$
חדשות נדל

הרובע המתוכנן יכניס לת”א חצי מיליארד שקל

לפי ההערכות, היטלי הפיתוח שישלמו היזמים בשטח התוכנית יכניסו לקופת העירייה חצי מיליארד שקל. העירייה בוחנת גם הקמת מנהרת תשתיות לאורך רחוב אבן גבירול לטובת הרובע שיוקם בצפון העיר

יעל דראל 08:5515.04.15

תוכנית 3700 להקמת רובע חדש בתל אביב היא תוכנית ענק שתחבר את העיר מאזור שדה דב עם הרצליה. הרובע, שישתרע על פני כ־2,000 דונם לאורך חוף ימה הצפוני של תל אביב, צפוי לכלול כ־12 אלף יחידות דיור, כ־150 אלף מ"ר שטחי תעסוקה, כ־70 אלף מ"ר שטחי מסחר וגם פארק ירוק. התוכנית כבר אושרה בינואר בידי שר הפנים גלעד ארדן, אך עדיין ניצבת בפני אתגר משמעותי, המעסיק כבר בשלב זה את בעלי הקרקעות הרבים ואת אנשי העירייה - הפיתוח.

 

"בעלי קרקעות בשטח חוששים מעיכוב במימוש התוכנית בגלל סוגיית הפיתוח, משום שמדובר בחטיבת קרקע גדולה שייקח זמן רב לפתח", מעריכה בשיחה עם "כלכליסט" עו"ד מרים דונין, המייצגת בעלי קרקעות רבים בשטח התוכנית. דונין מציינת כי כבר בשלב זה קבוצה גדולה של בעלי קרקעות המצויה בקשר עם גורמי התכנון בעירייה הביעה נכונות להקדים את תשלום היטלי הפיתוח בתוכנית כדי לאפשר הקמה מהירה של תשתיות באזור. על פי ההערכות, היטלי הפיתוח בשטח תוכנית 3700 יכניסו לקופת העירייה כחצי מיליארד שקל - כ־250 אלף שקל לכל אחד מ־2,000 הדונמים בשטח התוכנית.

 

אזור תוכנית 3700 בצפון תל אביב אזור תוכנית 3700 בצפון תל אביב

 

סוגיית הפיתוח מעסיקה לא רק את בעלי הקרקעות הפרטיים הרבים בשטח התוכנית, אלא גם את אנשי עיריית תל אביב. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי אחד הדברים המרכזיים שהעירייה בוחנת בשלב זה הוא האפשרות להקים מנהרת תשתיות בשטח התוכנית, שתרכז את מערך החשמל, הגז, המים והתקשורת של האזור כולו. בתקופה האחרונה נבדק הנושא בין אנשי העירייה לבין נציגי גורמים מרכזיים, בהם אנשי חברת החשמל וחברת בזק.

 

על פי התכנון, מנהרת התשתיות העתידית תימתח מתחת לחלקו העתידי של רחוב אבן גבירול, המוגדר כאחד משני הרחובות הראשיים של התוכנית לצד רחוב הירקון. שני הרחובות הללו אמורים להתארך לאורך כל העיר עד לגבול הרצליה ולחבר את שטח תוכנית 3700 עם מרכז העיר.

 

בינתיים, במקביל לשאלות הפיתוח באזור, מצויה התוכנית בתחילת הליך התכנון המפורט. לצורך קידום התוכניות המפורטות שכרה הוועדה המקומית את שירותי האדריכלים שמאי אסיף, אלי אליקים, משה צור, משרד קולקר ומודי אבירם. לדברי דונין, התוכניות שיגבשו האדריכלים יקבעו את החלוקה בין בעלי הקרקעות השונים, כך שהתארגנות של בעלי הקרקעות תגדיל את סיכוייהם לקבל את הזכויות במאוחד.

 

רק לאחר השלמת התכנון המפורט ניתן יהיה לקבוע סופית את הזכויות לכל אחד מבעלי הקרקעות, באופן שיאפשר בעתיד להוציא היתרי בנייה לכל מתחם ומתחם. על פי הערכותיה של דונין, היתרי בנייה לתוכנית יינתנו בשנים 2019–2021.

 

מעיריית תל אביב לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x