"המדינה מפסידה סכומי עתק על כל פרויקט דיור להשכרה שהיא יוזמת"
גיל רובינשטיין, היזם שזכה במכרז הדיור להשכרה ברעננה, מודה כי היזם הוא המרוויח העיקרי ממכרזי השכירות שפרסמה המדינה; מהנדס העיר הרצליה: "אם רוצים פיתרון המדינה צריכה לתת את הקרקעות בחינם"
"המדינה מפסידה סכומי עתק על כל פרויקט דיור להשכרה שהיא יוזמת", כך אמר היום היזם גיל רובינשטיין מבעלי חברת רובינשטיין אשר זכתה במכרז המדינה להקמת פרויקט דיור להשכרה ברעננה בכנס דיור להשכרה שהתקיים באוניברסיטת ת"א של מכון אלרוב בפקולטה לניהול ושל מכון הגר בפקולטה למשפטים.
רובינשטיין, מסביר כי החליט להתמודד בפרויקט דיור להשכרה כי מי שמרוויח ממנו הוא היזם, אך הבהיר כי לא בטוח שזו הדרך להתמודד עם הצורך בדיור להשכרה כיוון שבישראל אין מחסור של דירות להשכרה, הבעיה היא במחירים ובמשך תקופת ההשכרה. "יש מספיק דירות לשכירות בישראל אלא שרוצים לשנות את השוק הזה כך שיהיו דירות להשכרה ארוכת טווח ולא כפי שזה עובד היום.

"בפרויקטים הנוכחיים המדינה מפסידה על המע"מ, מסי רכישה והקרקע ברעננה בפרויקט שאנחנו זכינו הפסד המדינה עמד על 280 מיליון שקל
מוויתור על הכנסות. מה קיבלו השוכרים בהטבה הכספית? הטבה של 20% משכר הדירה לרבע מהדירות, במכפלה של מספר הדירות ברעננה מדובר על הטבה נומינלית של 20 מיליון שקל בלבד. אם המדינה הייתה לוקחת את ה-280 מיליון שקל האלה ומחלקת לעם יכלו לממן דמי שכירות מלאים בסכום של 4,900 שקל לכל הפרויקט ל-20 שנה. באותו הסכום יכלו לרכוש 164 דירות ברעננה ולתת לדיירים (לפי חישוב של מחיר דירה ללא מע"מ בגובה 1.7 מיליון שקל) אם זה לא הפסד בניצול משאבים אני לא יודע מה זה הפסד?", הוא אמר.
עוד העריך רובינשטיין כי בפרויקט דיור להשכרה עליו התמודד אך לא זכה הפסידה המדינה כ-800 מיליון שקל. הפתרון לדבריו נגיש מיידית לממשלה, "יש במדינה יזמים שמוכנים להשכיר את הדירות שלהם ב-3%, בשיעור תשואה כזה המדינה לא מפסידה. הגוף הזה שאני מדבר עליו הוא הציבור שרואה בדירות האלה את הפנסיה שלו. במקום להגביל את המשקיעים צריך לעודד אותם לרכוש דירות, לבטל את המס על השכרת דירות ולעודד אותם להשכיר דירות לטווח הארוך. במקביל יש ליזום פיקוח על מחירי השכירות כך שבעל דירה שישכיר אותה לתקופה ארוכה יזכה להטבה".
מהנדס עירית הרצליה: "הפרויקט שיזמה המדינה לדיור להשכרה בהרצליה הוא בלוף"
גם מהנדס העיר הרצלייה, מייק סקה, יצא נגד התנהלות הממשלה בנושא מכרזי השכירות: "אנחנו מבולבלים, אין תיאום בין אף גורם, יש המון תוכניות אבל אנחנו נמצאים בכאוס שלטוני, בכל תקופה השלטון משנה מדיניות ולא נקבעת מדיניות לדיור ציבורי".
עוד אמר סקה, "כל מה שאנחנו שומעים עליו על החברות החדשות הם ספינים שרק מעלים את מחיר הדירה. אם רוצים פיתרון המדינה צריכה לתת את הקרקעות בחינם".