$
נדל

בדרך למעלה: שכונת הדר יוסף

השכונה הוותיקה בתל אביב מוצפת בפרויקטים של פינוי־בינוי, אך חלקם עדיין תקועים

שי פאוזנר 15:2431.03.11

שכונת הדר יוסף היא מהשכונות הוותיקות והמוזנחות ביותר בעבר הירקון הצפוני של תל אביב. השכונה שאוכלסה לראשונה ב־1951 תחומה בין הרחובות מבצע קדש ובני אפרים ממערב, פנחס רוזן ממזרח ורחוב שטרית מדרום. אולם גם גדת הירקון שמעבר לרחוב בכור שלום שטרית נחשבת לחלק ממנה, וכך גם אצטדיון

האתלטיקה הגדול שבו.

 

השכונה ניצבת בסמוך לשכונות שיכון דן, נאות אפקה א' ומעוז אביב. העובדה שמדובר בשכונה שיש בה כמעט אך ורק בתים ישנים מאוד במיקום בולט הקרוב לצירי תנועה מרכזיים, והיותה חלק מצפון תל אביב, הפכה את הדר יוסף בשנים האחרונות לאחד המתחמים אשר משכו את המספר הגדול ביותר בעיר של גופי נדל"ן שניסו לנצל את מצבה לביצוע פרויקטים של התחדשות עירונית. כך למשל, בפינת הרחובות קהילת ורשה והדר יוסף בוצע פינוי־בינוי של שלושה בניינים. נוסף על כך, לא צלח ניסיון לביצוע פינוי־בינוי במתחמים שונים ברחובות יד המעביר, קיציס ומינץ שניסו לבצע יזמים שונים, והבולטת בהם היתה חברת אשדר.

 

בשכונה סיפרו לאחרונה כי העירייה הציבה מכשולים רבים בפני היזמים, שהביאו בינתיים להקפאת הפרויקטים, בטענה שהתשתיות בתחום התחבורה בתוך השכונה לא מתאימות לפרויקטים כאלה. אף ששדרוג המבנים בה לא צלח ברוב המקרים, בשנים האחרונות נרשמה הגירה חיובית אל השכונה בעיקר של זוגות צעירים שמצאו בה תחליף, לפחות זמני, מכיוון שהיא מציעה דירות במחירים נמוכים בעשרות עד מאות אחוזים משאר חלקי צפון תל אביב.

 

בשכונה שני מתחמי גני ילדים, מרכז יום של נעמ"ת, בית ספר יסודי, שני מתנ"סים ושני מרכזים מסחריים, לצד חנות גדולה של רשת שיווק. תלמידי התיכון בה נאלצים ללמוד בנאות אפקה השכנה. לצד אלה ניתן למצוא בה כמה גני שעשועים ומגרש כדורסל ציבורי, ואיתו מגרש כדורגל שאמור לעבור שיפוץ ולכן נסגר בינתיים. עוד הליך בולט בשנים האחרונות בה הוא גידול הקהילה הדתית והחרדית בשכונה, שבה מתחם אחד עם שלושה בתי כנסת גדולים ובתי כנסת נוספים הפזורים בה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x