$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

ת"א נכנעה לוועד שיכון דן ושינתה מדיניות התמ"א

המאבק של תושבי השכונה נגד פרויקט תמ"א 38 הסתיים השבוע כשהוועדה המקומית קיבלה את טענותיהם וקבעה שלא יבוצעו פרויקטים דומים בבתים צמודי קרקע, ויוגבלו פרויקטים בבתים משותפים

יעל דראל 08:5527.11.14

תושבי שכונת שיכון דן בתל אביב רשמו השבוע ניצחון במאבקם לעצירת פרויקטי תמ"א 38 בשכונתם: הוועדה המקומית, בהחלטה ראשונה מסוגה, קיבלה את הצעתם והחליטה שלא לאפשר לבצע פרויקטי תמ"א 38 במבנים צמודי הקרקע בשכונה. כמו כן החליטה להתיר באופן חלקי בלבד ותחת מגבלות משמעותיות פרויקטי תמ"א 38 בבתים משותפים.

 

על פי ההחלטה, במבנים בני שתי יחידות דיור לפחות תותר רק תוספת של קומה אחת ובגובה של עד 16.5 מ' מגובה המדרכה. מפרוטוקול הדיון בוועדה עולה כי ההחלטה התקבלה בעיקר הודות לתמיכת יו"ר הוועדה דורון ספיר, שעמו נפגשו התושבים בחודשים האחרונים. ספיר אמר במהלך הדיון: "אנחנו לא רוצים שהתמ"א תשמש כמכשיר נדלני, ותהפוך את התושבים לעשירים כשווילה של קומה אחת תהפוך לבניין של 5.5 קומות".

 

ההחלטה התקבלה כאמור לאחר מאבק ממושך שמנהל ועד תושבי השכונה, בראשות אמיר גולדשטיין (ממקימי סלקום ואמדוקס), עו"ד ענת לוי ואדריכלית לאה קאופר. אלה טוענים כי מיזמי התמ"א צפויים לשנות את צביון השכונה, המורכבת בעיקר מבתים צמודי קרקע, ולהפוך אותה לאזור של בנייה רוויה. עם 350 בתי האב שחתמו על עצומה שהוגשה בנושא לעירייה ניתן למנות את החשב הכללי באוצר לשעבר שוקי אורן, מנכ"ל קבוצת זאפ ומנכ"ל ערוץ 10 לשעבר ניר למפרט ואיש הטלוויזיה אברי גלעד.

 

אמיר גולדשטיין אמיר גולדשטיין צילום: עמית שעל

 

"למיטב ידיעתנו, זהו תקדים שבו רשות מקומית מבינה את הצורך בשימור אופייה של שכונה, מעדיפה את האינטרס של התושבים על פני אינטרסים של יזמי נדל"ן ומוכנה לשנות מדיניות בהתאם. על כך אנו מודים לעיריית תל אביב ולוועדה המקומית, שהבינה כי המדיניות הקודמת היתה שגויה", מסר אמיר גולדשטיין. "בכך הצלחנו להציל את שיכון דן מהפיכתו משכונת בתים צמודי קרקע לשכונה בבנייה רוויה".

 

מאבקם של תושבי שיכון דן בפרויקטי התמ"א פורסם לראשונה ב"כלכליסט" והחל על רקע פרויקט להריסה ובנייה מחדש של מבנה ברחוב רומנילי בשכונה, שבמסגרתו צפוי להיהרס בית צמוד קרקע לטובת בניית מבנה בן 5 קומות. בערר שהוגש כנגד היתר הבנייה שנתנה הוועדה המקומית לפרויקט בעבר, ציינו מתנגדיו כי מעבר לשינוי צביונה של השכונה הפרויקט כלל אינו עונה למטרה שלשמה גובשה תוכנית חיזוק המבנים. "הבית הנו בית פרטי צנוע וקטן מידות, הבנוי כיום בשטח של כ־105 מ"ר על מגרש בגודל 795 מ"ר", נכתב. בהמשך נכתב כי בפועל מדובר במגרש ריק, שכן הבית נעזב מיושביו לאחר שנרכש על ידי היזמים. לכן הכוונה להרוס אותו ולבנות במקומו מבנה בן שבע יחידות דיור, על פני כ־1,900 מ"ר, אינה ממלאת את מטרת התמ"א.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x