$
נדל

בהתאחדות הקבלנים מזהירים: תנאי תמ"א 38 הפכו אותה ללא כדאית לקבלן

סגן נשיא התאחדות הקבלנים: עלות החיזוק ההנדסי של בניין נעה בין מיליון ל־2 מיליון שקל, ללא תוספות הבנייה והשדרוג. לעתים נדמה כי הדיירים שכחו את המטרה העיקרית של התמ"א

שי פאוזנר 11:4709.01.11

"עלות החיזוק ההנדסי של בניין נעה בין מיליון ל־2 מיליון שקל, ללא תוספות הבנייה ושדרוג הבניין. לאור דרישות הדיירים בשוק וללא אישור הקלות נוספות מצד הממשלה, הפרויקטים הופכים ללא כדאיים מבחינת היזמים", כך אמר סגן נשיא התאחדות הקבלנים, יצחק אמסלם, בשיחה עם "כלכליסט".

 

לדבריו,

"תמ"א 38 היא תוכנית מתאר ארצית שנועדה לתמרץ דיירים בבניינים ישנים לחזק את הבניין בו הם גרים כנגד רעידות אדמה על מנת להגן על חייהם. לעיתים נדמה כאילו הדיירים שכחו את המטרה העיקרית של התמ"א (תוכנית המתאר הארצית) ובמקרים רבים הם שמים את הדגש העיקרי על הגדלתו ושדרוגו של הנכס שלהם על מנת להעלות את ערכו".

 

אמסלם מציין כי, עליית מחירי הדירות בשנתיים האחרונות הפכו את התמ"א לשיטה מצויינת לשדרג את הנכס שבו דיירים מתגוררים מבלי לעבור דירה ולספוג את עליית המחירים, אך העובדה שהדיירים מתעניינים אך ורק בתוספות ובשדרוג מהווה חסם עיקרי בקידום התמ"א בבניינים רבים.

 

אמסלם מסביר כי התופעה באה לידי ביטוי בניהול מו"מ של דיירי הבניין מול "מתווכים" לא מקצועיים אשר מוכרים לדיירים "חלומות" שלא ניתן להגשימן במסגרת עבודות החיזוק. התוצאה תהיה היווצרותו של פער בין הציפיות של הדיירים לתוצאה הסופית לאחר שהעבודה תעבור לטיפולו של היזם או אי אישור התוכניות ההנדסיות על ידי מחלקות ההנדסה ברשויות, התכנון ההנדסי החדש יטיל עלויות נוספות שיבואו על חשבון השידרוגים שהובטחו לדיירים.

 

סגן נשיא התאחדות הקבלנים מסר עוד כי יש מקום ללמוד ממה שקורה בתחום זה בעולם. "ברומניה לדוגמא, הרשויות מיפו את בנייני המגורים שאינם עמידים בפני רעידות אדמה והציבו לפני כל בית תמרור אזהרה. התמרורים האלו גורמים לירידת ערך הנכס ואז הדיירים שחוששים לערך הנכס שלהם נאלצים לחזק את הבניין - על חשבונם".

 

תמ"א 38 , מציין אמסלם, "היא רעיון ישראלי מצוין, על הנייר כולם יכולים להרוויח ממנו, הדיירים שלא יאלצו לממן את חיזוק הבניין, המדינה שמגדילה את היצע הדירות בתוך הערים, הרשויות המקומיות שמגדילות את הכנסותיהם מארנונה על אותו שטח וגם ענף הבנייה שמגדיל את נפח הפעילות. אך על מנת שזה יצליח כל הצדדים צריכים לזכור את המטרה העיקרית של התמ"א".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x