$
חדשות נדל

הכונס הורשע, השופטת מחכה, והתחנה הישנה בתל אביב תקועה

התחנה הישנה בתל אביב נרכשה לפני שמונה חודשים, אולם הכסף לא מגיע לבעלי הקרקע: הסכסוכים הרבים לא מתבררים והכונס הדומיננטי בדרך לכלא

אמיתי גזית 11:1019.07.16

שמונה חודשים חלפו מאז שהחברות שרכשו את הקרקע שבה שכנה התחנה המרכזית הישנה בתל אביב, משולם לוינשטיין ושיכון ובינוי, העבירו לכונסי הנכסים 400 מליון שקל, אולם אף אחד מבעלי הקרקע לא קיבל ולו שקל אחד. הכונסים עו"ד מוטי גלוסקה ודורית לוי טילר, הגישו לבית המשפט השלום בראשון לציון שתי בקשות לחלוקת הכסף, אך השופטת ד”ר איריס סורוקר קבעה דיון ראשון רק אתמול, לאחר פניית “כלכליסט”. בשבוע שעבר הסתבך המצב, כשגלוסקה הורשע בעסקת טיעון בפרשת צבי בר, שבעקבותיה ירצה עשרה חודשי מאסר ויושעה מעריכת דין.

 

הדיונים בתיק החלו לפני כעשר שנים, וגורמים המעורבים בו אומרים שהעיכוב נובע מחילופי שופטים כאשר סורוקר, השופטת השלישית בתיק, מונתה רק באוקטובר. כ־40 בעלי זכויות מצפים לכסף, מתוכם חמש קבוצות המחזיקות יותר מ־10% מהשטח כל אחת: עיריית תל אביב, יורשים של משה שפיר, שמיוצגים על ידי עו”ד מאיר דולב, יורשים של משפחת קליין, באור השקעות של עו”ד רון באור ושותפות מעונות, המיוצגת על ידי עו”ד אוריאל יונגר.

 

ב־2011, לאחר שהשותפים לא הגיעו להסכמות, החליט בית המשפט על פירוק ומינוי גלוסקה ככונס במטרה למכור את כל המגרשים לרוכש יחיד. גלוסקה קידם את המכירה לפני יישוב הסכסוכים, ולפני שנה צירף אליו את לוי טילר. במקביל, עיריית תל אביב קידמה במקום תוכנית ל־1,000 דירות וכ־180 אלף מ"ר תעסוקה ומסחר.

בקופת הכינוס נותרו 286 מיליון שקל. גובה העסקה היה 560 מיליון שקל, אולם מפני שחלק מהחלקות היו בבעלות לוינשטיין, הרוכשים שילמו 417 מיליון שקל. הכונסים גבו שכר טרחה של 1% ובנוסף שילמו מס שבח, חובות וארנונה.

 

התחנה המרכזית הישנה בת"א. 40 בעלי קרקע רבים על הזכויות התחנה המרכזית הישנה בת"א. 40 בעלי קרקע רבים על הזכויות צילום: אוראל כהן

 

אלא שגלוסקה, הבקיא בתיק, יעזוב אותו לאחר שהורשע בשבוע שעבר בעסקת טיעון בסיוע במתן שוחד לראש עיריית רמת גן לשעבר, צבי בר. בעלי הקרקע חוששים כי ללא גלוסקה העיכובים יחריפו, ומעריכים שבנוסף ימונה כונס אחר, כי אף צד לא יסכים שהכסף ”ישכב” אצל כונס בודד, מה שיגרור עיכובים נוספים.

 

גורמים המעורבים בתיק חשים שסורוקר אינה בקיאה בפרטי התיק, ועל כן נמנעת מקבלת החלטה. עם זאת, יש לציין כי מדובר בתיק מסובך באופן נדיר, שהוגשו בו 180 בקשות ומעורבים בו 40 גורמים, כשברקע מחלוקת עם מס רכוש שנפתרה רק לפני כמה חודשים, ותביעה של עיריית תל אביב להגדלת חלקה בנכס.

 

אתמול, במקביל לפניית “כלכליסט”, קיבלה השופטת כמה החלטות, כשהיא מסבירה שהעיכוב אירע בשל תקלה במזכירות בתי המשפט. השופטת זימנה את כל הצדדים לדיון בבקשה שהגיש הכונס לחלוקת 75% מהכסף. הדיון יתקיים באוגוסט, בעוד שכבר בינואר כתבה סורוקר כי “אני מאמצת את עמדת כונסי הנכסים”. “באף עסקת מקרקעין לא קורה שהקונה מעביר את הסכום והמוכר לא מקבל ולו שבריר”, אומר אחד מבעלי הזכויות בקרקע. “אי אפשר אפילו לערער, רק להמתין”.

 

מהנהלת בתי המשפט נמסר: "באפריל ניתנה החלטה שיפוטית שבשלב זה לא תיעשה חלוקת כספים, בשל הצורך ללבן את התשלומים לרשות המסים, ועל רקע תביעה קניינית שהגישה העירייה. בקשה לחלוקת כספים חלקית הוגשה במאי”.

 

מעו"ד דורית לוי טילר נמסר: "עניינו של גלוסקה לא ישפיע על משך ניהול התיק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x