$
נדל

4,000 מכתבים נשלחו לראש הממשלה מתושבים שמתנגדים לרפורמה בנדל"ן

מכתבי ההתנגדות לרפורמה הקרובה בחוק התכנון והבניה הגיעו בימים האחרונים למטה לתכנון אחראי. על פי הנתונים שהתקבלו מהמטה, מרבית הפונים הם קיבוצניקים, תושבי הגליל, חיפה וירושלים

אלפי מכתבי התנגדות לרפורמה הקרובה בחוק התכנון והבניה הגיעו בימים האחרונים למטה לתכנון אחראי, ביניהם מכתבים ששלחו אדריכלים, חברי ועדות מקומיות, ארגונים סביבתיים ואזרחים. על פי הנתונים שהתקבלו מהמטה, מרבית הפונים הם קיבוצניקים, תושבי הגליל, חיפה וירושלים.

 

"אנחנו
לא יודעים איך להסביר את הנתונים, אבל הכמויות מדברות בעד עצמן. אתמול כשעזבנו את המשרד היו 400 מיילים בתיבת הדואר. היום אנחנו מקבלים מיילים בקצב של 10 לדקה. חשבנו שזה באג במחשב אבל אחרי שעברנו מכתב גילינו שמדובר בכ-4,000 מכתבים שונים של תושבים שמתנגדים לרפורמה", כך מסרה היום (ד') ל"כלכליסט" ליבי בייקין, מנהלת הקמפיין במטה לתכנון אחראי.

 

בייקין הוסיפה כי המטה הפיץ באמצעות מודעות בעיתונים, באנרים באתרי אינטרנט ורשתות חברתיות נוסחים שונים של מכתבים המתנגדים לרפורמה וקרא לציבור לשנות את הנוסחים ולהוסיף להם התנגדויות כראות עיניהם.

 

לדבריה הציבור עשה שימוש בנוסחים אלו, אבל רוב המכתבים שבהם הצליחו לטפל כבר היום נשלחו על ידי תושבים שחוששים כי הרפורמה תפגע בהם באופן אישי, למשל תושב נס ציונה חיים בלומברג שכותרת מכתבו הייתה: "הנדון: קנוניה ברפורמה המתוכננת לתכנון ובניה". במכתבו פונה התושב לראש הממשלה והשרים ואומר: " אכן הגיע הזמן לרפורמה בתכנון בכך שרשויות התכנון לא יגבילו את הקרקע לבניית וילות לבעלי אמצעים. כבעל יחידה בדו-משפחתי בנס ציונה, אני מציע את חצי הדונם שלי לבניית 120 דירות לזוגות צעירים, בבית משותף, באיכות חיים גבוהה ובמחיר קרקע שהם יוכלו לאפשר לעצמם כעת, כאשר רה"מ מר בנימין נתניהו, האדריכל במקצועו, מקדם רפורמה שמתחילה בביטול הוועדה לשמירה על החופים אבקש ממכם שלא לאפשר את הקנוניה הזאת במסווה של מחסור בקרקע".

 

במכתב אחר הביעה תושבת העיר מודיעין מיה בן שושן הביעה מהכוח שיקבלו הוועדות המקומיות אחרי שהרפורמה תאושר ושהיא תייצר פערים חברתיים גדולים. "משמעות הרפורמה מבחינה חברתית הינה קשה ביותר- יצירת שתי מדינות: "מדינת העשירון העליון" ו"מדינת אזרחים סוג ב'". במדינה הראשונה יהיו חברות רשויות מקומיות חזקות, ואילו יתר הרשויות המקומיות ייוותרו מאחור בגלל היעדר משאבים כלכליים לתכנון איכותי". בסוף המכתב צירפה בן שושן קריאה לראש הממשלה: "אני קוראת לך, ראש הממשלה, לשמור על האינטרס הציבורי של כולנו! עדיין לא מאוחר לתקן את המעוות. ראוי כי עם פרסום תזכיר החוק, הוא יפורסם במלואו לציבור, וייערך הליך של חשיפה והתייעצות, קודם הנחת התזכיר על שולחן הכנסת".

 

מחר יעבור חוק התכנון והבניה לוועדת השרים לענייני חקיקה. במטה לתכנון אחראי הביעו היום דאגה כי שרים שלא מכירים את הרפורמה ולא מבינים את ההשלכות שלה, הם אלה שהולכים לאשר אותה להצבעה בכנסת. "התכנית של ראש הממשלה היא להעביר את התכנית הזו לפני סיומו של המושב הנוכחי, כאשר לחברי הכנסת יישאר משהו כמו יום או יומיים להציץ בהצעת החוק.

 

משרד הממשלה קיבל 21 יום לאשר חוק חסר תקדים", אומר אבי דאבוש, מנהל התחום הסביבתי בארגון שתיל ומרכז המטה לתכנון אחראי ומוסיף "יש פה דריסה של כל מהלך תקין אפילו למראית עין של חקיקה וצריך לזכור שמדובר לחקיקה לדורות. חוק הבניה הישן אושר בשנת 1965 והוא תקף עד היום אז החוק החדש שיעבור ישאר איתנו עוד דורות רבים ולכן זה רק הגיוני שתושבים יביעו דאגה על הניסיון להעביר את החוק הזה במהירות שיא".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x