$
נדל"ן עולמי

מגדל סקסי ממש כמו מרילין מונרו

קבלו ארבעה מגדלים חדשניים מרחבי העולם, בהם מגדלים המכונים על שמה של הכוכבת המיתולוגית בזכות הקימורים שמאפיינים אותם

סוכנויות הידיעות 22:1518.06.12

ארבעה מגדלים חדשניים בקנדה, קטאר, אוסטרליה ואיטליה הוכרזו כבניינים הגבוהים הטובים ביותר בעולם ב-2012 על ידי המועצה לבניינים גבוהים ומגורים עירוניים (CTBUH).

 

הבניינים הללו מייצגים את התחייה המתמשכת בפיתוח בניינים גבוהים ברחבי העולם, לאחר שהושלמה הבנייה של מספר שיא של 88 בניינים המתנוססים מעל 200 מטרים ב-2011, בהשוואה ל-32 בניינים שנבנו ב-2005. הבנייה של 96 בניינים גבוהים נוספים מתוכננת להסתיים השנה, כשסין היא התורמת הגדולה ביותר.

 

"הזוכים מפגינים יצירתיות יוצאת דופן, וכן כבוד לסביבה, קשר למקום ולסביבה העירונית", אמר ריצ'רד קוק, יו"ר ועדת הפרסים ומייסד משרד האדריכלים קוק אנד פוקס. ההאפינגטון פוסט פרסם את הזוכים המאושרים:

 

הבניינים הגבוהים הטובים ביותר באמריקה: אבסולוט טאוורס

מיקום: מיסיסוֹגה, קנדה

גובה: מגדל 1: 179.5 מטרים. מגדל 2: 158 מטרים.

תאריך השלמת הבנייה: אוגוסט 2012

 

אבסולוט טאוורס. שימו לב לקימורים אבסולוט טאוורס. שימו לב לקימורים צילום: cc by JDB Photos

 

המגדלים מכונים "מרילין מונרו", בשל הקימורים הסקסיים המאפיינים אותם, והם מוסיפים ציון דרך חדש לקו הנוף של מיסיסוֹגה, הפרבר המתפתח של טורונטו. האדריכלים ניסו להוסיף נופך "נטורליסטי, עדין ואנושי בניגוד לתפאורה של בניינים בצורת קופסה". העיצוב כולל מרפסות חלקות ושלמות שעוטפות כל קומה של הבניין.

 

הערת השופטים: "בשנים האחרונות נבנו מספר בניינים בעלי קימורים, חלקם השתמשו במרפסות כדי להשיג את הצורה, ואחרים השתמשו בחזית כולה לשם כך. באבסולוט הבניין כולו מפותל על מנת להשיג את הצורה האורגנית, ויוצר ציון דרך יפה חדשה באזור עירוני מתפתח".

 

הבניין הגבוה הטוב ביותר באסיה ואוסטרליה: 1 בליי סטריט

מיקום: סידני, אוסטרליה

גובה: 135 מטרים

תאריך השלמת הבנייה: יולי, 2011

 

המגדלים בסידני, אוסטרליה. אוורור טבעי המגדלים בסידני, אוסטרליה. אוורור טבעי

 

אתר בעייתי באזור העסקים המרכזי של סידני עבר מהפך בזכות המגדל האליפטי, שמציע לדיירים כמה טכנולוגיות פורצות דרך. במרכזן, המסדרון הגבוה ביותר באוסטרליה עם אוורור טבעי, המעוצב מזכוכית ואלומיניום, שממשיך לאורך כל הגובה של הבניין. חידושים נוספים כוללים חזית זכוכית כפולה באוורור טבעי, ומערכת היברידית המשתמשת בגז ובאנרגיה סולארית ליצרית קירור, חימום וחשמל לבניין. זהו הבניין הראשון באוסטרליה שזוכה בפרס של CTBUH.

 

הערות השופטים: "המסדרון הכללי הדרמטי והמאוורר מחבר את עובדי המשרדים לטבע, ומעניק תחושה של מרחב פתוח לבניין כולו. שורה של חללים משותפים לאורך הבניין וכמובן הגינה הנפלאה בגג, מוסיפים לאיכות החיים של הדיירים".

 

הבניין הגבוה הטוב ביותר באירופה: פאלאזו לומברדיה

מיקום: מילאנו איטליה

גובה: 161 מטרים

תאריך השלמת הבנייה: מרץ, 2011

 

פאלאזו לומברדיה, מילאנו, איטליה. קירות אקלים פעילים פאלאזו לומברדיה, מילאנו, איטליה. קירות אקלים פעילים צילום: Alessandro Muiesan

 

הבניין הראשון באיטליה שזוכה בכבוד מטעם CTBUH, הפך מתחם של משרדים ממשלתיים למרחב ציבורי חדש במילאנו. הפרויקט, שבמרכזו מגדל המתנוסס לגובה 160 מטרים, מציע מגוון של חללים פתוחים ומעברים, המקשרים את הפרויקט למגדל פירלי הסמוך. אמצעי קיימות כוללים גגות ירוקים וקירות אקלים אקטיביים עם מדחפים אנכיים שמסתובבים כדי לספק צל. המגדל המרכזי מכוסה בגג מזכוכית, המזכיר את הגלריה המפורסמת של מילאנו.

 

הערות השופטים: "בעיר הידועה בהיסטוריה והאופנה שלה, המגדל מותאם באופן מושלם לסביבה העירונית. זה אינו מגדל פשוט, הפרויקט יוצר שילוב הרמוני של פארקים וחללים מסחריים, בעלי אופי מקומי ייחודי".

 

הבניין הגבוה הטוב ביותר במזה"ת ואפריקה: מגדל דוחא

מיקום: דוחא, קטאר

גובה: 238 מטרים

תאריך השלמת הבנייה: מרץ, 2012

 

מגדל דוחא, קטאר. צורה גלילית אלגנטית מגדל דוחא, קטאר. צורה גלילית אלגנטית צילום: cc by Doha Sam

 

הצורה הגלילית הייחודית היא אלגנטית וייחודית, ויוצרת ציון דרך ייחודי בבירה המתפתחת של קטאר. החזית מורכבת מתבניות בעלות שכבות רבות, המזכירים עיצובים אסלאמיים עתיקים, שנועדו להגן על הבניין מהשמש הקופחת. אין לבניין מרכז, כך שהחלל הפנימי הזמין לדיירים גדול יותר.

 

הערות השופטים: "המראה החיצוני של הבניין הוא ביטוי יפהפייה של התרבות המקומית, המחבר את הבניין המודרני הזה עם עיצובים אסלאמיים עתיקים. הוא מספק גם תבנית מדהימה של אור בתוך הבניין, שמפחית את השפעות קרני השמש.

 

פרס החדשנות: אל באחר טאואר

מיקום: אבו-דאבי, האמירויות

גובה: 145 מטרים

תאריך השלמת הבנייה: יוני, 2012

 

מגדל אל באחר, אבו-דאבי. אסתטיקה ייחודית מגדל אל באחר, אבו-דאבי. אסתטיקה ייחודית

 

החזית החדשנית והדינמית של הבניין נפתחת ונסגרת על פי תנועות השמש, ובכך מפחיתה את השימוש בסולר ביותר מ-50%, ויוצרת סביבה פנימית נוחה יותר לדיירים. כמו כן, נוצרת אסתטיקה חיצונית ייחודית שמסייעת להגדיר את הבניין כשער לבירת האמירויות. החזית עוצבה כפרשנות עדכנית לאלמנט המוסלמי משְרַביה, סבכה עשויה מעץ שהייתה נהוגה במבנים אדריכליים קודמים, ושימשה כדרך להשגת פרטיות.

 

הערת השופטים: "החזית הדינמית הממוחשבת שנועדה להגיב לתנאי האור, משמשת פה לראשונה בסדר גודל כזה. בנוסף, העיצוב מעניק לבניין הקשר תרבותי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x