$
נדל

"הפטור מארנונה לבתי כנסת מפלה כנסיות"

5 עמותות נוצריות דורשות מבג"ץ לבטל תיקון לחוק הפוטר בתי כנסת מתשלום ארנונה, ויוצר אפליה בינם לבין כנסיות

חמש עמותות המייצגות קהילות נוצריות בארץ נאבקות בימים אלה בבג"ץ כדי להחיל שוויון בגביית ארנונה בין בתי כנסת לבתי תפילה המשמשים דתות אחרות.

 

העתירה, שמוביל מכון ירושלים לצדק (מכון הפועל למען זכויות של מיעוטים שונים), הוגשה בעקבות תיקון לפקודת מסי העירייה שנעשה

במרץ 2010 והעניק פטור מלא מארנונה לבתי כנסת בלבד.

 

לפני התיקון זכו כל בתי התפילה לפטור מלא עבור אולמות התפילה שלהם, כאשר יתר השטח, למשל חדרי הלימוד, המשרדים ואולמות האירועים, לא נהנו מהפטור. התיקון קבע כי רק בתי כנסת ייהנו מפטור מלא על כל שטחיהם, לרבות שטחים שבהם מתקיימת פעילות עסקית. אותו הפטור לא ניתן לכנסיות, מסגדים ובתי תפילה אחרים.

 

העמותות עתרו לבג"ץ, באמצעות משרד עוה"ד יהודה רוה בירושלים. בעתירה טענו כי התיקון פוגע באופי הדמוקרטי של ישראל, מכיוון שהוא מאפשר אפליה בין תושביה.

 

העותרים ביקשו מבית המשפט להחיל את התיקון גם על בתי תפילה המשמשים אזרחים לא יהודים, או לתת צו שיבטל כליל את התיקון ויאפשר גבייה זהה של ארנונה לכל בתי התפילה בישראל. עו"ד מיכאל דקר המייצג את העותרים טוען כי שינוי המצב יגביר את השוויון, ויאפשר חיסכון כספי משמעותי לבני הדתות הלא יהודיות בארץ. "מדובר בעשרות מיליוני שקלים בשנה שגובות העיריות, לדעתנו, באופן המנוגד לחוקי היסוד", אמר.

 

בתוך כך, בסוף החודש שעבר הגישו חברי הכנסת משה גפני (יהדות התורה) וניסים זאב (ש"ס) הצעת חוק שבה טענו כי מטרת התיקון לא היתה ליצור אפליה בין בתי כנסת לבתי תפילה אחרים, וכן ביקשו להבהיר את סעיף 17 לפקודה ולהחיל אותו על כל בתי התפילה בישראל.

 

"האינטרס שלהם הוא לקדם את החקיקה מהר כדי לשרת את הציבור שלהם", טוען דקר. להערכתו, ללא שינוי החקיקה עלול בית המשפט לפסול את התיקון, מה שיפגע בבתי הכנסת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x