$
חדשות נדל

המדינה כופה בוררות על עובדי הטאבו

היום תתקיים ישיבת בוררות ראשונה בין המדינה וההסתדרות, בניסיון לסיים את שביתת הטאבו ולחלץ אלפי עסקאות מהמתנה. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה: "זו שערוריה שמשתמשים בהסכם מ־1978 לבוררות"

עינת פז־פרנקל ומיקי פלד 09:2819.01.14

היום יכנס עו"ד שלמה גוברמן, ממלא מקום יו"ר המוסד לבוררות מוסכמת, ישיבת בוררות ראשונה בין המדינה להסתדרות בעקבות השביתה בטאבו. ביום חמישי הגישה המחלקה למשפט העבודה בפרקליטות המדינה כתב תביעה למוסד, בעניין סכסוך העבודה באגף רישום והסדר מקרקעין במשרד המשפטים (הטאבו). המדינה מבקשת כי המוסד יוציא צו המורה לעובדי האגף לחזור לעבודה מלאה לאלתר. בכתב התביעה טוענת המדינה כי "מניעת שירותי המרשם פוגעת בחלק נרחב מהציבור, כאלפי אנשים ביום, ומדובר למעשה בפגיעה במשק כולו".

 

אין קבלת קהל בתשע לשכות

 

השביתה בטאבו נמשכת מאז 1 בינואר, ובינתיים אלפי עסקאות נדל"ן נמצאות בעמדת המתנה. זאת כיוון ש־250 העובדים בתשע לשכות רישום המקרקעין לא רושמים הערות אזהרה לטובת רוכשי הדירות והבנקים למשכנתאות, לא מטפלים בתיקים חדשים ולא מקבלים קהל. העובדים דורשים תוספת שכר בשל גידול בעומס העבודה ומתנגדים להכנסת מערכת ממוחשבת חדשה שעלולה לצמצם את מצבת כוח האדם. היקף עסקאות הנדל"ן למגורים (ישנות וחדשות) שלא נרשמו מאז החלה השביתה גבוה מ־6 מיליארד שקל. נוסף לכך, התאחדות בוני הארץ מעריכה שערבויות בנקאיות של כ־3.7 מיליארד שקל לא השתחררו בשל חוסר יכולת לרשום הערת אזהרה לטובת רוכשי דירות חדשות (הקבלנים מחויבים להחזיק את הערבויות עד לרישום הערת אזהרה ולשלם עליהן עמלות).

 

ובעוד הקבלנים והרוכשים מלינים על הקיפאון טוען יו"ר הסתדרות עובדי המדינה אריאל יעקבי כי "זו שערורייה שאחרי שלוש שנים של מו"מ המדינה צריכה להשתמש בהסכם מ־1978 על מוסד לבוררות מוסכמת. עם זאת, אני בטוח שבכל ערכאה משפטית יזכו העובדים".

 

משרדי הטאבו הריקים בפתח תקווה משרדי הטאבו הריקים בפתח תקווה צילום: אוראל כהן

 

העובדים נגד HP

 

עובדי לשכות רישום המקרקעין מנהלים זה שלוש שנים מו"מ עם משרד האוצר על שני נושאים עיקריים. הראשון הוא תוספות שכר ייחודיות של כ־800 שקל לעובד בחודש, שלטענתם מגיעות להם עקב מעבר של עבודות שנעשו בעבר ברשות מקרקעי ישראל לסמכותם, עבודות כגון רישום מקרקעין בבעלות המינהל. משרד האוצר מצדו מוכן לתת מענק חד־פעמי של כ־2,400 שקל לעובד.

 

הנושא השני הוא הכוונה להעביר את מערכת המחשוב הקיימת במערכת רימון, שבאמצעותה יוכל הציבור להגיש בעתיד בקשה לשינוי רישום בטאבו באמצעות האינטרנט, ללא הגעה ללשכות. המערכת החדשה אמורה לאפשר דיוור ישיר של מסמכים שדרושה להם חתימה רשמית, כמו שטרי מכר ורישומי אזהרה. לטענת הוועד, מי שיסבלו מכך הם העובדים: "מדובר במסמכים שמחייבים חתימה אותנטית, ומכיוון שלא יהיה תיק פיזי נידרש לעוד עבודה כדי לאמת את החתימה על המסמך", אמר ל"כלכליסט" שלמה ויס, יו"ר ועד עובדי לשכות רישום המקרקעין. בתביעת המדינה נכתב כי כל עיכוב בהטמעת המערכת ימנע תשלום מהמפתחת שלה, חברת HP, ועלול לגרום לה לתבוע את המדינה על עשרות מיליוני שקלים.

 

ובעוד עובדי הטאבו ממשיכים לשבות, בשבוע שעבר הסתיימו העיצומים במשרד השיכון וברשות מקרקעי ישראל. העובדים, שעיכבו פרסום מכרזים למכירת קרקעות לבנייה למגורים במחאה על הקמת חברה ממשלתית חדשה לדיור, המיותרת לטענתם, שבו לעבודה הודות למשרד האוצר, שמנהל עמם מו"מ על הפעלת החברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x