$
נדל

הדור החדש של יזמי הנדל"ן בתל אביב

אלון קסטיאל - בן למשפחת מעצבי הרהיטים, ובתו של מייסד המרכז הבינתחומי בהרצליה, רונית רייכמן־להט, מקימים קבוצת נדל"ן שתתמחה בשימור מבנים בתל אביב־יפו. העסקה הראשונה: קבוצת רכישה של 17 מיליון שקל לבניין ברחוב העבודה בעיר

שי פאוזנר 09:1423.03.10

זריקת חיזוק לשוק השימור בתל אביב: היזמים רונית רייכמן־להט ואלון קסטיאל מקימים קבוצה חדשה שבמסגרתה יובילו יחד פרויקטים של שימור בניינים ברחבי העיר. פרויקט הבכורה של זוג היזמים במסגרת שיתוף הפעולה החדש ממוקם ברחוב העבודה 8 בתל אביב. השניים חתמו על עסקה לבניית פרויקט מגורי יוקרה על בסיס המבנה. קבוצת הרכישה של רייכמן־להט וקסטיאל שילמה 17 מיליון שקל עבור הנכס, שממוקם בלב העיר, בין הרחובות קינג ג'ורג', שינקין, שדרות רוטשילד ורש"י.

 

הנכס נרכש מקבוצה בריטית שהחזיקה בו שנים רבות. מדובר בבניין שחזיתו מיועדת לשימור על פי כללי השימור של עיריית תל אביב. המבנה הוקם בשנות השלושים המוקדמות של המאה הקודמת, וכיום הוא מחולק לשבע יחידות דיור.

 

אלון קסטיאל. "נתמקד רק בתל אביב־יפו" אלון קסטיאל. "נתמקד רק בתל אביב־יפו" צילום: יובל חן

הפרויקט יכלול שיפוץ מסיבי ו"תלייה באוויר" של חזית המבנה, לצד תוספות לבניין, שייהפך למבנה של 18 יחידות דיור בגדלים שונים - דירות 2–4 חדרים, פנטהאוזים ודירות גן. היקפה של כל דירה במבנה נקבע לפי המגבלות השונות שמצריכה העמידה בכללי השימור. במקום יוקם גם חניון של 14 מקומות חניה עם מכפילי חניה חשמליים. עם השלמתו יכלול הפרויקט 1,540 מ"ר שטח בנוי.

 

דור המשך

 

קסטיאל, בן למשפחת מעצבי הרהיטים הוותיקה, פועל בשנים האחרונות בעיקר כיזם נדל"ן. הוא מגדיר עצמו כמומחה בהסבת מבנים תעשייתיים למגורים. לאחרונה הוא השלים גיבוש של קבוצת רכישה לבניין מגורים ברחוב שרת 6 ברמת גן, שבמסגרתה ייבנו 13 יחידות דיור. כמו כן, קסטיאל מעורב בשותפות בפרויקט רזרב של גינדי החזקות בשכונת נווה גן בתל אביב, שבו מוקמות 25 יחידות דיור.

 

רייכמן־להט - בתו של מייסד המרכז הבינתחומי בהרצליה פרופ' אוריאל רייכמן ורעייתו של עורך הדין דן להט, בנו של ראש עיריית תל אביב לשעבר שלמה (צ'יץ) להט - עוסקת בשנים האחרונות בתכנון ובהקמת פרויקטים של שימור מבנים בתל אביב. עם הפרויקטים שהובילה נמנים בניין טאון האוס משנת 1926 ברחוב קרל נטר 2 בעיר, המשמש כיום בית פרטי; בניין באוהאוס משנת 1933 ברחוב ביל"ו 7 הנמצא כיום בשלבי סיום של שימור ותוספת קומות וצפוי להיות מאוכלס בתוך כחצי שנה; בניין באוהאוס משנת 1934 בדיזנגוף 107, שנמכר לקבוצת רכישה; ובניין ניאו קלאסי משנת 1926 ברחוב פינסקר 10, שעבר שימור ונמצא בהליך מכירה בימים אלו.

 

רונית רייכמן־להט . רואים פוטנציאל גדול רונית רייכמן־להט . רואים פוטנציאל גדול צילום: אוראל כהן

קסטיאל: "נתמקד רק בתל אביב־יפו"

 

הקבוצה של רייכמן־להט וקסטיאל תשתף בפרויקט זה את חברת 141, שאותה הקימה לפני כמה שנים קבוצה עסקית של יוצאי חיל האוויר ושפועלת בעיקר בענף המסעדנות. חברת 141 נכנסה לתחום הנדל"ן לפני כשנה כשהובילה פרויקט מגורי יוקרה ברחוב פוריה שבמתחם נגה ביפו, הנמצא כיום בשלבים אחרונים של הקמה. 141 משתפת פעולה עם קסטיאל כשותפה שקטה בפרויקטים נוספים שלו. בראש החברה עומדים שלושה יזמים - רון חן, רועי דור וערן חפץ.

 

אלון קסטיאל אישר את הדברים ומסר כי הקבוצה הוקמה כדי להתמקד בפרויקטים ייחודיים בתל אביב ־פו בלבד. "במסגרת שיתוף הפעולה אעסוק בעיקר בחלק המשפטי, ורונית בחלק התוכני והשיווקי", אמר קסטיאל. לדבריו, "איזור שינקין עובר בשנים האחרונות מתיחת פנים משמעותית. מספר רב של פרויקטים חדשים ומשומרים מוקמים באזור, וחתך האוכלוסייה הופך למבוסס יותר. להבדיל מאזורים צפוניים יותר, אזור זה של העיר מגלם פוטנציאל לעליות מחירים משמעותיות".

 

קסטיאל הוסיף כי הוא ורייכמן־להט מתמקדים בבניינים לשימור, "מאחר שאנו רואים פוטנציאל גדול בנכסים ייחודיים כאלה, גם באזורים נוספים". קסטיאל, שלקח בעבר חלק בפרויקט מגורי היוקרה "הצדף" שהובילה משפחתו ביפו עם האדריכל אילן פיבקו, מסמן גם את יפו כאזור שבו הוא ורייכמן־להט ישמחו לפעול. "ביפו ישנן עסקאות מעניינות למרות הרתיחה שכבר מורגשת שם", הוא אומר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x