$
חדשות נדל

חרף התנגדות הירוקים: אושרה התוכנית להקמת חבל יישובים חדש באזור ערד

לפי התוכנית שאושרה במועצה הארצית לתכנון ובנייה, החבל יכלול עשרה יישובים, מהם 5 חדשים, ויאפשר תוספת של כ-3,600 יחידות דיור. בתוך כך אושרה גם הקמתו של יישוב בדואי חדש סמוך לירוחם

יעל דראל 13:1801.07.14

המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום (ג') ברוב של 17 נגד שמונה את הקמתו של חבל יישובים חדש במבואות ערד. החבל החדש, שיכלול עשרה יישובים, מהם חמישה חדשים לחלוטין, צפוי לאפשר תוספת של כ-3,600 יחידות דיור חדשות לאזור הדרום. יוצוין כי רוב היישובים למעשה אינם קיימים בשטח, וכבר אושרו סטטוטורית בתוכניות קודמות. לצד זה, אישרה המועצה הארצית גם את הקמתו של יישוב חדש לפזורה הבדואית, בסמוך לירוחם.

מי שהתנגד לתוכנית הם בין השאר נציגי ארגוני הסביבה, שטענו כי אין צורך ביישובים חדשים וכי עתודות המגורים הקיימות במטרופולין באר שבע עומד על כ-36 אלף יחידות דיור מאושרות. זאת ועוד, בארגוני הסביבה מציינים כי אזור מבואות ערד מוגדר כ"מסדרון אקולוגי" שבו ערכי טבע רגישים. המשרד להגנת הסביבה התנגד אף הוא לתוכנית, בין השאר על רקע תחשיב שבוצע לפיו הקמתו של יישוב חדש יקרה בכ-30% בהשוואה לחיזוקו של יישוב קיים.

 

ערד. לדברי הארגונים הסביבתיים, אזור מבואות ערד משמש מסדרון אקלוגי בעל ערכי טבע רגישים ערד. לדברי הארגונים הסביבתיים, אזור מבואות ערד משמש מסדרון אקלוגי בעל ערכי טבע רגישים צילום: חיים הורנשטיין

 

התנגדות נוספת לתוכנית הגיעה מכיוונה של עיריית באר שבע , ששלחה את התנגדותה ליו"ר המועצה הארצית, שוקי אמרני, לקראת הדיון. בהתנגדות, שעליה חתומה אדריכלית העיר, נכתב בין השאר "אנו סבורים כי יש להימנע מהקמת יישובים חדשים ברחבי המטרופולין. היישובים הפרבריים החדשים, המיועדים לאוכלוסייה חזקה והומוגנית, יחלישו את הערים הסמוכות אליהם, ויעמיקו את הקיטוב החברתי - כלכלי הקיים כבר היום ברחבי המטרופולין. אנו סבורים כי יש להשקיע את המשאבים הציבוריים בחיזוק הערים הקיימות".

 

מהחברה להגנת הטבע נמסר בתגובה להחלטה כי "קיימות עשרות אלפי יחידות דיור מאושרות וזמינות לבנייה, בכל רחבי מטרופולין באר שבע, גם במגזר העירוני וגם בכפרי, שאינן ממומשות. הקמתם של יישובים חדשים לא תקדם את חזון פיתוח הנגב ורק תחליש את האזור ותושביו. במקום השקעה של מיליארדים בהקמת יישובים חדשים, ניתן לפעול למען פיתוח הנגב במגוון של דרכים, בהם השקעה בפיתוח תשתיות, תעסוקה ושיפור מצבן של הערים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x