$
הכסף

שומרים נגיעה: מאסטרקארד העולמית מצמצמת את מספר העיסקאות שבהן נדרש להקיש קוד סודי

בגלל הקורנה, החברה מעלה את סכום המינימום הדורש הקשת קוד בעת הבתשלום בקופה. בישראל, רוב התשלומים עדיין מתבצעים בטכנולוגיה הישנה של גיהוץ כרטיס האשראי על ידי הקופאית

רחלי בינדמן 10:5925.03.20

חברת מאסטרקארד העולמית מגדילה את רף התשלום המינימלי שעבורו נדרש להזין קוד סודי ברחבי אירופה בעסקאות תשלום בכרטיסי אשראי. המטרה: להפחית את החשיפה לנגיף הקורונה בעת התשלום.

 

מאסטרקארד הודיעה כי ב-28 מדינות באירופה בהם קיים תשלום בכרטיס אשראי ללא מגע (contactless) היא תגדיל את הרף שמעליו נדרש להזין קוד סודי. כיום 75% מהעסקאות בכרטיסי אשראי ברחבי אירופה הם על בסיס טכנולוגיית תשלום ללא מגע שבהן הלקוח מקרב את כרטיס האשראי למסוף התשלום והעסקה מתבצעת. לקוחות אמנם צורכים פחות בימים אלו אך הם עדיין מגיעים לסופרמרקטים והחשש מהדבקה כתוצאה מהזנת הקוד הסודי גדל.

 

 

מאסטרקארד. הקשת קוד רק בעסקאות מ-50 יורו מאסטרקארד. הקשת קוד רק בעסקאות מ-50 יורו צילום: רויטרס

 

בקפריסין למשל רף הדרישה להזנת קוד יעלה מ-20 יורו ל-50 יורו , באסטוניה מ-25 יורו ל-50 יורו, ביון גם מ-25 יורו ל-50 יורו וכך גם בגרמניה. באירלנד רף המינימום יעלה מ-30 יורו ל-50 יורו, בהולנד מ-25 ל-50 יורו, בספרד מ-20 ל-50 יורו ועוד. המטרה של הזנת הקוד הסודי היא למנוע הונאות כאשר בסכומים נמוכים הנזק הוא קטן ואילו בסכומים גבוהים צרכי האבטחה גבוהים. המשמעות היא אמנם ירידה ברמת האבטחה אך מנגד מדובר בהקלה מוגבלת בזמן כדי להגן על חיי אדם מפני הדבקה.

 

בישראל לעומת זאת, התשלום ללא מגע עדיין לא הוטמע והוא אמור להיכנס לתוקף בעסקים הגדולים רק בסוף 2020. עם זאת, בחלק מהעסקים כבר מאפשרים לבצע תשלום ללא מגע ובכלל זה ברשת זארה, דלתא, דקטלון ואחרות. אלא שרשתות אלו לא עובדות כעת והצורך המרכזי הוא ברשתות המזון שברובן לא מכבדות עדיין תשלום ללא מגע אלא הלקוח נדרש להעביר את כרטיס האשראי לקופאית בטכנולוגיה המיושנת והיא נאלצת לגהץ אותו במסוף ולהחזירו ללקוח.

 

 

בבנק ישראל נמנעו עד כה מלהתייחס לחשש ההדבקה כתוצאה מהעברת תשלום במזומן או במתן כרטיס אשראי.

x