$
חדשות נדל

קבוצת שיכון ובינוי נדל"ן ומשולם לוינשטיין זכו במכרז התחנה המרכזית הישנה בת"א

קודם לכן קבוצת שיכון ובינוי נדל"ן ומשולם לוינשטיין וקבוצת קנדה הגיעו למחיר של 560 מיליון שקל. קבוצת חג'ג' החליטה לפרוש כשההתמחרות הגיעה ל-545 מיליון שקל ועוד קודם פרשה קבוצה אחרת של אקרו נדלן, במחיר של 518 מיליון שקל. בקנדה ישראל שוקלים לפנות לביהמ"ש

גולן חזני 17:1828.06.15

קבוצת שיכון ובינוי נדל"ן ומשולם לוינשטיין זכו במכרז התחנה המרכזית הישנה בת"א תמורת 560 מיליון שקל.

 

קודם לכן, היתה דרמה בהתמחרות על התחנה המרכזית הישנה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי המכרז נעצר לאחר שקבוצת קנדה ישראל ביקשה להעלות את המחיר בשקל אחד מעל ההצעה של הקבוצה המתחרה היחידה שנותרה עימה במירוץ, קבוצת שיכון ובינוי נדל"ן  ומשולם לוינשטיין.

 

 

שתי הקבוצות הגיעו למחיר של 560 מיליון שקל שהסכימו לשלם תמורת המתחם. קבוצת חג'ג' החליטה לפרוש כשההתמחרות הגיעה ל-545 מיליון שקל ועוד קודם פרשה קבוצה אחרת של אקרו נדלן, במחיר של 518 מיליון שקל.

 

בשלב הסופי לפני דקות אחדות הציעה קנדה ישראלית להעלות את המחיר בשקל אחד בלבד, 560,000,001 שקל, אולם הכונס עו"ד מוטי גלוסקא לא מוכן ודורש עלייה של 10 מיליון שקל.

 

קנדה ישראל, שבשליטת אסי טוכנמאייר וברק רוזן, סירבת וככל הנראה גם שיכון ובינוי לא הציעה יותר. ההתמחרות הופסקה להתייעצויות וכאמור בתום ההתייעצות הוחלט כי קבוצת שיכון ובינוי נדל"ן זכתה במכרז.

 

מדובר במכרז למכירת קרקע הכוללת 5 חלקות, ובסך הכול 40 דונם הממוקמים בין הרחובות מנחם בגין, שביל עכו הגליל, הגדוד העברי ושדרות הר ציון. המכרז פורסם כבר לפני כמה חודשים, והיום מתבצעת ההתמחרות לגביו בין הקבוצות השונות.

 

התחנה המרכזית הישנה בת"א התחנה המרכזית הישנה בת"א צילום: שאול גולן

 

בקרקע מחזיקים כ-30 בעלים פרטיים וקבוצות, ובהם עיריית תל אביב, קבוצת לוינשטיין, חברת דן, חברת באור השקעות, יורשי משה שפיר, עו"ד נחמיה צוריאל ואחיו עזרא ליפמן.

 

במשך שנים לא הצליחו הבעלים להגיע להסכמות בדבר פיתוח המתחם, ולכן מינתה נשיאת בתי משפט השלום מחוז מרכז, השופטת דפנה בלטמן-קרדאי, בשנת 2011 את עו"ד מוטי גלוסקה ככונס נכסים, לצורך פירוק השיתוף בדרך של מכירת הקרקע שכוללת היום בעיקר רציפים נטושים חנויות בגדים ודוכני ירקות.

 

מחיר המינימום למכרז נקבע על 400 מיליון שקל, ועל פי תוכנית המתאר לשטח, 40% מהשטח יוקצו למגורים ו-60% לתעסוקה ומסחר. היקף הבינוי יגיע לכ-280 אלף מ"ר, וזכויות הבנייה יגיעו עד 1,280% מהשטח.

 

בקנדה ישראל יצאו בהתקפה על הכונס וטענו כי ביקשו להעלות את המחיר, אבל לשם כך לקיים תחילה התייעצות, אולם הכונס לא איפשר זאת. אלדד אברהם המשמש כדירקטור בקנדה ישראל והשתתף בהתמחרות אמר כי החברה שוקלת פניה לבית המשפט כדי לאפשר לה להגיש הצעה גבוהה יותר ולפסול את המכרז.

 

לעומת זאת אמרו מקורבים לתהליך כי קנדה ישראל ביקשה להשהות את התהליך עד לשעה תשע בערב, במשך יותר משלוש שעות, כדי לקבל החלטה בדירקטוריון. מטעם כונסי הנכסים נמסר בתגובה כי "ההצעה הגבוהה ביותר היתה היחידה שעמדה בכל תנאי ההתמחרות כפי שהוגדרו מראש ואף יושמו בכל עשרת סבבי ההתמחרות".

 

להלן התייחסותו של שאול לוטן, מנכ"ל קבוצת משולם לוינשטין לזכייה: "אנו נרגשים עם הזכייה בפרויקט, אך ממתינים להחלטה הסופית של בית המשפט. אנו גאים לקדם ולפתח פרויקט שיפתח את האזור המתעורר של דרום תל אביב באופן משמעותי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x