$
נדל

ועדת הכלכלה דנה מחדש בהגבלת תקופת הבדק לאי התאמה יסודית לפי חוק המכר

בדיון הקודם החליטה הוועדה לקצוב את תקופת הבדק ל-24 שנים, אך בעקבות טענות לחוסר התאמה למצב במדינות ה-OECD מציע כעת יו"ר הועדה, ח"כ שאמה הכהן, לקצר את התקופה ל-20 שנה

שי פאוזנר 18:1622.03.11

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, קיימה היום (ג') דיון מחדש בהצעה לתיקון חוק המכר. לבקשת שאמה-הכהן, קיימה הוועדה דיון נוסף בנושא הגבלת תקופת הבדק לאי התאמה יסודית (אי התאמה בקונסטרוקציה או בשלד) שבגללה דירה לא מתאימה לייעודה.

 

בדיון הקודם, במהלכו

אושרה הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית, החליטה הוועדה לקצוב את תקופת הבדק ולהעמידה על 24 שנים. בפתח הדיון ציין שאמה-הכהן כי לפני כחודש וחצי אישרה הוועדה את החוק לקריאה שנייה ושלישית, לאחר שהכניסה בו שורה של תיקונים לטובת הצרכן. בנושא תקופת הבדק, אמר שאמה כי הוא אינו סבור שהוועדה טעתה כשקבעה את התקופה ל-24 שנים. התאחדות הקבלנים טענה בתגובה כי בדיקה שערכה עבורה פירמת הייעוץ BDO לגבי המצב בתחום זה במדינות ה-OECD, מעלה שבמרביתן תקופת הבדק מוגבלת לכ-10 שנים וחובת ההוכחה של הנזקים מוטלת על רוכשי הדירות.

 

פרופ' יגאל שוחט מאוניברסיטת בן גוריון טען מנגד כי במדינות ה-OECD יש מכוני בקרה המבצעים בקרת תכנון ברמה מתקדמת הרבה יותר מהנעשה בישראל. לדבריו, באותן מדינות יש תהליך בקרה כפול, שלא כמו בישראל, ולכן אין מקום להשוואה. היועצת המשפטית של משרד הבינוי והשיכון, ציפי בירן, ציינה כי בדנמרק עומדת תקופת האחריות על 20 שנה ובספרד על 15 שנה.

 

שאמה-הכהן אמר עוד כי יש למצוא את נקודת האיזון בין האינטרסים השונים וכי הוא לא מוצא לנכון להחמיר בנושא תקופת הבדק יתר על המידה. לכן הציע ח"כ שאמה-הכהן לקצר את תקופת הבדק ל-20 שנה, ולהתאימה לתקופה המחמירה ביותר המקובלת במדינות ה-OECD.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x