים ולעשרות אלפי הזכאים. מערכות עבודה משלימות לתוכנית מחיר למשתכן, השקופות באתר המשרד לכלל הציבור, מנגישות את כלל המידע לציבור, בדגש על זמינות, יידוע שוטף, שקיפות, ונגישות אינטרנטית.

 

"למדתי לאורך עשרות שנות שירותי בצה״ל כי לצד המפקד נדרש מטה יעיל ומפקדה אחראית כדי לשלוט במערכה. התהליך שאנחנו מציגים כאן היום מבטא את אותו הרעיון. לפני שנה שמנו לנגד עינינו את מיסוד מערך השליטה המרכזי, והיום אנו חונכים אותו", אמר גלנט. "מדובר בצעד אחד הנובע מהתפיסה הכוללת שלנו - הפעלה של שיטות ניהול חדשות, לצד רענון והתאמה של המערכות הקיימות למציאות משתנה. דוגמאות לצעדים האלה ניתן לראות בפרויקטים נוספים שאנחנו מובילים כמחיר למשתכן, פרויקט שיקום שכונות חוזר, פרויקט תכנן ובנה ועוד. באמצעות ניהול המשאבים הקיימים בצורה נכונה והפעלה טובה ואפקטיבית שלהם ניתן להגיע לתוצאות טובות בהרבה. המפתח הוא חזון, יוזמה, ארגון, הובלה וניהול".

 

ארמוני, אשר עמד בראש צוות הקמת המשל"ט, אמר: "בחודשים האחרונים משרד הבינוי והשיכון הקים מרכז חדשני לשליטה ובקרה, ובמסגרתו נבנו, לראשונה,
בטל שלח
    לכל התגובות
    x