$
נדל

ביהמ"ש העליון אסר גביית ארנונה על נכסים עזובים

הגבייה נעשתה עד כה בניגוד לחוק העיריות. עיריית ת"א תפסיד עשרות מיליוני שקלים בשנה

דותן לוי 11:3531.12.09

הרשויות המקומיות בישראל ייאלצו מעתה לוותר על מקור הכנסה שמקורו בגביית ארנונה מנכסים עזובים - כך קבע אתמול בית המשפט העליון. בפסיקה של השופטים אשר גרוניס, מרים נאור ואסתר חיות נקבע כי כאשר בעל נכס מילא את שלושת הכללים הנקובים בסעיף 330 על פי חוק העיריות, לא ניתן יהיה

לגבות ממנו ארנונה. שלושת הכללים הם: הנכס ניזוק במצב שלא ניתן להשתמש בו, בעל הנכס העביר הודעה לרשות, ואין כל שימוש בנכס. את התובעים, שלושה בעלי נכסים מתל אביב וחיפה, ייצג עו"ד אביב טסה.

 

משמעות הפסיקה היא כי ברשויות אשר בשטחן מבנים נטושים רבים שלא ניתן לעשות בהם שימוש, לא תוכל העירייה לגבות ארנונה מבעליהם. ההערכות הן כי בעיריית תל אביב לבדה מדובר בארנונה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים הנגבים מדי שנה מבעלי הנכסים.

 

אף שהסעיף בחוק העיריות אינו חדש, ב־15 השנים האחרונות אימצו הרשויות דרכים רבות לעקוף אותו ולחייב את בעלי הנכסים בארנונה. כך לדוגמה קבעו בתל אביב כי אם קיימת כדאיות כלכלית לשיפוץ הנכס, המוגדרת כעלות שיפוץ של עד 10% מערך הנכס, לא יינתן לו פטור מארנונה. השופטים קבעו כי חיוב בעלי נכסים לבצע תיקונים כמוהו כהטלת מס, וכי כאשר בוחנים נכס יש לבדוק את מצבו העכשווי, ולא את מה שהוביל למצב זה או העלות של שינוי מצב הנכס.

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "פסק הדין התקבל הבוקר, העירייה לומדת אותו וכמובן שתפעל על פיו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x