$
נדל

סערה בוועדה המקומית בתל אביב: "הדיור לקשישים בנווה צדק הפך למתחם לעשירים"

לפני שהמליצו אתמול על תוספת של 12 קומות למגדל וויט סיטי רזידנס, הופתעו חברי הוועדה המקומית בתל אביב לגלות שהתוכנית המקורית למתחם היתה לדיור סוציאלי. "עולה כאן ריח שמזכיר את פרשת הולילנד", אומרים בוועדה

סערה פרצה אתמול בוועדה המקומית בתל אביב בעקבות האשמות של חברי מועצת עיריית תל אביב, שלפיהן אישור לפרויקט בנייה למגורי יוקרה בעיר ניתן למרות אי־סדרים. הסערה פרצה לאחר שסגנית ראש עיריית תל אביב, מיטל להבי, טענה בדיון הוועדה כי תוכנית לבניין בן 8 קומות לדיור סוציאלי "הפכה בסופו של דבר לדיור למיליונרים".

 

להבי הפנתה בעניין זה את החצים אל אנשי מינהל ההנדסה בעיר בעת דיון בהתנגדויות לתוכנית במתחם "מגדלי יצחק אלחנן" שבפאתי שכונת נווה צדק, שבו נדרשה הוועדה להחליט בדבר בקשת היזמים לתוספת של 12 קומות במגדל.

מיטל להבי מיטל להבי צילום: מיכל בר חיים

דבריה של להבי הפתיעו רבים מחברי הוועדה המקומית שכלל לא היו מודעים לעובדה כי בגלגול הראשון של הפרויקט דובר על תוכנית לדיור מוגן שכללה גם שטחי מסחר, משרדים ושטחי סיעוד שייתנו מענה לקשישים. במתחם זה נבנה כיום מגדל היוקרה "וויט סיטי רזידנס" על ידי קבוצה של החברות צמח המרמן, יורוקום נדל"ן ומשקיעים זרים. למרות הטענות שנשמעו אתמול, המגדל הראשון בתוכנית, שאמור היה לכלול 28 קומות לצד מבנה נוסף של בן 5 קומות, זכה להמלצת הוועדה לתוספת של 12 קומות. רוב של חמישה חברי ועדה המליצו על אישורה התוכנית. גורמים שהשתתפו בדיון הפנימי, תחילה הוחלט לדחות את הדיון, אך לאחר בדיקה מול הוועדה המחוזית הוחלט שעדיף להפקידה כעת כדי לא ליצור עיכוב מיותר. הדיון שהתקיים אתמול, העלה שתי סוגיות חדשות: האחת נוגעת לעסקה שנסגרה בין היזם לעירייה שבה סוכמה תוספת הבנייה והשנייה לגלגולה של תוכנית שכל קשר בין הטיוטה הראשונה לבין היקפה כיום מקרי ביותר.

 

מסמכים שהגיעו לידי "כלכליסט" מאמתים את טענת להבי כי בתוכנית המקורית היה אמורים לקום בשטח בניינים בני 8 ו־4 קומות לדיור מוגן ומסחר. במסמכים מ־1993 נכתב כי 25%–30% מהבניין יועדו לדיור סוציאלי בשכירות מוזלת. בבניין סמוך התוכנית כללה 4 קומות בלבד. ארבעה חברים בוועדה ביקשו לעצור את הליך קבלת ההחלטה בנושא מתן זכויות הבנייה לצורך בדיקה של הנתונים החדשים שהגיעו לידם.

 

"זה מעלה ריח שמזכיר את פרשת הולילנד", אמר חבר הוועדה ארנון גלעדי ל"כלכליסט" והוסיף, "לאור הדברים יש להעביר את החומר למבקר המדינה ורק לאחר מכן להתפנות לדון ביתר התוכנית". להבי מסרה ל"כלכליסט": "יש באזור מחסור אקוטי של מוסדות חינוך. כשאין בתי ספר ויש רק מגדלים, זה מעודד משקיעים לבוא לגור פה ולא חיי קהילה".

 

מתחם "מגדלי יצחק אלחנן" אמור לכלול מגדלי יוקרה, מלונות, מסחר ומשרדים. התוכנית למתחם מחולקת לשלושה שלבים, ולאחר שתצא לפועל היא עתידה לחבר את שדרות רוטשילד לחוף הים. היזמים יקבלו זכויות בנייה על השטח שבו נמצא בית הספר לבנות "בית יעקב" וייבנו בית ספר אחר במקומו בבני ברק. בית הספר שייהרס שימש את עיריית בני ברק על קרקע שהחכירה לה עיריית תל אביב. העירייה העריכה את עלות הפינוי והבינוי ב־11 מיליון דולר והקציבה זכויות בנייה בהתאם. עו"ד יחיאל שמיר ממשרד עורכי הדין רענן הר זהב הציג עמדת קבוצת הורים מהשכונה המודאגים מהמחסור בכיתות באזור בטענה כי חוזה החכירה של בית יעקב מסתיים ב־2012 ובמקום "לתפור" דיל, יכלה העירייה להמתין שנה נוספת ולפרסם מכרז. חבר הוועדה ארנון גלעדי מסר כי הנתון על סיום חוזה החכירה לא היה ידוע לו עד כה וכי מדובר בעניין חמור. "אני תמה מי שם אותנו להעביר 11 מיליון דולר של כספי משלם המסים בתל אביב לטובת תלמידות מבני ברק?".

 

יזמיות פרויקט וויט סיטי רזידנס, הקבוצה של צמח המרמן, יורוקום נדל"ן ושותפיהן, סירבו להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x