$
נדל

מחר: ביהמ"ש ידון בשאלת פינוי מתחם ירקונים בפ"ת

ב־1 בינואר אמור להיכנס לתוקף צו סגירה לרשת חצי חינם במתחם, מכיוון שהשטח אמור לשמש גן לאומי. העובדים יפגינו

שי פאוזנר 10:0829.12.09

מחר יתקיים בבית המשפט לעניינים מקומיים בפתח תקווה דיון שעשוי להכריע את עתידו של המתחם המסחרי הוותיק ירקונים. זאת, לפני כניסתו לתוקף ב־1 בינואר של צו הסגירה שהוציאה המדינה לחנות רשת חצי חינם במתחם.

 

מתחם ירקונים ממוקם בצמוד לאזור התעשייה הצפוני של פתח תקווה,

סמוך לכביש 40 ולמסילת הרכבת הפרברית ושמורת נחל הירקון. המתחם, שהחל את פעילותו בשנות התשעים המוקדמות, משתרע על כ־800 דונם המחולקים לשניים משני צדיו של כביש הכניסה לעיר פתח תקווה. המדינה קבעה באמצע שנות התשעים שהשטח אמור לשמש גן לאומי. במקביל החלה עיריית פתח תקווה לנהל מאבק להכשרת הפעילות המסחרית במתחם. 3,500 העובדים במתחם פועלים כבר חודשים ארוכים כדי למנוע את תחילת הפינוי, ונציגות של כ־500 מהם תפגין מחר בעת הדיון מול בית המשפט בפתח תקווה.

 

לפי ההחלטה של משרד המשפטים אמור המתחם של רשת חצי חינם להפסיק לפעול ובהמשך להיהרס, בתהליך שיתחיל ביומה הראשון של שנת 2010. הדיון בבית המשפט, בראשות השופטת שלהבת קמיר־וייס, מתקיים בעקבות בקשת הנהלת חצי חינם, שאליה הצטרפו 500 עובדי החנות, לעכב את יישום צווי הסגירה. עובדי ובעלי חצי חינם, משפחת קופרלי וזכי שלום, מעריכים כי אם אכן יפונה הסניף של רשת זו תיסלל הדרך לפינוי המתחם כולו. ברשת אומרים כי מדובר בתוצאה של סחבת בת 15 שנים של רשויות התכנון.

 

בימים האחרונים ניתנו דווקא סימנים ראשונים להצלחת המאבק של אנשי חצי חינם. הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה הודיעה בתחילת השבוע שעבר כי בחרה בחלופה תכנונית שמבהירה היכן יהיו במתחם קרקעות לפיתוח והיכן יוקם בו גן לאומי. המתחם, על עסקיו, כלול בשטח לפיתוח. הודות לחלופה לא ניתן יהיה לטעון שפאוור סנטר שבבעלות משפחת פישמן, מתחם חצי חינם ושאר העסקים בצומת ירקונים לא יהיו בעתיד בגדר קרקע לפיתוח עירוני, ולכן אין סיבה לסלקם משם. בית המשפט ידון בשאלה האם ראוי להתחשב בפריצת דרך זו ולתת ארכה שתאפשר לעובדים לשמור על מקום עבודתם ולעסקים להמשיך להתקיים.

 

ועד עובדי מתחם ירקונים, שמיוצגים על ידי עו"ד אבנר ברק, מסר אתמול: "נראה הגיוני שייתנו לנו ארכה בעקבות הפתרון של הוועדה המחוזית, אחרת זה ייראה אבסורד - שולחים אותנו הביתה בידיעה שעוד מעט האזור שעליו מקום העבודה שלנו יושב נועד למסחר ובלאו הכי יקבל אישור בקרוב. זה קצת הזוי שמעדיפים לשלוח 3,500 אנשים הביתה במקום למצוא פתרון רציונלי. האם הביורוקרטיה הגיעה לדרגת אטימות כזאת?"

 

"להתפרנס בכבוד"

 

עו"ד יובל גלאון, המייצג את הנהלת חצי חינם, ציין כי בשנים האחרונות התקבלו כמה וכמה החלטות שהכשירו מתחמים כאלה. לדבריו, "במשך שנים רבות ניתנו ארכות, למשל במתחם שפיים, עד שלבסוף אושרה תב"ע (תוכנית בניין עיר) שהפכה את המתחם לחוקי. המדינה היא זו שקבעה כי המתחם ראוי להסדרה, אך אצלנו המתחם הוקם באופן חוקי והוועדה המחוזית היא זו שאישרה את השימושים החורגים. הוועדה מלכתחילה היתה חלק מהליך המשא ומתן עם בעלי הקרקע עד שיום אחד החליטה שאינה רוצה לעשות זאת יותר - וזאת על חשבון העסקים והעובדים. אנו מקווים שכעת אנו עדים לתחילת השינוי שיאפשר ל־3,500 עובדים להתפרנס בכבוד ולעסקים להתקיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x