$
חדשות נדל

מקשיבים לירוקים: ועדת הפנים ממליצה לבצע שינויים בתוכנית הבנייה באכזיב

התוכנית כוללת בנייה של 839 יח"ד למגורים על שטח כולל של כ-300 דונם ובמרחק של כ-150-100 מטר מקו המים. ח"כ חנין: "התוכנית סותרת לחלוטין את חוק שמירת הסביבה החופית"

אורן פרוינד 12:0828.06.16

ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת דנה הבוקר (ג') בעצירת קידום פרויקט המגורים השנוי במחלוקת בחוף אכזיב מצפון לנהריה, שיוזמות החברות אלקטרה מגורים. יו"ר הוועדה, ח"כ דודי אמסלם, קרא לוועדות התכנון והבנייה לקיים תוך שבועיים דיון עם ארגוני הסביבה, המתנגדים לתכנית והיזמים, ולבחון שינויים שיביאו לצמצום הפגיעה בסביבה החופית באכזיב.

 

 

 

הדיון התקיים בעקבות בקשה לדיון מהיר שהגישו קבוצת חברי הכנסת: שרן השכל (הליכוד), תמר זנדברג (מרצ), יעל גרמן (יש עתיד), יעל כהן-פארן (המחנה הציוני) ודב חנין (הרשימה המשותפת).

 

במהלך הדיון הודיע ח"כ אכרם חסון (כולנו) כי שוחח עם השר משה כחלון וכי השר הביע נכונות להתערב בתוכנית. אמסלם הוסיף כי גם בכוונתו לשוחח עם כחלון בנושא זה.

 

תוכנית הבניה בחוף אכזיב אושרה בשנת 1994 עשר שנים לפני שחוקק חוק שמירת הסביבה החופית שנכנס לתוקף בשנת 2004. התוכנית כוללת בנייה של 839 יח"ד למגורים על קו החוף של אכזיב כאשר 70 מתוכם הם בתים צמודי קרקע. בנוסף כוללת התכנית בנייה של 750 יחידות מלונאיות.

 

פרויקט המגורים באכזיב שיוזמות החברות אלקטרה מגורים (מקבוצת אלקטרה), צמח המרמן וסלע בינוי, זכה להתנגדות ערה מצד תושבים באזור ופעילים ירוקים לאור הקרבה שלו לקו החוף (150 מטר) ולאור ריבוי שאריות האסבסט שנמצאו

באזור. לקראת הדיון פנתה 'אדם טבע ודין' לחברי הועדה וביקשה מהם לעצור את המשך קידום התוכנית במטרה להתאים אותה לנורמות התכנוניות הקיימות כיום, תוך מתן פיצוי ליזמים על ידי העברת זכויות הבניה למקומות אחרים.

 

במהלך הדיון טענו חברי הכנסת כי מדובר בתכנית שנויה במחלוקת ומיושנת שאושרה לפני 22 שנים. לטענתם, התכנית אושרה לאחרונה שוב בוועדה המחוזית ללא כל שינוי ותוך התעלמות מהשינויים שחלו במגמות התכנון בכל הנוגע לשמירת הסביבה החופית. חברי הכנסת קראו לעצירת קידום התכנית במתכונתה הנוכחית.

 

הועד להצלת חוף אכזיב קרא לאמץ חלופה בה ביקשו להסיט את הבניה מקו החוף תוך פיצוי היזמים בדרך של הוספת זכויות בניה בצד המזרחי, או לחילופין לשמור על 81 דונם שהוכרו בשנת 2008 כהרחבה של גן לאומי אכזיב. אולם הוועדה היה מלא בתושבים שהגיעו מהגליל המערבי ודרשו למנוע את הרס הסביבה החופית על ידי אינטרסים של יזמי נדל"ן.

 

יעל דורי, ראש תחום תכנון ב'אדם טבע ודין' שהשתתפה היום בדיון: "אנו מברכים את הועדה ויו"ר הועדה, ח"כ אמסלם, על ההחלטה, שיש לקוות כי תוביל לשינוי התכנוני המתחייב במקום רגיש וערכי זה. תופעת הבנייה בחופים ובשטחים ערכיים מכוח תוכניות ישנות ולא רלוונטיות הפכה למכת מדינה. לא ייתכן שהיום, כאשר קיימת ההכרה בחשיבות השמירה על משאבי הטבע שלנו, מוסדות התכנון יאפשרו לממש תוכניות ארכאיות ואנטי סביבתיות מהמאה הקודמת".

 

הדמיית התוכנית המוצעת באכזיב הדמיית התוכנית המוצעת באכזיב הדמייה: סטודיו 84

 

בדיון אמר ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת): "מדובר בתכנית בנייה של מאות יחידות דיור למגורים ולמלונאות, במרחק של 100 עד 150 מטרים מקו המים בחוף אכזיב. מדובר באחד החופים היקרים, המשמעותיים והיפים בישראל. אזור יפהפה של נופש ופנאי, בו מתכננים להקים וילות צמודות קרקע. איך דבר כזה יכול היה בכלל לקרות? ראשית, הבנייה הזו סותרת לחלוטין את חוק שמירת הסביבה החופית. הוועדה לחופים סיירה בחוף הזה וקבעה שמדובר בשטח 'שלא ראוי שייבנה בכלל'. שנית, הבנייה הזו סותרת את תמ"א 35, אשר מגדירה את השטח הזה בתור 'שטח של מרקם חופי בעל רמת השימור הגבוהה ביותר'. כלומר - אסור לבנות בו את מה שרוצים לבנות בו עכשיו.

 

ח"כ דב חנין. נגד התוכנית ח"כ דב חנין. נגד התוכנית צילום: שאול גולן

 

"בנוסף, הבנייה הזו סותרת את תכנית המתאר המחוזית, אשר מגדירה 81 דונם מתוך השטח המיועד לבנייה - בתור גן לאומי. ולבסוף, הבנייה הזו סותרת את עמדת המשרד להגנת הסביבה, אשר מתנגד גם הוא לתכנית המופקרת הזו", אמר חנין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x