$
נדל

בלעדי ל"כלכליסט": האם המדינה תצליח להציע אלטרנטיבה למרכז הארץ?

בשנתיים האחרונות הצליחה המדינה לשכנע 1,600 משפחות לעבור לגליל ובימים אלה היא מקיימת ירידים לשיווק דירות בצפון, בהם מוצעים בתים צמודי קרקע בצפון בפחות ממיליון שקל. הנה כמה הצעות למי שרוצים לברוח מהעיר

שי פאוזנר 10:4503.05.11

כשאומרים לישראלי ממרכז הארץ שאפשר לרכוש נכס למגורים בפחות ממיליון שקל, ברוב המקרים הקונוטציה המיידית היא של דירות דחק ביישוב ספר במצב רעוע. אולם, בדיקה בשטח מגלה כי את חלום הבית הפרטי אפשר לממש במחיר כזה בגליל.

 

 

 

בשנתיים האחרונות קיבל המשרד לפיתוח הנגב והגליל כמה החלטות שהביאו לשינוי סוגי הבנייה ביישובים מסוימים לטובת רוכשים אפשריים. בין השאר, השר האחראי על המשרד והמשנה לראש הממשלה סילבן שלום חידש את תקנה 897, אשר מעניקה הנחות של עד 100 אלף שקל מעלות הקרקע לרוכשים. בנוסף, אושרה גם החלטה על סבסוד עלויות פיתוח ב־19 יישובים הצמודים לגבול הצפון.

 

90 יישובים קולטים

 

מאז 2005 פועל המשרד מול יישובים שמשווקים עצמם באופן פרטני. אשתקד החלה התארגנות לשיווק משותף של יישובים, שכללה תקצוב מיוחד, ירידים מקומיים ביישובים עצמם ובמאי 2010 גם יריד ראשון משותף לעשרות יישובים. באוקטובר התקיים כבר יריד נוסף. על פי נתונים שמסרה הרשות לפיתוח הנגב והגליל, ב־2010 נקלטו בחבל ארץ צפוני זה 1,600 משפחות.

 

כל זאת הגיע במקביל לתוכנית להנחת קו רכבת לכרמיאל אשר יהווה בסיס לקו עתידי לקריית שמונה, לצד הארכת מסלול כביש 6 עד צומת כברי ופתיחתו המתוכננת של בית הספר לרפואה בצפת, אשר יהיה הבסיס לאוניברסיטה גלילית.

 

 

היום יקיים משרדו של שלום כנס בראשון לציון שבו ינסה למשוך מתיישבים חדשים לגליל. מרכז המידע וההתיישבות נגב־גליל של תנועת "אור" דיווח כי 90 יישובים בגליל נמצאים כיום בהליכי קליטה. כל אחד מהם מציע כ־50 מגרשים לפרויקטי בנה ביתך או לבנייה מרוכזת. רשימת היישובים כוללת בין השאר את אלוני הבשן, אלרום, אפיק, בני יהודה, גשור, כפר הנשיא, חיספין, יונתן, כפר חרוב, כנף, מבוא חמה, מעלה גמלא, מרום גולן, נאות הגולן, משמר הירדן, רשפים, עין זיוון, קדמת צבי, קלע אלון, רמת מגשימים ושעל.

 

"המצב לא אידיאלי"

 

השר שלום הציב למשרדו יעד מרכזי של עידוד ההתיישבות וחיזוקה, וכן הבאת עוד כ־300 אלף תושבים חדשים לגליל תוך חיזוק האוכלוסייה המקומית. "ההיענות בירידים שאנו מקיימים באזור המרכז מעידה כי הנגב והגליל בתנופה. נמשיך ביצירת השינוי עד אשר יוגשם חזון זה", אומר שלום. מנכ"ל ומייסד תנועת "אור" רוני פלמר, אשר הקימה עד כה שישה יישובים בנגב ובגליל, מודה כי "המצב בגליל עדיין לא אידיאלי, אך אין ספק שהחסרונות מתגמדים אל מול היתרונות. כיום מעבר של משפחה לשם הוא הזדמנות לאיכות חיים שלא קיימת במרכז הארץ".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x