$
נדל

קרנות ריט בישראל - הציבור לא מיהר להשקיע

כשאושרה הקמת קרנות ריט ישראליות על ידי חברות נדל"ן ב-2006, התעוררה בענף ציפייה שהציבור ינהר בהמוניו להחליף את ההשקעה הישירה בנדל"ן בהשקעה באותן הקרנות, המתמקדות בנדל"ן מניב

שי פאוזנר 09:2822.02.10

קרנות הריט (REIT - Real Estate Investment Trust) הגיעו לישראל באיחור של כ־40 שנה אחרי שהפכו לכלי השקעה פופולרי בארצות הברית. כאשר אושרה הקמת קרנות ריט ישראליות על יד חברות נדל"ן בתחילת 2006, התעוררה בענף ציפייה, כי כפי שקורה בארה"ב, גם כאן ינהר הציבור בהמוניו להחליף את ההשקעה הישירה בנדל"ן בהשקעה באותן הקרנות, המתמקדות בנדל"ן מניב.

מה דעתך על מניית ריט 1:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הציפייה לפריחתן נבעה בעיקר מהמודל של הקרנות, המחייב אותן לחלק 90% מרווחיהן לבעלי המניות מדי שנה. בנוסף מעניקה השקעה בריט הטבת המס על הדיבידנדים עומדת על 25%. אך בחלוף כארבע שנים מהרגע שניתן האור הירוק מהמחוקק, נראה כי כלי ההשקעה המבטיח לא עמד בציפיות. חברות הנדל"ן המקומיות מיאנו להיכנס לתחום משיקולי מס הכרוך בהעברת נכסיהן אל הקרן. "לחברות שרצו להיכנס לשוק הריט אמרו שזו מכירה של נכסים ולכן הן צריכות לשלם מס", מסביר סורוקה את הסיבה לאכזבת הריט בישראל.

 

קרן הריט הראשונה שקמה בישראל והיחידה שהונפקה בבורסה היא ריט 1, המנוהלת על ידי היו"ר יגאל רונאי והמנכ"ל שמואל סייד. מאז הנפקתה בספטמבר 2006 רשמה ריט 1 תשואה של כ־2% בלבד, בעיקר על רקע המשבר בשוק הנדל"ן המניב המקומי בשנה וחצי האחרונות, שנולד עקב המשבר בשווקים הפיננסיים. בשנה האחרונה היא רשמה זינוק של כ־56%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x