$
נדל

תל אביב תיאלץ לאשר תמ"א 38

ועדת הערר אישרה לדיירים לנצל זכויות בנייה ולהציען ליזמים תמורת חיזוק המבנה

מצבם של המחזקים בתל אביב עתיד להשתפר בעקבות פסיקה עקרונית של ועדת הערר במחוז תל אביב. על פי הפסיקה, גם בניינים שלא ניצלו את מלוא זכויות הבנייה, ותוכנית הבניין המקורית מאפשרת בניית קומה נוספת, יוכלו לקבל אותן במסגרת תמ"א 38.

 

עד כה טענה העירייה כי בניין ישן

שלא ניצל את זכויות הבנייה שלו על פי התב"ע הקיימת לא יקבל אישור לבנייה נוספת, מכיוון שבנייה של קומות נוספות אינה בטיחותית. לכן לא יכלו בעלי הבתים להתקשר עם יזמים פרטיים ולהציע להם לקבל את זכויות הבנייה בתמורה לחיזוק המבנה. הבניין הראשון שייהנה מהזכות החדשה הוא בניין הנמצא בדיזנגוף 216 בתל אביב, ואת בעליו ייצגו עו"ד ענת בירן ועו"ד ליאור לוי.

 

שר השיכון אריאל אטיאס התבטא אתמול בכנס השלטון המקומי בהרצליה ואמר כי "תמ"א 38 נכשלה", וכי יש למצוא פתרון חלופי לחיזוק המבנים בפריפריה. בזמן שבמשרד השיכון מחפשים פתרון לחיזוק בתים בפריפריה, באזור המרכז גזרת התמ"א 38 מתחממת.

 

בניין נוסף, גם הוא ממוקם ברחוב דיזנגוף פינת רחוב ש"ץ, כבר נמצא בשלבי סיום החיזוק. במקרה זה מדובר בפרויקט שאותו קידם הבעלים של קומת הגג ויקטור רונקן, שלקח על עצמו להיות יזם הפרויקט. רונקן השקיע כמה שנים בשכנוע הדיירים לחתום על הסכם החיזוק, אך כשחלק זה הסתיים והוא הגיע לעיריית תל אביב, הוא נתקל בבעיה אחרת: בעוד שהתמ"א מאפשרת תוספת בנייה של 2–3 מטרים מקווי הבניין המקורי, בתל אביב מאשרים רק 20–30 ס"מ תוספת, בטענה שציפוף הבניינים פוגע במרקם העירוני.

 

אדריכלית הפרויקט עדנה מור מסבירה כי "כדי להתמודד עם הבעיה של חריגת הבנייה השתמשנו בסעיף בחוק התכנון והבנייה המתייחס לבנייה במרווחים, ובו נכתב כי כאשר רוצים לחזק את הבניין או להוסיף לו קומות, האלמנטים הבולטים יכולים להגיע לכ־75 ס"מ". וזה אישור הבנייה שקיבלו הדיירים לבסוף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x